Joey69 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Profanacja :banghead: i zgodze się z napisem" kawasaki odstaw w krzaki" bo inaczej wstyd patrzeć Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 skad masz woschoda ?:D ladna kolekcja, co do wueski to koledzy powyzej wyrazili sie chyba jasno ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 WSK spierdoli*eś na maxa i inaczej się na nią nie da spojrzeć, tylko dlatego, że pokazałeś inne motocykle. Zrobiłeś z niej mega kundla w strasznie niepasujących kolorach i jeszcze ten napis na zbiorniku... :banghead: :banghead: :banghead: Sorry za słowa krytyki. Szanuję Cię za zamiłowanie do dłubania, aczkolwiek lepiej nadal zbieraj stare motocykle i motorowery ale nie "produkuj" z nich już więcej "custom'ów" :banghead: Gdyby nie krytyka nie docenialibyśmy pochwał :) Ja się absolutnie nie obrażam, bo wiem, że to rzecz gustu i każdy ma prawo do własnej oceny.Jak już mówiłem WSK-i nie dało się wyprowadzić na drogę oryginału. Rozek Boschoda kupiłem od znajomego z 5 lat temu. Joeyi zgodze się z napisem" kawasaki odstaw w krzaki" bo inaczej wstyd patrzeć Też nie lubię Kawasaki ale tylko takie naklejki były w sklepie i zresztą kolorystycznie pasowały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Teliber nie da sie to zalozyc majtek przez glowe i wywinac helm na druga strone, reszte wszystko sie da, zalezy od checi i zasobnosci portfela. CO do kolekcji to naprawde niezla, dlugo te jednoslady kolekcjonujesz :icon_question: No naprawde podziwiam, w tak mlodym wieku miec taka kolekcje :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Oooo, puryści się odezwali, psia mać! Który z Was, krytykanci, doprowadził kiedykolwiek zestaw części luzem spod stołu/płota/regału, do postaci jeżdżącego motocykla?Jeśli rzeczona WSK była takim zestawem niekompletnym do złożenia oryginału, to buzia w wiadro i nie bulgotać!Miało rdzewieć? Jeśli wolicie honorowe rdzewienie od sprawnego pojazdu, to jesteście kryptomochery! Kulik PS Napis mnie się też nie podoba, tak jak mocowanie lampy, ale wolę motocykl od skrzynki gratów... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 (edytowane) Teliber nie da sie to zalozyc majtek przez glowe i wywinac helm na druga strone, reszte wszystko sie da, zalezy od checi i zasobnosci portfela. CO do kolekcji to naprawde niezla, dlugo te jednoslady kolekcjonujesz :icon_question: No naprawde podziwiam, w tak mlodym wieku miec taka kolekcje :notworthy: Ale ja mam oryginały i chciałem coś innego. Nie robiłem tego dla innych tylko dla siebie :) A Wasze opinie to rzecz gustu więc się nie gniewam.Motorki kolekcjonuje od 8 roku życia w myśl zasady sprzedaj jeden kup dwa :D Oooo, puryści się odezwali, psia mać! Który z Was, krytykanci, doprowadził kiedykolwiek zestaw części luzem spod stołu/płota/regału, do postaci jeżdżącego motocykla?Jeśli rzeczona WSK była takim zestawem niekompletnym do złożenia oryginału, to buzia w wiadro i nie bulgotać!Miało rdzewieć? Jeśli wolicie honorowe rdzewienie od sprawnego pojazdu, to jesteście kryptomochery! Kulik PS Napis mnie się też nie podoba, tak jak mocowanie lampy, ale wolę motocykl od skrzynki gratów... Dzieki za pozytywną opinię. WSK faktycznie była skrzynką częsci silnikowych i zbiorem elementów blacharki. Jutro dodam więcej zdjęć. Zdjęcia dodane kolejne jak bedę robił jakieś porządki. Edytowane 23 Maja 2011 przez Teliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 O kurna masz tego troche :D Ile sztuk razem? :] Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Dokładnie to trudno powiedzieć bo mam jeszcze komórkę ram, i komórkę silników. Myślę, że ponad 100 napewno.Jak się dokopę to zrobię zdjęcie komarka automat i wfm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 No to rzeźnia, takiej liczby sie nie spodziewalem :D Pewnie mieszkasz gdzies daleko (nie chce mi sie zumi wlaczac ;)) bo bym chetnie wpadl obejrzec zbiory :D Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) I nie konfabuluj bo to pewnie Tata zbiera od kiedy miałeś 8 lat ;) Mając 8 lat to się ledwo nogami ziemi na motorynce dotyka a nie kupuje AWO albo Panonnie. Jedna nieszczęśniczka wpadła w Twoje łapy i widać co wyszło :) pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2011 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 I nie konfabuluj bo to pewnie Tata zbiera od kiedy miałeś 8 lat ;) Mając 8 lat to się ledwo nogami ziemi na motorynce dotyka a nie kupuje AWO albo Panonnie. Jedna nieszczęśniczka wpadła w Twoje łapy i widać co wyszło :) pozdrawiam No to mnie nakryłeś... Pewnie dlatego, że mnie dobrze znasz bo przeczytaleś z 5 postów.I jestem też ciekaw gdzie jest ta panonia? Gdzie napisałem, że mając 8lat kupiłem AWO? Dostałem komara 3 od dziadka jak mialem 8lat. Zepsuł mi się więc kupiłem książkę ,,jeżdzę motorowerem komar" i naprawiłem sobie - wymiana klina. Sytuacja powtórzyła się wielokrotnie aż mogłem to zrobić z zamkniętymi oczami. Później gaźnik, sprzegło i mnie wciągnęło. Komary wtedy były po 40-100zł. Znajomi dziadka dali mi komary do naprawy i za ta kase kupowałem złomy i sprzedawałem drożej. Wspólnymi siłami z bratem skupujemy co się da.Dla ścisłości:AWO kupiłem z bratem na pół mając 16latPierwszą motorynkę miałem w wieku 15latTata nie zbiera motorów od wypadku na WSK I przypomnij mi: ile starych motorów masz i ile poskładałeś w całość? Wiek masz porównywalny. A jak zrobisz podobną ,,nieszczęśniczkę" to porozmawiamy. Dobra rada: Nie oceniaj ludzi w ogóle ich nie znając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Nie napinaj się tak bo Ci kość w dupie pęknie, napisałem co myślałem bo nikt rozsądny kolekcjonujący motocykle nie zrobił by takiej krzywdy motórkowi, a tymbardziej chwalił się tym w internecie. Akurat osoiście składam stare Japonie a teraz na warsztat wpadła mz 150 (stała, a dokładniej leżała przewrócona w śniegu strasznie skundlona to mi serce pękło i teraz czeka na swoją kolej:) ) tylko nie mam stodoły na podwórku gdzie mógłbym trzymać wszystko co wpadnie w łapy :) pozdrawiam -- ta panonia nie wiem skąd się wkradła, ale mniejsza o nią Jeśli faktycznie jest jak mówisz to robisz kawał dobrej roboty i trzymaj tak dalej :) tylko nie rób więcej takich wydumek :) Edytowane 23 Maja 2011 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Nie napinaj się tak bo Ci kość w dupie pęknie, napisałem co myślałem bo nikt rozsądny kolekcjonujący motocykle nie zrobił by takiej krzywdy motórkowi, a tym bardziej chwalił się tym w internecie. Rozumiem komentować motor, bo każdy może ale żeby od razu komentować (negować) mnie w ogóle mnie nie znając to przesada. Jakto nikt rozsądny nie zrobiłby tak? Mam parę WSK typowo do lasu, i znam kilka osób, które też robią dziwne wynalzki jak np tzw DZIK czyli silnik wsk i dalej coś na styl ciągnika. W najbliższym czasie postaram się wstawić do galerii motor, który odkupiłem od typowego kolekcjonera, który ma znacznie więcej motorów niż ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Jednak chyba zauważasz pewną delikatną różnicę w przerabianiu WSK'i na coś w stylu scramblera, albo chociaż wrzuceniu jej kostek i podniesienie wydechu czy tam błotników w konkretnym celu orania lasu, a robienie rzeźby w stylu wieś tuning z napisem kawasaki i dorabianiem tłumika z rynny ? Tomek Kulik pisał coś o skrzynkach części, i moim zdaniem te części przynajmniej mogłyby się lepiej przysłużyć np. w postawieniu kilku motórków na koła - ale to moje zdanie. I nie neguje Cię kolego, zauważ ze w pierwszej mojej odpowiedzi użyłem ;) co oznaczało, że na wypowiedź należy przymknąć oko :) pozdrawiam :) ---p.s. kiedyś sąsiad miał wsk'e coś na wzór "dzika" - przerobił ją tak, że podczepiało się do niej wózek, którym kradło się wesoło drzewo z lasu :)Przeróbka była taka zmyślna, że została wykonana bez ingerencji w ramę, a sprzętem wywiózł pół lasu :) Edytowane 23 Maja 2011 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruk903 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 fajna wsk mój kolega też ma i przerobił na crossa :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi