prze_cinek Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 witam , motor już rozebrany i stoję przed problemem jak mam pomalować plastiki od cerki 250 nie wiem czy podkładem potem bazą i lakierem czy to nie odpadnie przy pracy błotników , słyszałem o innej metodzie ale nie wiem czy się sprawdzi jak okazało by się że nie to miał bym wszystko do wyrzucenia a chodzi o zabarwienie żywicy barwikiem lub pigmętem i pokrycie wszystkiego włóknem szklanym wyszlifowaniu i pomalowaniu samą żywicą ( zabarwioną) prosze o rady:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2013 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 O takiej metodzie nie słyszałem. Ja ci nie odpowiem ale też mam pytanie. Jaki podkład użyć by właśnie farba nie odpadła a czy można później pomalować zwykła farbą w sprayu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 a dlaczego nie oddać lakiernikowi i niech on sie "martwi"? Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2013 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ponieważ lakiernik nie jest tani zwłaszcza że to plastiki i po co jak można poświęcić weekend i to zrobić samemu co więcej jest już okres zimowy prawie więc już się mało lub prawie nie jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 po co w ogóle malować crossa?ewentualnie oklej Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2013 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja mam enduro i był kolor czerwony ale na blotniku i bocznym plastiku wyblakł i taki trochę różowy zrobił i domyśla się pewnie jak to wygląda. Aż tak strasznie mi to nie przeszkadza ale na pewno kiedyś będę chciał to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Po pierwsze plastików w crossie sie nie maluje, te plastiki pracują w każdą możliwą stronę i choćby nie wiadomo jakiego podkładu i ile uelastyczniacza użył to farba odpadnie. Już o malowaniu baku nie wsopmne, gdzie po zalaniu benzyny po paru dniach będzie można farbę w jednym płacie zdjąć z niego. Cały zabieg jeśli nie będziesz tego robił farbą w spreyu wyjdzie Cie pod 3-3,5 stówy, a za tyle to kupisz już plastiki. Wiem co pisze bo przerabiałem ten temat i poprostu wychodzi lipa. Ewentualnie kup/zamów jakąś fajną okleine dłuzej wytrzyma i będzie lepiej wyglądać od farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Po pierwsze plastików w crossie sie nie maluje, te plastiki pracują w każdą możliwą stronę i choćby nie wiadomo jakiego podkładu i ile uelastyczniacza użył to farba odpadnie. Już o malowaniu baku nie wsopmne, gdzie po zalaniu benzyny po paru dniach będzie można farbę w jednym płacie zdjąć z niego. Cały zabieg jeśli nie będziesz tego robił farbą w spreyu wyjdzie Cie pod 3-3,5 stówy, a za tyle to kupisz już plastiki. Wiem co pisze bo przerabiałem ten temat i poprostu wychodzi lipa. Ewentualnie kup/zamów jakąś fajną okleine dłuzej wytrzyma i będzie lepiej wyglądać od farbyDokładnie tak, a na bak można kupić "dziurkowaną". Lepiej się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 przez dziurkowaną ulatują opary dlatego się trzyma ;) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio001 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam was ja pracuje w warsztacie i malujemy plastiki jeśli to są plastiki a nie metal to żeby lakier nie odpadł to najpierw wszystkie plastiki przypyla się gruntem(uelastyczniaczem)potem daje sie podkład minimum 3 warstwy potem gdy już podkład wyschnie matuje się go papierem wodnym(zależy czym będziemy malować )jeżeli akrylem to papier P600 jeżeli baza to p800 jeżeli perła p1200 i po kłopocie sam malowałem sobie dwa lata temu crossa i farba do dziś się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 nie ma takiej kosmicznej farby co w jeździe po torze czy w terenie nie odpadnie! ;] plastiki całe odpadają a co dopiero farba na nich ;] kup nowe plastiki lub oklej te. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Też uważam, że na plstiki do crossa/enduro nadaje się najwyżej folia samoprzylepna. Efekty takie jak lakier i na pewno nie odpadnie o pękaniu nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam was ja pracuje w warsztacie i malujemy plastiki jeśli to są plastiki a nie metal to żeby lakier nie odpadł to najpierw wszystkie plastiki przypyla się gruntem(uelastyczniaczem)potem daje sie podkład minimum 3 warstwy potem gdy już podkład wyschnie matuje się go papierem wodnym(zależy czym będziemy malować )jeżeli akrylem to papier P600 jeżeli baza to p800 jeżeli perła p1200 i po kłopocie sam malowałem sobie dwa lata temu crossa i farba do dziś się trzyma Pokaż foty!!! sam przerabiałem temat malowania plastików u zaprzyjaźnionego właściciela zakładu blacharskiego i efekt nie utrzymał się 3 tyg i już były odpryski, a na robote nie było oszczedzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 wejdz na stronę olekmotocykle.pl poszukaj plastikow do crki i kup, a nie rób gó..na!Pamiętam kiedyś kupilem TT600 z malowanymi plastikami, ile ja sie namęczyłem żeby te resztki farby zdrapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 (edytowane) przez dziurkowaną ulatują opary dlatego się trzyma ;)No i właśnie o to mi chodziło. Bo czasem ktoś obkleja bak folią bez dziurek i płacze że odłazi (chodzi oczywiście o sam bak a nie owiewki na nim) Edytowane 25 Listopada 2011 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi