mini Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Czyli jakie kwity musze mieć na moto z angli bo nic się nie dowiedziałem po przeczytaniu 8 stron :icon_eek: Umowe spisać to oczywiste :icon_evil: ale co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mini Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 dzieki wielkie za pomoc :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 :bigrazz: A orientuje sie ktos moze ile € kosztuja tablice celne z ubezpieczeniem na moto z niemiec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 :icon_twisted: A orientuje sie ktos moze ile € kosztuja tablice celne z ubezpieczeniem na moto z niemiec?? 125€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 125€ ?? tyle co na auto??Jestes pewien?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Reki sobie nie dam uciac, ale sam jestem w trakcie szukania czegos i dowiadywalem co nieco u firmy, ktora sie zajmuje sprowadzaniem, noi podali taka sume, druga opcja zalatwic transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maknowak Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 125€ ?? tyle co na auto??Jestes pewien??Podejrzewam że tak własnie może być. Kupujesz przecież tablice i ubezpieczenie.125 € to i tak tanio - na samochód jest ok 170€.Zwróc też uwagę że w niektórych (a może już we wszystkich) landach dostaniesz od razu dokument rejestracyjny na swoje nazwisko. Jak ja ciagnąłem swój, wyszło wygodniej (i porównywalnie cenowo) zabrać kolegę z Seicento, wypożyczyć lawetę na moto i zapłacić za paliwo. Kalkulowałem to tak:podróż autobusem w jedną stronę (1 os) ok. 180 PLN, tablice + ubezp. ok. 500 PLN, benzyna dla moto 1000kmx5l/100x4,5 PLN=225PLN razem 905 PLN Podróż autem: 2000kmx9l/100x4,5=810 PLN, laweta na trzy dni 120PLN razem 930 PLNZwróć uwagę że biorąc samochód nie ryzykujesz że coś po drodze stanie sie ze sprzętem którego nie znasz.A niestety pomoc drogowa w Niemczech tania nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigg Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 a wie ktos moze jak sie ma sprawa przy sprowadzeniu motocykla ze Szwecji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maknowak Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 a wie ktos moze jak sie ma sprawa przy sprowadzeniu motocykla ze Szwecji?A wiesz coś na temat cen sprzętu w Szwecji? Taniej niż u zachodnich sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigg Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 A wiesz coś na temat cen sprzętu w Szwecji? Taniej niż u zachodnich sąsiadów? podaj marke i rocznik, a napisze Ci ceny, bo one sa baaardzo zroznicowane, od ciekawych okazji do cen kosmicznych za sprzety praktycznie nie uzywane-a takie sie czasem zdarzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maknowak Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 podaj marke i rocznik, a napisze Ci ceny, bo one sa baaardzo zroznicowane, od ciekawych okazji do cen kosmicznych za sprzety praktycznie nie uzywane-a takie sie czasem zdarzajaYamaha Drag Star Classic 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz12 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam Ja z kolei mam plan kupic ZX6R z anglii. (jak sie uda to całą, jak nie to jakąś szlifniętą delikatnie) Teraz pytanie, czy mając umowe kupna-sprzedaży z angolem moge nią wracać do polski czy musze lawete brac? Jakie papiery będą mi potrzebne na granicy(ach) ?Może lepiej wysłąć moto do poski paczką ? Ktoś sie orientuje w kosztach jak wyjdzie najtaniej i najlepiej ? (okolice londynu) Druga rzecz to słysząłem ze moto z anglii świecą z jednej strony mocniej kierunkowskazem..... prawda/mit ? czy musze coś zmieniać do rejestracji i przeglądu w polsce ? Wielkie dzieki za pomoc ps. moze macie namiary na jakieś ciekawe "komisy" z anglii ? (www, adresy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 [quote name='jonasz12' date='14 czerwiec 2007 - 10:36' post='938374'Druga rzecz to słysząłem ze moto z anglii świecą z jednej strony mocniej kierunkowskazem..... prawda/mit ? Na temat dokumentow na moto z Anglii sie nie wypowiem bo nie wiem. Co do swiatel, kierunki sa identyczne, tylko przedni reflektor swieci inaczej. Swiatlo jest asymetryczne tak aby doswietlalo pobocze, a tam pobocze jest po ...lewj stronie. Przed badaniem technicznym powinienes wymienic reflektor na normalny przystosowany do ruch prawostronnego. W praktyce nikt tego nie robi. Kierunki to bujda na pedlach. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigg Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Yamaha Drag Star Classic 1100 tu masz linka:http://www.blocket.se/li?ca=11_s&q=yamaha+...6&th=1&w=3&sp=1 ceny podane w szwedzkich koronach-przelicznik ok 0.40 zl za koroneprzebieg w milach, 1 - mila = 10 km Edytowane 14 Czerwca 2007 przez zigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Szwecja jest w uni, takze jezeli transportujesz moto to tak samo jak z innych krajow, a jezeli na kolach to moze sie dowiesz czegos na stronce PoloniaInfo.se Ceny motocykli sa przeawznie duzo wyzsze niz u nas, szwedzi tez targaja sprzety od szwabow, choc wiadomo, ze tez sie trafiaja okazje, ale zreszta to jak wszedzie :cool: Edytowane 14 Czerwca 2007 przez Holek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi