toowdie Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Pacjentem jest FZR600 bodajże '92r. Motocykl zaniedbany przyjechał do mnie w celu regulacji zaworów -rzekomo ponad 5 lat nic nie było robione. Przy regulacji okazało się że rozrząd jest przestawiony - względem tego co było w serwisówce - o 2 zęby na obu wałkach (wcześniej do ok 4-5 tys moto szarpało niezależnie od biegu). Po złożeniu wszystkiego w kupię okazało się że moto nie ciągnie(powoli dochodzi, ale to bardzo powoli), gaźniki poszły więc w ultradźwięki, ale nawet zabawa iglicami nie przyniosła spodziewanego rezultatu. Moto na wolnych pracuje ładnie, na postoju się wkręca, ale pod obciążeniem nie chce jechać - na dole obrotów jest ok, ale im wyżej tym gorzej. Teraz pytanie - na ile prawdopodobne jest to że rozrząd powinien być ustawiony po staremu? Ew jaki jeszcze myk przychodzi wam do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Sprawdz kompresje i szczelnosc gaznikow z airboxem/ filtrem powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxriver Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Pod obciążeniem nie chce jechać ale się wkręca, czy nie?Sprzęgła nie ruszałeś....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 nie jest to wina sprzęgła - poprostu moto jest słabe, wg. właściciela 200 leciał na przestawionym rozrządzie, póki co dłubanie odłożyłem do jutra i założę mu nowe świece - może pod obciążeniem robią mi psikusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Dlatego pomyslalem na poczatku o pomiarze sprezania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) +1 Juz ktorys raz z kolei widze ze tak piszesz - to znaczy ze tez tak uwazasz? Pomiar kompresji i proba olejowa duzo powie.Na ssaniu nie pracuje lepiej? Ew krucce... Edytowane 3 Maja 2011 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 ssanie podczas jazdy nie pomaga - jutro obadam wszystko, na dzisiaj mam dość roboty - ale grunt że jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 podejrzewam, że rozrząd jednak był z jakiś powódów ustawiony dobrze. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 nie jest to wina sprzęgła - poprostu moto jest słabe, wg. właściciela 200 leciał na przestawionym rozrządzie, póki co dłubanie odłożyłem do jutra i założę mu nowe świece - może pod obciążeniem robią mi psikusy. Jeżeli to prawda co piszesz o tych 200kmh a wałki były ustawione poza znakami to można podejrzewać , że ktoś założył tam wałki z innego modelu silnika. Jeżeli pamiętasz jak był ustawiony wcześniej to wróć do tego ustawienia.A tak w ogóle to podczas ostatniego ustawiania wałków sprawdzałeś czy na 4tym cylindrze miałeś uchylone obydwa zawory? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Gwoli wyjaśnienia - wałki wróciły na swoje miejsce i zaczęło to to jeździć, wałki b. podobne do tych z Thundercata - możliwe że od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi