Dybcio Opublikowano 17 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 a co oznacza to 80 przy DT? Pojemność? Bo jeżeli tak to to jest już motocykl :D A jeżeli motorower to opłata za rejestrację wynosi coś koło 120 PLN. Sama rejestracjia. Do tego dolicz VAT, badanie i inne badziewia po drodze. Pozdro :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 a jednak przecież wiele 80 sprowadzonych z niemiec jest zarejestrowanych na motorower. czyli gdybym dostal zaświadczenie od rzeczoznawcy że cylinder zmieniony na 50cm3 to byłaby mozliwośc na motorower zarejestrować?? Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mowa o sprowadzaniu motocykla używanego (tj. starszego niż 6 miesięcy i o przebiegu większym niż 6 000 km). mam pytanie co jeśli moto jest prawie nowe znaczy 2 miechy i przebieg jakieś 50kmkumpel sprowadził z Londynu sobie taką okazję Obecnie na motocykle używane nie ma akcyzy, cła oraz VAT. słysze że są jakieś zmiany przy sprowadzaniu aut a jak jest z motorami nadal bez akcyzy i cła jeśli np z Londynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mo-cher Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 ...ja miałem taki problem."Impporter" zapomniał druku wymeldowania, właściciel nie odzywa się i mieszka daleeeko.Juz myślałem o jakimś przekręcie... 8O aż tu ...z zaufanego i doświadczonego żródła dowiedziałem się i zrobiłem co następuje: pojechałem do najbliższego urzędu miejskiego w Reichu (przedstawiając umowę poprosiłem o adres nr tel,faxu do urzędu w mieście zakupu motocykla,wysłałem fax"...zgubiłem ...proszę o przesłanie..." no i po kilku dniach,już w to nie wierzyłem ale przyszło.!!Proszę, co za cudowny kraj,nie? Do zapłacenia 5 euro. POZDRAWIAM. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Mowa o sprowadzaniu motocykla używanego (tj. starszego niż 6 miesięcy i o przebiegu większym niż 6 000 km). mam pytanie co jeśli moto jest prawie nowe znaczy 2 miechy i przebieg jakieś 50kmkumpel sprowadził z Londynu sobie taką okazję Obecnie na motocykle używane nie ma akcyzy, cła oraz VAT. słysze że są jakieś zmiany przy sprowadzaniu aut a jak jest z motorami nadal bez akcyzy i cła jeśli np z Londynu wlasnie tez chcialbym to wiedziec ...jesli sprzet jest nowy 05' to place ten vat czy nie??? gdzies slyszalem ze w takim przypadku trzeba zaplacic 22% vatua co ze sprzetem ktory ma wbite rok 2004 i zerowy przebieg??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Nikt nie ma zadnych wiadomosci w tym temacie????? a czy czasami cena niemiecka nie zawiera juz 16 % vatu ??????? i nie powinienem placic tylko roznice ??????Jesli ktos moze mi to wyjasnic byl bym bardzo wdzieczny....Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Nikt nie ma zadnych wiadomosci w tym temacie????? a czy czasami cena niemiecka nie zawiera juz 16 % vatu ??????? i nie powinienem placic tylko roznice ??????Jesli ktos moze mi to wyjasnic byl bym bardzo wdzieczny....Pozdrz tego co ja sie dowiedziałem to jeśli pojazd nie był zarejestrowany w UE do zapłaty jest 22%VAT +akcyza i inne ale to nic pewnego tak tylko cos mi kumpel mówił ma sie dowiedziec szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Temat VATy na n00fki byl juz raz przerabiany - raczej nic sie w tej kwestii nie zmienilo. http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...ghlight=#228792 Pozdr :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 A kiedy ściagnę motocykl mam obowiązek zarejestrowania go po jakimś czasie czy nie ma problemu zeby rok sobie pojeździć a puźniej pujść do urzędu i zarejestrować?? I kidy trzeba wykupić kartę pojazdu?? Od razu po sprowadzeniu czy dopiero kiedy będe chcętny aby zarejestrować pojazd??Z góry Thx za odpowiedzi Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Temat VATy na n00fki byl juz raz przerabiany - raczej nic sie w tej kwestii nie zmienilo. http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...ghlight=#228792 Pozdr :!: faktycznie i jeszce sam w niej uczestniczylem....ale wlasnie zamierzam zakupic taka wlasnie maszyne demonstracyjna i chcialem sie wszystkiego dowiedziec a kazdy prawi inaczej...jeszce raz sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRbieS Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 A na jakich zasadach odbywa sie sprowadzanie samej ramy z niemiec , jakie sa opłąty... czy w ogóle warto podjac sie takiej inwestycji ?Prosze o odpowiedz.... MoRbieS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraka Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 A jak wyglada sutacja z motocyklami z USA ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 A jak wyglada sutacja z motocyklami z USA ??dołączam sie do pytaniachce sprowadzić motocykl bez prawa rejestracji i interesują mnie głównie koszty transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobra Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Opłaty za motocykl ze Stanów to: 7% cła liczone od ceny motoru z faktury z kosztami transportu, od tego 22% podatku VAT, i tyle...potem karta pojazdu, pierwszy przegląd techniczny, ubezpieczenie...czyli vat i cło od wartosci jaka jest napisana na umowie ;) Transportem zajmują sie firmy spedycyjne, często polskie, odbierają motor nawet w domu, a paczka przychodzi do urzędu celnego blisko miejsca zamieszkania; transport statkiem (do miesiąca) przez firmę kurierską 200-400$, cena zależy od rozmiarów, czyli składając kierownicę w dół zaoszczędzimy z 50 $ w chopperach ;) , zdjęcie migaczy tez ma sens, bo motor mierzą po obrysie zewnętrznym.Czy ktoś wie cos o rzekomym potanieniu karty pojazdu??? Ponoć z 500 zeta na 80 8O ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Czy ktoś wie cos o rzekomym potanieniu karty pojazdu??? Ponoć z 500 zeta na 80 8O ??? poważnie czy to plotka ? bo jeżeli tak to czekam aż stanieje i zaoszczędzę 420 PLN ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi