Skocz do zawartości

Kto jeździ Yamahą XJ? ( Yamaha XJ600, XJ900 )

Rekomendowane odpowiedzi

mowa o Xj 600

predkosc około 130 km/h takze nie wiem czy to turystyczna....

to coś masz nie teges z regulacją gaźników. :icon_mrgreen:

U mnie przy takich prędkościach przelotowych 110-130 km/h wzięła 5,2-5,5 czyli mniej niż w mieście ( 6l )

Witam , nie żebym sie skarzył ale nie podoba mi sie traktowanie zarejestrowanych uzytkowników na forum xj. Ja przy rejestracji otrzymałem od Pana Haryba info że przed aktywacja mojego konta musi mnie sprawdzic i mam czekać na jego zgodę o aktywację konta. Okazałem sie nie karanym, żonaty i dzieciatym facetem - bo nie wiem na czym owe sprawdzenie polegało i konto mi aktywował. Kilka dni temu otrzymałem ponowną informację że konto mi usunął z powodu nielogowania się na forum xj od trzech miesięcy. Faktycznie sie nie logowałem ale co jakiś czas tam zagladałem aby poczytać. Napisałem prośbę o anulowanie tej decyzji jednak bez odpowiedzi. Też tak mieliście?

Wiem że Haryb to nie zupa i nie musi być dobry ale w tej jego piaskownicy to on się niedługo sam będzie bawić. Nie pozdrawiam Panie Haryb. :icon_evil:

Moje konto też poszło w kosmos. Chyba miał chłopak zły dzień w pracy bo takie załatwianie spraw nie jest powszechnie uznawane za poważne.

Do tej pory nie przechylałem się na żadną stronę konfliktu wśród XJotowiczów bo za słabo znam jego podwaliny ale Haryb swoją ostatnią decyzją pchnął mnie w objęcia renegatów z FUYa :)

Czy wydech 4w1 nie zmniejszy mocy motocykla? Obecnie dąży sie by nie łączyć wydechów.

Inżynierowie Yamahy po coś zrobili 2w1. Zmieniając pewnie obniżysz moc, oraz pamiętaj wydech waży, zdejmując z jednej strony zaburzasz środek ciężkości, nie wiem czy to będzie odczuwalne ale jednak.

Chciałem ojicjalnie się przywitać.

Od dnia dzisiejszego jestem posiadaczem XJ600S (95r.)

Już podczas powrotu do domu testowałem sprzęt do tego stopnia że wacha się skończyła :banghead:

Koszmarnie długo paliwo spływało z rezerwy...

Czy wydech 4w1 nie zmniejszy mocy motocykla? Obecnie dąży sie by nie łączyć wydechów.

Inżynierowie Yamahy po coś zrobili 2w1. Zmieniając pewnie obniżysz moc, oraz pamiętaj wydech waży, zdejmując z jednej strony zaburzasz środek ciężkości, nie wiem czy to będzie odczuwalne ale jednak.

Witam,

Ja mam wydech 4w1. Jeżeli nie jest to po prostu rura z WSki, lecz dedykowany wydech do XJ to na pewno nie obniżysz mocy, wręcz przeciwnie - moto może się nawet lepiej zbierać i wkręcać na obroty. Zaburzenia środka ciężkości też nie zauważyłem. :) Naturalnie po zmianie wydechu trzeba fachowo grzebnąć w gaźnikach.

Jedyne, co mi się w 4w1 nie podoba to wystający teraz bez sensu wielki wąs od podstawki.

Pozdro

Witam,

Ja mam wydech 4w1. Jeżeli nie jest to po prostu rura z WSki, lecz dedykowany wydech do XJ to na pewno nie obniżysz mocy, wręcz przeciwnie - moto może się nawet lepiej zbierać i wkręcać na obroty. Zaburzenia środka ciężkości też nie zauważyłem. :icon_biggrin: Naturalnie po zmianie wydechu trzeba fachowo grzebnąć w gaźnikach.

Jedyne, co mi się w 4w1 nie podoba to wystający teraz bez sensu wielki wąs od podstawki.

Pozdro

Witam:)

W takim razie napisz skąd wziołeś wydech 4w1? Czy jest to sprzęt dedykowany? Jeśli nie, to czy mógłbym prosić o kilka fotek? - dzięki!

Oczywiście rozumiem, że po takich zmianach będzie konieczna regulacja. Rozumiem również, że zaburzenia środka ciężkości nie muszę się obawiać (wynika to z postu Yans'a).

Chciałbym go zamontować dlatego, że po prostu tak mi się podoba :wink:

Pozdrawiam.

Edytowane przez profound

W takim razie napisz skąd wziołeś wydech 4w1?

Kupiłem razem z moto :) Wcale nie byłem tym wydechem zachwycony (i chyba nadal nie jestem), ale za bardzo mi to nie robi.

Wydech jest firmy Nexxus, dedykowany do XJtki. Firma mało u nas popularna, ale w UK dość znana.

Tu masz sam wydech, a tu jest to, co mi się niezbyt podoba. Naturalnie centralkę można zmienić, albo przynajmniej skrócić ten wąs... Ale mi się nie chce ;)

Pozdro