Kormoran Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Zakupiłem łańcuszek rozrządu i czekam na jego przesyłkę ale z tego co powiedział mi sprzedawca, łańcuszek jest już zapięty więc moje pytanie brzmi: jak go teraz założyć ? Moto to kawa zx6r z 2000 r. Czy muszę wyjmować wałek z jedną z zębatek czy jest możliwość zrobienia tego w inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Powiem Ci, że nie widziałem życiu niezakutego łańcuszka.Bierz serwisówkę w rękę i do roboty a jak nie czujesz się na siłach to do mechanika. Wałki obydwa musisz odkręcić, żeby wyjąć stary i założyć nowy łańcuszek. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Wprawdzie nie znam tego silnika wiec moge sie mylic ale powinno wystarczyc odkrecic same zebatki. Domyslam sie ze tam lancuszek idzie z boku po prawej stronie jak w cebrze, a nie po srodku? W kazdym razie manual powinien podac dokladna procedure. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Zakupiłem łańcuszek rozrządu i czekam na jego przesyłkę ale z tego co powiedział mi sprzedawca, łańcuszek jest już zapięty więc moje pytanie brzmi: jak go teraz założyć ? Moto to kawa zx6r z 2000 r. Czy muszę wyjmować wałek z jedną z zębatek czy jest możliwość zrobienia tego w inny sposób? Zawsze, możesz go rozkuć i masz "nie zapięty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Lepiej tego nie robic jesli jest inny sposob. Co innego jak masz lancuszek po srodku silnika to wtedy nie masz za bardzo wyjscia, ale jesli jest z boku to lepiej nie rozkuwac lancuszka. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Skoro przysyłają ci zakuty łańcuch to pewnie da się go włożyć bez rozpinania. Np. w Hondzie cbr 600 f4 da się włożyć zakuty po odkręceniu wałków, napinacza, ślizgacza i gimnastyce rąk :icon_biggrin: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormoran Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 W serwisówce którą sciągnąłem z tego forum tak na prawdę nie wiele jest na temat wymiany łańcuszka dlatego właśnie pytam na forum. Nawet gdy wyjmę oba wałki to pozostaje pytanie czy są w środku jakieś prowadnice. Jeśli ktoś by miał porządniejszy opis wymiany tego łańcuszka w tym modelu proszę o jakiś link lub konkretną wypowiedź jeśli już to robił. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Zanim zdejmiesz wałki i w ogóle zabierzesz sie za rozrząd. Odkręć mały prawy dekiel i zobacz czy nie ma jakiegoś głupiego nadlewu w bloku który uniemożliw Ci wyjęcie łańcucha z wału, czasem tak jest. W twoim modelu zębatki wałków są nieodkręcane. Przed demontażem wałków zawsze najpierw sprawdzam luzy zaworowe by nie nadłożyć sobie roboty przypadkiem. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 W serwisówce którą sciągnąłem z tego forum tak na prawdę nie wiele jest na temat wymiany łańcuszka dlatego właśnie pytam na forum. Nawet gdy wyjmę oba wałki to pozostaje pytanie czy są w środku jakieś prowadnice. Jeśli ktoś by miał porządniejszy opis wymiany tego łańcuszka w tym modelu proszę o jakiś link lub konkretną wypowiedź jeśli już to robił. Dziękuję. Jasną sprawą jest, że nie ma tam procedury wymiany łańcuszka rozrządu, ale są wszystkie niezbędne informacje by to zrobić, trzeba tylko odpowiednio z tego skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze_cinek Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 witam potrzebuje ustawić rozrząd w kawasaki zxr 750h z 90 r na co trzeba patrzeć i od czego zaczac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 witam potrzebuje ustawić rozrząd w kawasaki zxr 750h z 90 r na co trzeba patrzeć i od czego zaczac? Rozumiem, że przeczytałeś posty wyżej i już masz serwisówkę ? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze_cinek Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 mam ale po niemiecku nie rozumiem to raz a dwa ja mam koła zębate posrodku a w serwisówce sa z przodu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Jeśli manuala masz w pdf to tłumacz google 60-70% w miare poprawnie przetłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi