Zuberek Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam!!Tak jak w temacie, nie mam podłączonego czujnika temperatury (tak mi się wydaje) który się znajduje po prawej stronie chłodnicy, ale wskaźnik coś pozuje (chyba że są 2 czujniki jeden od temp, drugi od wiatraka??), jak moto mocniej się zagrzeje to wskaźnik rośnie. Powiedzcie mi o co chodzi? Czy te po prawej stronie to jest tylko czujnik od wentylatora bo wentylator mi nie działa w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Powiedzcie mi o co chodzi? nie mam podłączonego czujnika temperatury który się znajduje po prawej stronie chłodnicy, bo wentylator mi nie działa w ogóle. Sam sobie odpowiedziales ;-) Podlacz czujnik na chlodnicy. Dla testu mozesz zrobic zworke na tej kostce - wtedy powinien wlaczyc sie wiatrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuberek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 No ok Ale wskaźnik pokazuje mi temperaturę o to chodzi hehe tylko wiatrak nie kręci i czujnik po prawej stronie nie jest podłączony, od czego on jest? Są 2 czujniki w chłodnicy czy co? jeden odpowiedzialny za wskazania temp a drugi ten po prawej nie podłączony za wentylator? Już chyba znalazłem jeden mam podłączony przy pompie wody pod bakiem i to on wskazuje mi temperaturę wody a drugi od wiatraka na chłodnicy który kieruje wiatrakiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 no tak. Jeden czujnik w chłodnicy załącza wentylator, drugi w termostacie pokazuje temp. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuberek Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 A jak jest z płynem chłodzącym?? Mogę zalać niebieskie borygo? albo wymieszać z tym co jest w chłodnicy teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yze750 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 A jak jest z płynem chłodzącym?? Mogę zalać niebieskie borygo? albo wymieszać z tym co jest w chłodnicy teraz? Wymień najlepiej płyn na nowy jesli nie wiesz ile czasu ma ten stary (i co to za mieszanka tak w ogóle). Niebieski Petrygo (a jest niebieski Borygo?) zalewam do wiekszości motocykli, w porównaniu do chwalonego Prestone nie widać (nie czuć też) żadnej różnicy. Cytuj --== XtzParts.com - części do XTZ 660, XTZ 750, TDM 850, TRX 850, TDM 900 ==-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 No ok Ale wskaźnik pokazuje mi temperaturę o to chodzi hehe tylko wiatrak nie kręci i czujnik po prawej stronie nie jest podłączony, od czego on jest? Są 2 czujniki w chłodnicy czy co? jeden odpowiedzialny za wskazania temp a drugi ten po prawej nie podłączony za wentylator? Już chyba znalazłem jeden mam podłączony przy pompie wody pod bakiem i to on wskazuje mi temperaturę wody a drugi od wiatraka na chłodnicy który kieruje wiatrakiem :D Pod bakiem masz obudowę termostatu a pompa cieczy chłodzącej jest na dole silnika.Napraw wentylator bo za chwilę będziesz pisał opowiadanie jak Ci korba wyszła bokiem karteru. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuberek Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Już wszystko zrobione :) tamten płyn wylałem a wlałem nowe borygo do -35* wiatrak też działa, musiałem tylko przylutować kabelek. Wszystko w 100% po wyjęciu kluczyka wiateak dalej kręci nawet :icon_razz: Dzięki Wam za pomoc :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Wszystko w 100% po wyjęciu kluczyka wiateak dalej kręci nawet :icon_razz: Tylko nie gas silnika kiedy wiatrak pracuje. Wtedy pompa wody przestaje pracowac i plyn nie ma obiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Już wszystko zrobione :) tamten płyn wylałem a wlałem nowe borygo do -35* wiatrak też działa, musiałem tylko przylutować kabelek. Wszystko w 100% po wyjęciu kluczyka wiateak dalej kręci nawet :icon_razz: To chyba masz stacyjke rozwalona. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 To chyba masz stacyjke rozwalona. Wręcz przeciwnie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 To badz jeszcze tak mily i mi to wytlumacz, bo ja nie ogarniam. Niestety nigdy nie posiadalem kawasaki, ale w normalnym motocyklu mozna wyjac kluczyk ze stacyjki tylko w pozycji OFF, a wiec takiej w ktorej jest odciety doplyw pradu. I tak sie teraz zastanawiam, co napedza ten wiatrak w kawasaki po wyjeciu kluczyka, moze gdzies tam jest schowany jakis chomik w obrotowej klatce? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 To badz jeszcze tak mily i mi to wytlumacz, bo ja nie ogarniam. Niestety nigdy nie posiadalem kawasaki, ale w normalnym motocyklu mozna wyjac kluczyk ze stacyjki tylko w pozycji OFF, Skonczcie sie spinac :D Autor mial na mysli ze jak wylaczy na OFF i wyjmie kluczyk to wentylator nadal dziala.Rozwiazanie jest zalezne od konkretnego motocykla. U mnie w poprzednim GPZ500 wentylator nie dzialal kiedy stacyjka byla wylaczona. Ale np w R1 RN12 wiatrak chodzi po zgaszeniu i przekreceniu kluczyka na OFF.W wiekszosci samochodow tez wiatrak pracuje po wylaczeniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Jimi, spokojnie, nikt sie nie spina :). Po prostu nie wiedzialem ze po przekreceniu kluczyka na OFF moze byc jeszcze jakis doplyw pradu gdziekolwiek. Troche to nielogiczne dla mnie ale przyjalem do wiadomosci :). Dzieki ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) To badz jeszcze tak mily i mi to wytlumacz, bo ja nie ogarniam. Niestety nigdy nie posiadalem kawasaki, ale w normalnym motocyklu mozna wyjac kluczyk ze stacyjki tylko w pozycji OFF, a wiec takiej w ktorej jest odciety doplyw pradu. I tak sie teraz zastanawiam, co napedza ten wiatrak w kawasaki po wyjeciu kluczyka, moze gdzies tam jest schowany jakis chomik w obrotowej klatce?Myślę jednak, ze się spiąłeś, zwłaszcza piszc o tym chomiku. To, ze Ty się nie spotkałeś to nie znaczy, że takie rozwiązania nie istnieją. Choć pompa wody nie działa to płyn schłodzony w chłodnicy porusza się grawitacyjnie a więc nadal w jakimś stopniu chłodzi silnik i nie powoduje gotowania się płynu w chłodnicy i bloku. Zasilanie silnika od wiatraka jest poza stacyjką w takim układzie. Edytowane 30 Maja 2011 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi