Batman Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Najprawdopodobniej w piątek stanę się posiadaczem sześćsety N z 1999 roku. W razie czego będę pytał :smile: Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamoto1 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Najprawdopodobniej w piątek stanę się posiadaczem sześćsety N z 1999 roku. W razie czego będę pytał :smile: Chętnie pomogę. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Czy Wasze xj tez plywaja na nierownosciach? Zastanawialem sie, czy cos jest nie tak z przednim zawieszeniem, ale znalazlem info, ze ten tp tak ma ze wzgledu na dlugosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobgiE Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 niestety to jest jedna z "zalet " tego moto.z tym ze na początek sprawdź ciśnienie w kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamoto1 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) Zgadzam się, że te motocykle pływają na nierównościach, zwłaszcza roczniki sprzed 1998 roku z pojedyncza tarczą. Powodem tego może być zbyt miękkie zawieszenie przednie, zestrojone na komfort. Ja np. nalałem gęstszego oleju 20w i lepiej się prowadzi, ale do R1 daleko. Pozdro Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Yamamoto1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Dzieki. Wlasnie cisnienie jest ok, olej - no moze nie 20 W ale 15 - zmieszany (dwa nowe), moto jest z 2000, wiec lagi ma grubsze... Zobaczymy co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackRM Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Hej! No to i ja się przywitam. Jestem z Włocławka i jeżdżę od 10-ciu lat zieloną yamcią xj600n z 1998 roku. Zwiedziłem ną kawał Europy, co roku robię gdzieś dalszy wypad na parę tygodni. W sezonie robię średnio 15-25 tys. km. Bardzo wygodnie mi się nią jeżdzi i jest bardzo ekonomiczna oraz mało awaryjna. Jak ktoś by potrzebował jakiejś porady, to służę uprzejmie, ponieważ znam moją "najlepszą przyjaciółkę" na wylot, bo sam przy niej wszystko robię. Pozdro. powitac :-) sorry za offtop ale od razu nasuwa sie pytanie.. ile przebiegu ma teraz twoja XJ'ta ? wg tego co napisales to miedzy 150-250k km, dobrze mi sie wydaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamoto1 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) powitac :-) sorry za offtop ale od razu nasuwa sie pytanie.. ile przebiegu ma teraz twoja XJ'ta ? wg tego co napisales to miedzy 150-250k km, dobrze mi sie wydaje ? Dobrze ci się wydaje, trochę więcej jak 150 i działa bez zarzutu, nawet oleju nie połyka. :crossy: Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Yamamoto1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Na jakich oponkach jezdzicie? Bede wymienial i zastanawiam sie co wybrac - poszukuje opony turystycznej, z czego wiekszosc trasy to jednak asfalt (mam nadzieje, ze suchy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 No właśnie, ja tez zamierzam zmienić komplecik w mojej xj, kiedyś czytałem o oponach m-ki Heidenau bieżnik przód k-63 i tył K-64, czy ktoś ich używa? Chciałbym nowy komplecik, zamknąć w kwocie do 500zł, co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 panowie, jeden i drugi: jest dział co/ jak kupić, a tam kilkadziesiąt chyba już wątków o oponach. do xj czy do cb ma drugorzędne znaczenie BTW musiałbym sprawdzić modele u siebie, ale obawiam się, że to właśnie te wymienione nr haidenau: trwałe bo twarde, ale na mokrym jeździło mi się fatalnie jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 tu masz krótką wymianę zdań: http://grupy.scigacz.pl/Opony,Heidenau,2,409921,2006_10.html Chyba zainteresuję się przednią oponką Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 panowie, jeden i drugi: jest dział co/ jak kupić, a tam kilkadziesiąt chyba już wątków o oponach. do xj czy do cb ma drugorzędne znaczenie BTW musiałbym sprawdzić modele u siebie, ale obawiam się, że to właśnie te wymienione nr haidenau: trwałe bo twarde, ale na mokrym jeździło mi się fatalnie jsz Masz racje, stad zastanawialem sie gdzie zapytac i uznalem, ze glownie chodzi mi o opinie osob, ktore jezdza konkretnym modelem moto - wlasnie tak jak Ty napisales o swoich wrazeniach - nie chcialem dyskusji nad oponami, ale poszukam i we wskazanym dziale. Dziekuje za informacje z Twojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 No właśnie, ja tez zamierzam zmienić komplecik w mojej xj, kiedyś czytałem o oponach m-ki Heidenau bieżnik przód k-63 i tył K-64, czy ktoś ich używa? Chciałbym nowy komplecik, zamknąć w kwocie do 500zł, co polecacie? Witam Jeżdżę od maja tego roku na takim właśnie zestawie i takie mam wnioski: - Przyzwoite jak na cenę trzymanie na suchym (bez problemu można przycierać podnóżki) - Na mokrym są trudno przewidywalne (raz trzymają dobrze innym razem motocykl staje się nerwowy) - Na mokrych znakach poziomych tracą jakąkolwiek przyczepność (w większym stopniu niż inne opony) - na zimnym asfalcie, nawet przy minusowych temperaturach trzymają dobrze. - Juro może sprawdzę jak trzymają się na śniegu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Na jakich oponkach jezdzicie? Bede wymienial i zastanawiam sie co wybrac - poszukuje opony turystycznej, z czego wiekszosc trasy to jednak asfalt (mam nadzieje, ze suchy ;) No właśnie, ja tez zamierzam zmienić komplecik w mojej xj, kiedyś czytałem o oponach m-ki Heidenau bieżnik przód k-63 i tył K-64, czy ktoś ich używa? Chciałbym nowy komplecik, zamknąć w kwocie do 500zł, co polecacie? Zajrzyjcie na www.fuy.com.pl a bedziecie sie mogli zaopatrzyc w opony Shinko. W zaleznosci od modelu mozna sie zamknac w kwocie nawet 300zl za komplet. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi