Ryjek Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Witam wszystkich. Już dawno nie odwiedzałem forum ze względu na brak czasu ale jak trwoga to do .... ludzi z forum.A więc do rzeczy. Jakiś czas temu dostałem 15 punktów i 1000 zł mandatu, jako że jestem studentem i nie jestem zatrudniony trochę ciężko jest mi zapłacić taka kwotę. Mandat przyjąłem bo wina była ewidentna a także relacja w sądzie 3 panów w mundurach była by raczej nie do podważenia. Słyszałem od znajomego, że istnieje możliwość zmniejszenia kwoty- jeżeli jest to proszę powiedzcie jak to zrobić. Wujek google też niewiele mi pomógł tak więc panowie i panie liczę na jakieś sensowne odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Nie będąc złośliwym - krótka piłka panie.Raczej Ci nie obniżą kwoty mandatu ( próbować możesz ) ale na pewno da się to rozbić na raty przy dobrej argumentacji. Musisz napisać pismo odręczne lub maszynowe, w którym wspomnisz o tym, że jesteś studentem na utrzymaniu rodziców i nie wykonujesz żadnej pracy ani niczego innego dającego Ci dochody.Pismo składasz tam gdzie powinieneś opłacić mandat ale w treści zwracasz się do Sądu który nakłada na Ciebie obowiązek spłacenia mandatu.U mnie zadziałało i rozbili mi 600zł na 50złotowe raty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emdżej Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Za tyle punktów to powinieneś dostać 3 tys mandatu, więc ciesz się, ze jeszcze u nas są tak małe kary. A kwotę możesz zmniejszyć idąc do pracy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Przyjąłeś mandat - pozamiatane. Płacz i płać. I co żeś nawywijał za te 15 punktów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Wystarczy nie przepuścić pieszego wyprzedzając na przejściu dla pieszych i już masz 16, żadna sztuka dla polaków :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Słyszałem od znajomego, że istnieje możliwość zmniejszenia kwoty- niech Ci jeszcze znajomy powie, skoro taki bajkopisarz, jak to niby jego zdaniem ma wyglądaćw kwestii faktów - odsyłam do wyszukiwarkijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosun Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Kwoty mandatu nie zmniejszysz.Przyjęcie mandatu=przyznanie do winy.Możesz zrobić odwołanie(masz to opisane na druczku mandatu który otrzymałeś-pouczenia).Ale odwołanie skutkuje przeprowadzeniem dowodu sądowego i jeśli przegrasz(a z Twojej wypowiedzi wynika,że raczej przegrasz)to sąd zasądzi w najlepszym razie mandat+koszta sądowe,w najgorszym razie podniesie karę i otrzymasz....wyrok,a to Ci zapaskudzi papiery...Więc gra absolutnie niewarta świeczki...Możesz złożyć pismo odwoławcze z prośbą o raty-na pewno zostanie uwzględnione.Sądy się do tego przychylają.Dokładne informacje odnośnie treści takiego pisma oraz jego drogi służbowej uzyskasz w każdej kancelarii sądowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 .Dokładne informacje odnośnie treści takiego pisma oraz jego drogi służbowej uzyskasz w każdej kancelarii sądowej. Bez przesady z tą kancelarią. Prośbę o rozłożenie na raty możesz "skrobnąć na kolanie". Każdy urzednik ma obowiązek przyjąć takie pismo nawet jak będzie napisane jak kura pazurem z błędami aby tylko dało sie je odczytać. Argumentację mozesz przedstawić jaka Ci tylko przyjdzie do głowy oczywiście poparta faktami. Brak pieniędzy, chore dziecko, żona na zasiłku, kredyty itp, itd.. Grając na zwłoke przesyłasz takie pismo bez odpowiednich dokumentów potwierdzajacych taki stan rzeczy. Otrzymujesz odpowiedź o uzupełnienie dokumentacji. Trwa to do dwuch miesięcy. W tym czasie możesz zapłacić np 3x po 200zł sam regulując wysokośc rat aż do czasu rozłożenia ich przez urząd na które dostaniesz odpowiednie pismo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosun Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Bez przesady z tą kancelarią. Prośbę o rozłożenie na raty możesz "skrobnąć na kolanie". Każdy urzednik ma obowiązek przyjąć takie pismo nawet jak będzie napisane jak kura pazurem z błędami aby tylko dało sie je odczytać. Argumentację mozesz przedstawić jaka Ci tylko przyjdzie do głowy oczywiście poparta faktami. Brak pieniędzy, chore dziecko, żona na zasiłku, kredyty itp, itd.. Grając na zwłoke przesyłasz takie pismo bez odpowiednich dokumentów potwierdzajacych taki stan rzeczy. Otrzymujesz odpowiedź o uzupełnienie dokumentacji. Trwa to do dwuch miesięcy. W tym czasie możesz zapłacić np 3x po 200zł sam regulując wysokośc rat aż do czasu rozłożenia ich przez urząd na które dostaniesz odpowiednie pismo. Powodzenia.Nie trafiłeś widać na sędziego,który zna takie wybiegi od "a do z",a co za tym idzie odpowiednio podchodzi do takich delikwentów.Napisz tak kiedyś pismo do sądu,zobaczysz jak sędziowie ładnie podciągają to pod obrazę sądu i ile wynosi grzywna.... Poza tym w tym temacie nie chodziło Szanownemu Koledze o wymiganie się od odpowiedzialności(duże piwo za to) tylko o konstruktywne podpowiedzi...Twoje podejście pozostawiam bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) Co ty chłopie bredzisz :banghead: ? Pismo o rozłożenie mandatu na raty kieruje się do Urzędu Wojewódzkiego a nie do sądu. Jaki sędzia, zmniejsz porcje działek. Miałem taki przypadek rozłożenia na raty i wyobraź sobie że wszysstko poszło po mojej myśli tak jak opisałem. Edytowane 19 Listopada 2011 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Sam sobie rozłóż na raty, płać im co miesiąc po ile możesz, ale płać. Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Sam sobie rozłóż na raty, płać im co miesiąc po ile możesz, ale płać. ułatwia przełknięcie problemu, nie gwarantuje ominięcia przez poborcę skarbowego. o czym była kilkakrotnie mowa, również na tym forumjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 ja miałem 300 pln i komornik zapukał dopiero po roku ;] wiec wpłącaj im po 100 pln miesięcznie np i zbieraj kwitki Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zino R Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Nigdy nie płacę na czas.Rąbią mi z wynagrodzenia,albo z rozliczenia podatku.Nie wiele więcej wychodzi-No ale kolega student...-Wpłacaj ile możesz na odczepkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 ułatwia przełknięcie problemu, nie gwarantuje ominięcia przez poborcę skarbowego. o czym była kilkakrotnie mowa, również na tym forumjsz Jak nie ma dochodow, to nie za bardzo jest z czego sciagnac. Niech placi po 50 PLN co miesiac i powinno byc dobrze. Wazne zeby sobie jaj nie robil i wplacal po 10 zl miesiecznie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi