Kamsel Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Witam, założyłem temat o rm ale zamknął ktoś wiec pisze następny. Panowie w których rocznikach w rm 250 była metalowa podkładka pod glowicą? Przepatrzyłem wszystkie roczniki 90-00 i wszystko jest na oringach... Ja mam niby 95 rok i mam stalową podkładke. Wiecie gdzie coś takiego dostać? Pozdro! :notworthy: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 A możesz foto całego moto wrzucic ? Ewentualnie podaj nr silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 (edytowane) Foto mam tylko takie na razei http://bikepics.com/pictures/2207554/. Skocze do garażu i spisze numer. Numer silnika: J112-103376 Coś mi tu nie bangla bo nie ma rm z takim początkiem numeru silnika. RMX 250 '96... Wszystko jasne, serce od rmx rama od rm. Naszczęscie nie moje moto. :icon_mrgreen: PS. Gdyby ktoś szukał numerów ram/silników http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://oem-cycle.com/SUZUKIRM250BIKEID.aspx Edytowane 24 Maja 2011 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plok Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 to mnie wy..bali. kupiłem 94r a według tabeli mam 91-93. tylko mnie dziwi bo nr silnika mam j110-1994 oznaczenie z roku 91-93 a wybite dodatkowo 1994 :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witajcie. Niedawno kupiłem Rm 250 (1994 albo 1997 rok) I mam problem. Na jedynce czy dwójce nie wkręca się na obroty tak jak należy .I pali niemiłosiernie dużo. Być może duża dawka paliwa ? Ale jak ją regulować ? Gaźnik czyszczony . Wie Ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sybirbia Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 mam pytanie , jeździ ktoś z was 2 suwem w enduro? jak tak mam pytanie na ile godzin pełny bak paliwa wam starcza bo chcę zmienić swojego 4T na 2T enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 (edytowane) mi bak 9,5l wystarcza w 200ccm na 3-4h, 250ccm pali tyle samo, ale zalezy od stylu jazdy, ja niestety muszę prawie zawsze brać 4l wahy w plecak :( ale plecak szybko zostaje opróżniony i juz mam lzej :icon_mrgreen: spalanie wychodzi mi od 12-14l/100km, lekka załamka, niedługo biorę się za czyszczenie i regulacjęgaznika bo jeszcze nie robiłem i regulacjęzaworu bo otwiera sie wg mnie za pozno i to moze powodwac zwiekszone spalanie Edytowane 26 Lipca 2011 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 spalanie wychodzi mi od 12-14l/100km, lekka załamka, niedługo biorę się za czyszczenie i regulacjęgaznika bo jeszcze nie robiłem i regulacjęzaworu bo otwiera sie wg mnie za pozno i to moze powodwac zwiekszone spalanie mnie sie wydaje że normalnie ci pali, mimo że zapewne jak to czytasz to śmiac ci sie chce :D...mnie dual sportowa crm 125 paliła w okolicach 10/100, dt 125 pałowana w piachu i błocie też tyle pali no to sory ale na chłopski rozum EXc ma większy gaźnik, większy cylinder więcej mocy, nie uwierze że mniej spali....fakt że niby ma lepszy dół i nie trzeba go tak kręcić ale i tak..... u mnie był koleś co miał kdxa 250 można ując taki oldschoolowy hard (coś jak crm, czy rx 40KM z 250ccm ale za to żywotny silnik) to mówił że żeby spalił mniej niż 7-8 to chyba musiałby sie nogami odpychać :D taki urok 2T :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Witajcie pisze w tym temacie bo mój kumpel sprzedaje suzuki rm 250 2t. Rok produkcji 2008 Fura w stanie b. dobrym gotowa do jazdy. Cena jaką chce za nią to 8000tyś zł mysle ze do negocjacji jak go przyciśneicie :)Sprzedaje bo popadł w kłopoty finansowe wiec i czas ma tu znaczenie.Tel do kontaktu: 660799404 oto jej fota Edytowane 2 Listopada 2011 przez mavrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Nie chce Cię martwić ale to jest 2005-6 rok a nie 2008. Chyba że spytasz się kolegi i napiszesz czy coś było wymieniane z części wpływających na wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Wiesz co dzwoniłem do kolegi i on ją kupywał jako 2008rok, cześci jakie były wymieniane wszystkie były brane do 2008 i pasowały. Ale jak jesteś w stanie udowodnic ze jest to 2005-6 na 100% do śmiało daj tu znać z chęcią zgłosimy sie do człowieka od którego kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Najszybciej i najprościej to po nr vin z ramy. Zapytaj się kolegi czy ma jakieś dowody na to że było coś z wyglądu wymieniane czy on sam coś wymieniał bo się zniszczyło lub mu się nie podobało. Jak byś jeszcze miał , to wrzuć foto od drugiego boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 z wyglądowych rzeczy zmieniany był na pewno błotnik tylny i kierownica reszta była taka jak widać. A numer win wpisywaliśmy gdzies w necie i nie chciało nam znaleźć. Ale jak bede tam do go spisze i zapodam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 http://www.alpha-sports.com/suzuki_parts.htmKatalog suzuki online, jak chcę zidentyfikować rok po szczegółach podglądam katalog i porównuje np plastiki, rozwiązania techniczne itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 mi to wygląda na 06 rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi