niwy Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 A ktoś leci na kołach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) rzeczywiście.. Gdzie to jest? :D Edytowane 2 Maja 2012 przez niwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek79 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 tak, ja lece na kołach z rana. Jako ze mam niską przelotową ruszam koło 7 z wawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TybuR Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 jakie są ceny za wjazd?i na jaki czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek79 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 jakie są ceny za wjazd?i na jaki czas? http://moto-sekcja.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TybuR Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 dzieki kolego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) No to mała operacja.Potem 8-12 tygodni L4, zdrowia. Miałem usg i rtg oraz konsultacje w sz. praskim.z usg wyszlo co wyszlo, rtg nie widzialem. Interpretacja była ze to wiązadło boczne (po leczeniu zakladam ze naciagniecie jedynie). Mam przez 3 tyg nie nadwyrezac nogi, robić zimne oklady i chodzic w opasce elastycznej. Później wizyta w poradni otropedycznej. Co do łąkotki to na dotyk stwierdzone, że pęknięcie mogło powstać kiedys tam i że poki co nie ma co ruszać. Ja musze wkrotce do Lbl na przełamanie ;) Edytowane 2 Maja 2012 przez tostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Uff.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiiniika Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 z usg wyszlo co wyszlo, rtg nie widzialem. Interpretacja była ze to wiązadło boczne (po leczeniu zakladam ze naciagniecie jedynie). Mam przez 3 tyg nie nadwyrezac nogi, robić zimne oklady i chodzic w opasce elastycznej. "Samo przejdzie", jak już wcześniej powiedziałeś. Dostaniesz w pakiecie 14 dni rehabilitacji i wio.Miałam to samo (naciągnięcie więzadła) po długotrwałej jeździe motocyklem. Minusem jest to, że ten ból może wracać, dlatego (kiedy juz bedziesz zdrowy) po takim jeżdżeniu rób sobie te zimne okłady dalej i stosuj maści , bo takie zaniedbanie może utrudniać użytkowanie dwóch kółek, albo w najgorszym wypadku skończyć się zerwaniem więzadła i unieruchomieniem nogi na kilka dobrych tygodni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Co do łąkotki to na dotyk stwierdzone, że pęknięcie mogło powstać kiedys tam i że poki co nie ma co ruszać. Ja musze wkrotce do Lbl na przełamanie ;) Nie chcę być złym prorokiem, ale miałem operowane łąkotki w obu kolanach. Drugą tylko dla tego, że wiedziałem jak to jest, znałem ten ból i zachowanie kolana. Gdy poszedłem do lekarza to usg nic nie wykazało -(łąkotka) pękła mi jakoś dziwnie. Na szczęście szybko ją złamałem i nie musiałem się męczyć. O ile się nie mylę chrząstka (z której zbudowana jest łąkotka) się nie odbuduje, tym bardziej u dorosłego człowieka (ale podobno ostatnio wymyślono jakieś cuda sprawiające, że się odbuduje). Kiedyś ktoś powiedział, że lepiej nie mieć łąkotki, niż mieć ją, ale uszkodzoną.Jak masz możliwości lepiej się dopytaj, bo w mojej opinii to taka bomba, która nie wiadomo kiedy wybuchnie. Zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) No zobaczymy jak to bedzie. Przykre jest to ze taka niwinna gleba, powinienem wstac,otrzepac sie i palowac dalej (w sumie po czesci tak bylo) a tu po wszystkim taki zonk. Chyba to juz starosc jak przy "zsiadaniu" z moto lamie sie noge .. Btw.ma ktos fotki z 1go? Edytowane 2 Maja 2012 przez tostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Jak masz możliwości lepiej się dopytaj, bo w mojej opinii to taka bomba, która nie wiadomo kiedy wybuchnie. Wiadomo kiedy. Kolano będzie nap.. dalać, puchnąć po wysiłku. W badaniu nieinwazyjnym typu rtg czy usg nie zdiagnozuje się dobrze uszkodzeń łąkotki. Po to robi się artroskopię. Wtedy chirurg oceni czy trzeba usunąć część czy całość. Po usunięciu i rehabilitacji można spokojnie uprawiać sport. Tostek zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 No zobaczymy jak to bedzie. Przykre jest to ze taka niwinna gleba, powinienem wstac,otrzepac sie i palowac dalej (w sumie po czesci tak bylo) a tu po wszystkim taki zonk. Chyba to juz starosc jak przy "zsiadaniu" z moto lamie sie noge .. Btw.ma ktos fotki z 1go? Tu masz https://picasaweb.google.com/117634424209569818312/1Maja2012?authkey=Gv1sRgCPnOhoXFp9WWmwE#. Trzeba odwiedzać forum http://lublin.riders.pl/forum/, dział moto-sekcja. Tostek, my się chyba znamy. Czy to nie Ty delikatnie się ślizgnąłeś swoją F4 rok temu w Lublinie, podczas długiego weekendu sierpniowego? Też wtedy latałem. Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Tu masz https://picasaweb.go...PnOhoXFp9WWmwE#. Trzeba odwiedzać forum http://lublin.riders.pl/forum/, dział moto-sekcja. Tostek, my się chyba znamy. Czy to nie Ty delikatnie się ślizgnąłeś swoją F4 rok temu w Lublinie, podczas długiego weekendu sierpniowego? Też wtedy latałem. Dzięki za foty, kozak są:)Za gościem od R6 latało sie extra, szkoda że tak krótko. MSI co do gleb w Lublinie to miałem 3:) bardzo możliwe że rok temu była delikatna w krzaczorach. Ogólnie to wszystkie w obrębie tego samego zakrętu..Trzeba któregoś razu zorganizować spotkanie przy grilu w Lbl albo Radomiu bo często poznaję kogoś z FM po moto ale tylko tyle. Co do kolana niestety słyszałem opinie od dwóch lekarzy że może skończyć się operacyjnie bo kontuzja będzie o sobie dawać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Mi tak leczono bark przez ponad rok. W koncu trafiłem do odpowiednich ludzi i na stół operacyjny.To znacząco zmieniło moje życie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi