samonek4 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Witam, Mój motocykl to Wektor FD150-3. No i mam pytanie kiedy mogę wrzucać piąty bieg? W samochodach to wiadomo na długiej trasie a w motorze to nie wiem? U mnie na czwartym biegu nie pojadę zbyt szybko bo silnik brzęczy na wyższych obrotach dopiero na piątce motor się rozkręca do dużych szybkości. Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 (edytowane) To żart, prawda? :DWiadomo, że bieg dostosowujemy do prędkości, nie odwrotnie. Więc jeśli nadchodzi odpowiedni moment - po prostu go zmieniasz. To się czuje. Sam piszesz, że silnik "brzęczy" - może wtedy? :icon_rolleyes: Edytowane 30 Listopada 2011 przez krzywer Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 no w sumie masz rację ale chciałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 No w tym sprzęcie to na pewno nie podczas wyprzedzania :rolleyes: Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja bym nie włańczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Łoo Jezusicku a gdzie Ty na takim biegu pojedziesz ? Życie Ci nie miłe ? :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 W samochodach to wiadomo na długiej trasieA widzisz, ile się człowiek dowie z netu - spróbuję, bo dotychczas na czwórce jeździłem, żeby mieć zapas mocy. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 różne ludzie mają problemy... ;pa bieg dostosowujemy do charakteru jazdy ;p niektorzy w trasie tylko na 6tce jeżdża i nie redukuja przed zakretami, natomiast jak ktos chce poszalec to musi zredukowac biegi, zeby szybciej wyjsc z zakretu, zauważcie ile biegów redukują w Tourist Trophy, czasem tak że aż koło podskakuje, uslizguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Na 5 biegu można jeździć w miejscach gdzie nie ma zakazu używania tego biegu :icon_mrgreen: :icon_razz: Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 weź instrukcję obsługi i sprawdź. trochę samodzielności nie zaszkodzi, a może przypomnisz sobie nieco język ojczysty, bo jak widać za wiele lat od podstawówki upłynęło...ewentualnie sprawdź dane techniczne silnika i skoreluj je z wiedzą o maksymalnym momencie obrotowym oraz maksymalnej mocyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja bym wcale nie włańczał-szkoda by mi było. Ja bym sobie piątkę zostawił na lepsze czasy,nigdy nie wiadomo kiedys się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Witam,No i mam pytanie kiedy mogę wrzucać piąty bieg? U mnie na czwartym biegu nie pojadę zbyt szybko Proszę o opinieJa bym wrzucił piąty bieg zaraz po czwartym, wtedy, kiedy na czwórce ma już wysokie obroty, co by na piątce się nie dusił. Jak na czwórce nie pojedziesz zbyt szybko, to wrzuć na piątkę, proste :icon_biggrin: Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja piatkę zapinam we wtorki,czwartki i soboty.Chyba że sobotę mam pracującą,to w niedzielę. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Twój samochód to też Vector: http://pl.wikipedia.org/wiki/Vector_Motors ...to ja się nie dziwię, że kolega boi się V wrzucić :buttrock: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi