filipr Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jak każdy 2993ccm w dieslu BMW (pomijając odmiany najnowsze oznaczone Fxx) jest godny polecenia. Osobiście uważam, że najbardziej optymalne są modele w wersji 30d. 525d jak dla mnie trochę za słabe, 535d zbyt kosztowne i problematyczne w utrzymaniu. A co jest złego w nowszych BMW 3.0 w dieslu? No i jakie są opinie na temat 2.0 w wersji 525 (czyli 218KM)? Bo czytałem sporo negatywów o 2 litrowych dieslach, ale rzekomo starszych. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jak każdy 2993ccm w dieslu BMW (pomijając odmiany najnowsze oznaczone Fxx) jest godny polecenia. Osobiście uważam, że najbardziej optymalne są modele w wersji 30d. 525d jak dla mnie trochę za słabe, 535d zbyt kosztowne i problematyczne w utrzymaniu.a co tam problematycznego w odniesieniu do 30d? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dwie turbiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Diesel z najnowszych Fxx ma zmienione wtryskiwacze, które często nie wytrzymują 100tyś, rozrząd od strony skrzyni biegów. Mało kto wie ale w M57N czy N57 dość często pęka łańcuch..2000 diesel 218KM to silnik raczej do spokojnej jazdy. Oczywiscie jak pogonisz go to i pojedzie ale długo nie po pracuje, a i pali wtedy więcej niż 530d. O awariach rozrządu przy przebiegach 50tyś kn nawet się pisać nie chce. Emil, wiem, że jesteś szczęśliwym nowym nabywcą 535d ale w dłuższym rozrachunku jest to wersja silnikowa, ktora nadaje się na autostrady. Do kręcenia się po okolicy sie nie nadaje bo wciąga masę wachy, w razie awarii w układzie doładowania nie ma żadnych specjalistów, ktorzy potrafią to wyregulować, a koszta przy tym są astronomiczne (swoją zrobiłem prawie 100tyś km i na dzień dzisiejszy przejechanie 100km kosztuje mnie prawie 145zlociszy..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto-Center Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Bardzo podoba mi się stylistyka nadwozia tych samochodów,natomiast przerażają koszty utrzymania,szczególnie w starszych modelach i to ich jedyny minus. Sam komfort podróży i osiągi ( szczególnie w mocniejszych dieslach czy silnikach R6),są nie do opisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 To cenne co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
december74 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 To nie jest napęd 4x4, na stałe. Dobrze poczytaj w necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 To jest napęd sterowany elektronicznie w celu zwiekszenia bezpieczeństwa. Normalnie jak nie mieszkasz w krajach gdzie jest zima-zbedne.Co nie zmienia faktu że BMW to dobre samochody, chociaż przyciągają idiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 ta w coupe na fotach ładna ale 20kzł? jeszcze ze dwa lata temu to za 20-25kzł można było M-kę kupić w dobrym stanie Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A napęd 4x4 w E46 jak jest rozwiązany? Dobre to czy omijać?W głównej mierze zależy do jakich celów chcesz przeznaczyć to auto. Jeżeli jeździsz często w góry na narty, czy w jakiś plener z gorszymi drogami, to jest to świetne rozwiązanie. System jest raczej bezawaryjny, natomiast należy pamiętać, że nie jest to stały rozdział napędu. Przy dłuższych zabawach na śniegu potrafi się zagrzać olej w rozdzielaczu gdzie jest sprzęgło wielopłytkowe, co spowoduje jego rozłączenie. Do takich rzeczy lepiej się sprawdzi torsen Audi (wszystkie modele z silnikiem ustawionym wzdłużnie) lub SAWD Subaru. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Prawda, jest jednak pewna wada rozwiązania ze stałym napędem. Oczywiście chodzi mi o wyższe spalanie. Zatem do jazdy gdzie 4x4 przydaje się okazjonalnie rozwiązanie BMW wydaje się lepsze. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 BMW - Bedziesz Miał Wydatki :D Nigdy więcej Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Wylecz sie z BMW, to nie ma sensu Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Sens ma, ważne żeby wyhaczyć zdrową sztukę w gąszczu parchów Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Będą Mocne Wrażenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi