szramer Opublikowano 13 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2002 w mojej byłej xj przy jeździe z pasażerem w szybkich łukach tył miał tędecje do bujania co było strasznie nieprzyjemne i niebezpieczne pozatym o conajmniej hamulce gorsze o 50% a przyśpieszenie o 30%,w Bandicie istotnych różnic niezauważyłem poza tym że lepiej na koło wychodzi i przy każdym gwąłtowniejszym dodaniu gazy na pierwszych 3 biegach podnosi znacznie przednie koło 8) no i wkurw.. jest to zsuwanie sie pasażera przy hamowaniu na mnie co powoduje ból orzechów 8O :lol: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 14 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2002 To rzeczywiście problem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuzer Opublikowano 14 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2002 ja mam problem z zawieszeniem bo jak sie moją wską z kumplem w jakomś większą dziurę władujemy to koło trze o błotnik ale to chyba kwestia wyrobionych amortyzatorów albo sprężyn. No a jak to będzie jak sie weźmie koleżankę i jeszcze sie ciągnie przyczepke. Czy przy prędkości 50 km/h będę miał jakieś problemy z opanowaniem moto???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 15 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2002 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: PIPCYK WCALE NIE :-) heheheheheJa jeżdże ostrożnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speed Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 Dla mnie najwiekszym problemem kiedy jade z pasazerem to:1) Ciezar2) Zwrotnosc3)Bicie mnie po nerkach gdy mam ochote troche poszalec. Aby do wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 no i wkurw.. jest to zsuwanie sie pasażera przy hamowaniu na mnie co powoduje ból orzechów 8O :lol: Ja się wypowiem z pozycji pasażera. To o czym wspomniałeś Szramer jest do uniknięcia. Jak jeździłem z kumplem jako balast, to przy silnym hamowaniu opierałem dłonie o zbiornik paliwa, w ten sposób nie wpadałem mu na plecy i oszczędzałem jego jajca. Właściwie to opierałem się jedną ręką, podczas gdy druga trzymała tą pierwszą za nadgarstek. Dzięki temu nie spadałem z siodła przy gwałtownym przyspieszaniu, które następowało chwilę później. Jeszcze jedna uwaga - nie ma co wtrącać w to wątków seksualnych - na szosowym motocyklu trzeba złapać kierowcę " w pół " . Kumpel raz się bronił, bo stwierdził że on "nie pedał" i zakończył jazdę już na pierwszym biegu :D Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 17 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2002 Na szosowych motocyklach pewnie tak jest. Natomiast customy w większości przypadków wyposażone są w sisy bar dla pasażera. Przynajmniej w czasie rozpędzania nie ma problemu z pasażerem. Za to hamowanie (lub zdjęcie ręki z gazu) kończy się puknięciem kasku o kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 to z tym kaskiem to jest racja, zawsze mi młoda puka !!!! Ja na wakacjach zrobiłem z pasażerką 1500 km, a do tego doszła przyczepka, mi osobiście się jeździ super,a sisibar to błogosławieństwo! Polecam wszystkim interkom !!!! Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 Jaki interkom???????!!!!!!!!!!!!!!!!Ja chcę mieć przynajmniej w czasie jazdy spokój od trajkotania mojego plecaczka :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 19 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2002 mimo_ck, nie narzekaj na zestaw głośno mówiący. Czasami miło jest z kimś pogadać. Myślę tak, ponieważ przeważnie jeżdżę sam. Cóż pewnie zależy od "intensywności " nadawania :D . Może przydałaby się jakaś regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 19 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2002 Może i masz rację.A regulacja????Jeżeli nie masz oparcia to wystarczy energiczny ruch tyłowiem do tylu,i masz spokuj od plecaczka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2002 Ja, jeżeli wożę pasażera, zawsze każę mu się przytulić. Jedzie się wygodniej, tak jak z cięższym plecakiem. W przypadku, jak się pasażer trzyma z tyłu, sprzęt zachowuje się tak, jakbym mial wysoki, miękki, źle umocowany ciężki bagaż na tylnym siedzeniu. Zwykle wożę tylko swoją Pasażerkę, ale jak jakiś kolega chce do tyłu (bez skojarzeń zoczeńcy :D ), to musi się dostosować. Walenie w plecy i dzięciołowanie kaskiem o kask jest oczywiście prolemem, ale można go rozwiązać dogadując się odnośnie poziomu wariactwa z "załogą", a także przez wspólne doświadczenie :lol: (w przemierzaniu kilometrów motocyklem). Interkom ... sucks ... oprócz bicia w plery były by jeszcze gadki ... Po co? Przecież silnik pracuje tak cudnie ... 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 19 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2002 Interkom ... sucks ... oprócz bicia w plery były by jeszcze gadki ... Po co? Przecież silnik pracuje tak cudnie ... 8) :D No,czyli nie tylko ja nie lubię,jak trajkotanie przerywa mi przyjemność płynącą z jazdy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2002 oj Panowie nie znacie się!!! Właśnie siedze z moją Lubą na kolanach i wspominamy wspólne wyjazdy!!! Naprawde pasażerka to najlepsze co może się trafić po drodze!!! :lol: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2002 Wiesz, co kto lubi. ja mam swoją Pasażerkę, jeździmy dużo razem, lubię z nią jeździć. Jednak interkom trochę by nam skasztanił klimat.jadąc z pasażerką, bez problemu porozumiewam się z nią językiem migowym (dobrze, że oboje jesteśmy płetwonurkami), za pomocą walenia w plery, ruchów głową, głaskania, klepania itd. Byłoby mi tego szkoda, gdybym miał interkom i gadalibyśmy, jak w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi