creawe Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Pytanie , czy ktm 300 2t daje rade w enduro? chodzi mi o rocznik 2010 ?jeździł ktoś tym po lesie? ile km na baku? Edytowane 23 Stycznia 2012 przez creawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Rocznik 2010 czyli exc, czyli moto stworzone do endurzenia. Tutaj nie ma co opisywać, lekka waga plus duża moc już od dołu daje radę nawet w najgorszym terenie. Spalanie niestety duże, jeden przeleci 40km drugi 80, wszystko zależy od stylu jazdy i terenu, można powalczyć z dyszami w gaźniku w celu zmniejszenia spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Rocznik 2010 czyli exc, czyli moto stworzone do endurzenia. Tutaj nie ma co opisywać, lekka waga plus duża moc już od dołu daje radę nawet w najgorszym terenie. Spalanie niestety duże, jeden przeleci 40km drugi 80, wszystko zależy od stylu jazdy i terenu, można powalczyć z dyszami w gaźniku w celu zmniejszenia spalania.I przy tym zmniejszenia osiągów zapewne. Można już dostać powiększone baki do tego rocznika ? Ja w gas gasie miałem 12L bak i to już dawało rade w enduro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 można dostać baki http://www.ktmsklep.pl/sklep/39/231/-ktm-powerparts-offroad-atv/baki-i-akcesoria ile można zrobić na 13 litrowym baku , przypuśćmy , że teren 70% las 30% plaża? przy średnim użytkowaniu , przeskakuje ze 125 2t więc jakiś mega kozak nie jestem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) I przy tym zmniejszenia osiągów zapewne. Można już dostać powiększone baki do tego rocznika ? Ja w gas gasie miałem 12L bak i to już dawało rade w enduromożna dostać bakihttp://www.ktmsklep....aki-i-akcesoria ile można zrobić na 13 litrowym baku , przypuśćmy , że teren 70% las 30% plaża? przy średnim użytkowaniu , przeskakuje ze 125 2t więc jakiś mega kozak nie jestem.. I przy tym zmniejszenia osiągów zapewne. Można już dostać powiększone baki do tego rocznika ? Ja w gas gasie miałem 12L bak i to już dawało rade w enduroPewnie że można dostać tuningowe powiększone zbiorniki, w Power Parts-ie masz kilka modeli np. 11, 13, 21 ,25 litrów. Tylko taki zbiornik kosztuje około 1800zł.Na 13 litrach 100km powinieneś robić. Edytowane 24 Stycznia 2012 przez major000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Pewnie że można dostać tuningowe powiększone zbiorniki, w Power Parts-ie masz kilka modeli np. 11, 13, 21 ,25 litrów. Tylko taki zbiornik kosztuje około 1800zł.Na 13 litrach 100km powinieneś robić.Ajjjj.... :dry: to nie jest okazja trzeba przyznać , choć szczerze powiem że wydając na moto 15 tyś dołożyłbym chyba te 1800 zamiast sztucznie zamulać sprzęta i odbierać mu potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zastanów sie czy warto pchać sie w taki sprzet mieszkając nad morzem (łatwy teren=szybkie opróznianie baku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 jjank masz jakiś ekstremalny patriotyzm lokalny :biggrin: myślisz że tylko koło nałęczowa są trudne technicznie lasy ?? nawet u mnie są i to pod dostatkiem....... exc 300-tak do trudnego technicznie lasu. nie dla: plaży, długich prostych, topienia w błocie, wydm, pustyń-wykończy ciebie spalaniem będziesz latał z bańką na plecach szybko zużyjesz silnik itp także musisz sam podjąc decyzję.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 "czysta" da radę w teren ale trudny wymagajacy mocy i predkościczyli wszelkie wydmy, torfofiska, szutry, żwirownie etc. w technicznym trzeba już dobrze panować nad maszyną, bardzo łatwo o przegięcie, szczególnie w lesie spalanie min 1L/10km, podobnie jak 249ccw piachu/błocie x2 exc ma rezerwę więc jest szansa wydostania się w łatwiejszy teren Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 ja bym poszedł w 4T, pare kg wiecej na plazy nie odczujesz a zasięg o wiele dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) chciałem kupić sx 450 07r . ale okazał się kichą , teraz w niedziele sobotę jadę oglądać kx450f 09r. , ale znajomy ma do sprzedania 300exc 2010r. więc pytam jak daje rade w lesie , z tego co wiem to użytkował ją w hardenduro na zawodach , ogólnie to chciałem przejść na 4t , a co do spalania tej 300 jest ogromne.. , myślałem jeszcze nad 530 kata Edytowane 24 Stycznia 2012 przez creawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 u nas latają 3 crf450 i 1 yzf450, bardzo porządny, dopracowany sprzęt, ja bym szedł w tę stronę, jak robisz czasem więcej niz 80-100km to 2T będzie męczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Mi 200 EXC spala min 10l co przy dzisiejszych cenach paliwa strasznie boli. A z drugiej strony 4T nie da ci takiej frajdy jak 2T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 u nas latają 3 crf450 i 1 yzf450, bardzo porządny, dopracowany sprzęt, ja bym szedł w tę stronę, jak robisz czasem więcej niz 80-100km to 2T będzie męcząceTylko że trzeba się liczyć że crossówka cały czas musi być w ruchu. Zagrzebiesz się w jakimś bajorze , 2 -3 minuty rycia i płyn gotuje. W 2T tego nie ma raczej, a jeśli jest to o wiele dłużej to trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Tylko że trzeba się liczyć że crossówka cały czas musi być w ruchu. Zagrzebiesz się w jakimś bajorze , 2 -3 minuty rycia i płyn gotuje. W 2T tego nie ma raczej, a jeśli jest to o wiele dłużej to trwaZiomal odczytaj PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi