To_masz Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam,podczas jazdy wskazówka prędkościomierza zaczęła żyć swoim życiem- opada i podskakuje, bez względu na prędkość jazdy lata jak szalona. Jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny i rozwiązania problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Najlepiej zaczac od linki predkosciomierza, a potem w slimaku. Czasami lubia sie posypac te zabki w slimaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Miałem tak samo kiedyś w cb 500 i wymiana linki prędkiściomierz rozwiązała problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthazz Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 ja tak mam w peugeot 406... najprawdopodobniej licznik byl niestety cofany! ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 ja tak mam w peugeot 406... najprawdopodobniej licznik byl niestety cofany! ;/ Ci powiem, że zupełnie nic taki objaw nie ma wspólnego z cofaniem licznika. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezka Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam,podczas jazdy wskazówka prędkościomierza zaczęła żyć swoim życiem- opada i podskakuje, bez względu na prędkość jazdy lata jak szalona. Jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny i rozwiązania problemu?Witam.Po lewej stronie pod osłona plastikową masz dwie kostki; jedna z nich jest połączeniem prędkościomierza.. rozepnij i przeczyść złącza. Lubia zaśniedzieć i nie ma styku.pozdrawiamnezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Dokłądnie tak jak nezka napisal. Chyba ze masz wersje N to odkrec solniczke i przeczysc styki. Ostatnio przerabialem ten sam problem tyle ze z obrotomierzem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Primo - który rok tego bandziora - w latach 95-99 miałeś linkę i w niej szukałbym przyczyny, ew. w ślimaku.Jeśli zaś masz nowszego bandziora (00 do dziś) to przejżałbym kostki i sam czujnik przy zębatce zdawczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Bandzior 2002r.Zajrzałem do kostek ale wszystko w porządku- nie są zaśniedziałe, nic się nie poluzowało- złożyłem ponownie i problem pozostał.Spróbuję zajrzeć do tego czujnika co Toowdie mówisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zdjąłem osłonkę zębatki i lekkie zdziwko- na śrubie z zębatką był nakręcony kawałek sznurówki! Sam czujnik prędkości przez to jest nierówno wytarty (wygląda jak zużyte szczotki np w szlifierce kątowej), rozejrzę się za nowym i powinno być OK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi