Raio Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Też tak miewam czasem w deszczowe dni, gdzieś prąd uieka ale nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronoszowa Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Też tak miewam czasem w deszczowe dni, gdzieś prąd uieka ale nie wiem gdzie I... co robisz? Bo dość skromnie sie wypowiedziałeś ;) Potem sama z siebie normalnie odpala? Trzeba aku naładować? Dopisz kilka zdań, skoro już miałeś do czynienia z takim problemem. Będę wdzięczna ;] PS. Często zdarzało mi się jeździć w deszczu, ale mnie przytrafiło się to pierwszy raz :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 sprawdź multimetrem jak duży jest pobór prądu kiedy stacyjka nie jest załączona. akku w jakiej kondycji jest? jakie ma napięcie w stanie spoczynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronoszowa Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) sprawdź multimetrem jak duży jest pobór prądu kiedy stacyjka nie jest załączona. akku w jakiej kondycji jest? jakie ma napięcie w stanie spoczynku? aku jest nowe, ale napięcie zbyt niskie. zakładam, że znowu padł regulator napięcia... dziwne, niespełna 7 miesięcy temu był wymieniany ;/ Edytowane 21 Maja 2010 przez gronoszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 W deszczu czasem słabnie tak jakby się paliwo skończyło, raz czy dwa zagasła i miałem problemy z odpaleniem przez chwilę ale potem jej przeszło zanim wziąłem się za solidne sprawdzenie. Najprościej to chyba sprawdzić przebicia na kablach WN, popsikać wodą tam gdzie normalnie dostaje się w czasie deszczu, wstawić w ciemne miejsce, odpalić i jak zacznie błyskać to się problem znalazł. Jak się nie znajdzie to ja za cienki jestem żeby coś doradzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronoszowa Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 W deszczu czasem słabnie tak jakby się paliwo skończyło, raz czy dwa zagasła i miałem problemy z odpaleniem przez chwilę ale potem jej przeszło zanim wziąłem się za solidne sprawdzenie. Najprościej to chyba sprawdzić przebicia na kablach WN, popsikać wodą tam gdzie normalnie dostaje się w czasie deszczu, wstawić w ciemne miejsce, odpalić i jak zacznie błyskać to się problem znalazł. Jak się nie znajdzie to ja za cienki jestem żeby coś doradzać. No nic, najprościej wymienić regulator. THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastian15943 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Od tygodnia jestem posiadaczem YAMAHA XJ 600S Jestem z Legionowo więc gdyby ktoś miał chęć pojeździć troszkę nie koniecznie samotnie to ja chętnie dołączę. PS: Planuję wyjazd motocyklem nad morze może ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Jak wam świeci przedni reflektor w xj600s po 96 roku? Jechałem ostatnio w nocy dłuższą trasę, i bez podczepienia się pod jakieś auto, to tragedia - strach jechać. Czy blaszka w reflektorze jest do czegoś potrzebna? (ta którą zakłada się na h4) bo zastanawiam się czy to nie jest jej wina, ewentualnie jakie żarówki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Jak wam świeci przedni reflektor w xj600s po 96 roku? Jechałem ostatnio w nocy dłuższą trasę, i bez podczepienia się pod jakieś auto, to tragedia - strach jechać. Czy blaszka w reflektorze jest do czegoś potrzebna? (ta którą zakłada się na h4) bo zastanawiam się czy to nie jest jej wina, ewentualnie jakie żarówki polecacie? polecam założenie przekaźników do świateł. wtedy zasilanie do reflektora jest bezpośrednio z akku, z udziałem przekaźnika, przełącznikiem na kierownicy dajesz tylko napięcie na przekaźnik który załącza zasilanie do żarówki, a nie jak fabrycznie jest że napięcie biegnie przez przełącznik w wyniku czego jest spadek napięcia. tj. na akku mamy np. 13.8V a na kostce którą przypinamy do żarówki jest 11.5V niewiem dlaczego konstruktorzy iksjoty wymyślili taki sposób zasilania dodatkowo lepszą żarówkę, np Philips BlueVision - ja mam taką plus powyższe przekaźniki i jest o niebo lepiej. sprawdź czy lampa jest odpowiednio wyregulowana (góra-dół) oraz jakie jest napięcie na akku podczas pracy silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 dodatkowo lepszą żarówkę, np Philips BlueVision - ja mam taką plus powyższe przekaźniki i jest o niebo lepiej. we własnym przekonaniu z pewnością. bluevision, jak piszą na stronie philipsa, "nadaje nowoczesny wygląd" :cool: większą jasność mają żarówki vision plus (30, 50%) - mam, używam, inne opinie można sprawdzić w dziale co, jak kupić jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Tak przy okazji spytam, gdzie jest regulator napięcia w xj 900 diw. z 96r.? W alternatorze, czy pod którąś z bocznych osłon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ale się dowiedziałem! :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 "nadaje nowoczesny wygląd" to taki "chłyt" marketingowy ;] większą jasność mają żarówki vision plus (30, 50%) - mam, używam i rzeczywiście dają o połowe mocniejsze światło od standardowych :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj_xj Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Witam Wszystkich! Jestem świeżym użytkownikiem Yamaha xj600S i moje doświadczenie z motocyklami wynosi 500 km a więc tyle co nic. Czy ktoś mógłby mi doradzić czy warto i jeśli tak to jakie xenony zakładać do Yamahy xj600s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 polecam temat o ksenonach w dziale mechaniki. w skrócie: reflektory ze szkłem ryflowanym (jakie ma xj) nie nadają się do montażu żarników ksenonowych jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi