BaRy Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Dobry to wynalazek jeśli chodzi o jazde w terenie czy nie konieczny bajer??Wszystkie KTM-y mają to standardowo montowane. Jutro będe się widział z koleżką od którego kupuje pare rzeczy do mojej WR-ki. Ma on również sprzęgło hydrauliczne Magury z manetką łącznie z dekomprensatorem. I nie wiem czy warto to zakupić oczywiście po bardziej przystępnej cenie niż katalogowa. Wszystkie opinie są mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Maja 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Podstawowa zaleta - masz taki komfort jak z moussami w oponach: tam nie złapiesz gumy, tu nie pęknie Ci linka sprzęgła. To po pierwsze. Po drigie hydrauliczne sprzęgło działa zawsze tak samo miękko, pozwala doskonale dopasować nacisk do swoich potrzeb itd. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 14 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Dzięki Dominik za pomoc w podjęciu decyzji.Spotkałem się z tym gosciem Grzegorzem dzisiaj na Torze Poznań bo przyjechał na zawody, startuje w Pucharze PZM na Suzuki GS 500F. Przy okazji pooglądałem sobie troche trening.I zakupiłem to sprzęgło, tylko on zapomniał zabrać śruby którą mocuje się klamke do manetki i jeszcze innej pierdułki. Wyśle mi to dopiero w poniedziałek i musze czekać z montarzem i testowaniem tego sprzęgła. :) Oprócz tego kupiłem: Tłumik FMF Powercore, aluminiowe osłony chłodnicy, tylną zębatke, ślizg na wahacz, napinacz łańcucha i klocki. Maił jeszcze buzer Foxa ale jakoś mi nie pasił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulek001 Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Jak dla mnie, to zbyteczny bajer. Pomyśl co będzie jak uszkodzisz. Mam takie cudo w swoim KTM SX 125 i gdzieś jest wyciek, ponieważ co kilka treningów muszę dolać płyn. Nie wiem skąd ucieka. Nie polecam. I tak sprzęgła się prawie nie używa w crossach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Fajny temat żeś odkopał :lol: U mnie tysz trochie jakby pumpka ( na kierownicy) przepuszczała . :D Minimalnie się poci i ostatnio pierwsze wbicie jedynki było połączone ze zgaśnięciem silnika. To nie ja zgłosiłem post 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Jak masz wyciek to rozklrec pompke i sprawdz czy nei dstal sie piach pod uszczelke i czy nei jest jakos uszkodzona. Tak ja pisal Dominik, linka Ci nie pęknie lecz jak popsuje Ci się pompka to jestes +/- 700zlw plecy. Sam ją wymienialem lecz juz dawno i nie pamietam dokladnie ceny... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Jak dla mnie' date=' to zbyteczny bajer. Pomyśl co będzie jak uszkodzisz. Mam takie cudo w swoim KTM SX 125 i gdzieś jest wyciek, ponieważ co kilka treningów muszę dolać płyn. Nie wiem skąd ucieka. Nie polecam. I tak sprzęgła się prawie nie używa w crossach.[/quote']Też tak uważam, ale lepiej zlokalizuj wyciek bo jeśli nigdzie nie widać to znaczy że płyn ucieka do silnika, a jak ucieka do silnika to co kilka jazd trzeba zmienić olej. Ja mam ten sam problem, i chyba będę kupował z hamerykańskiego ebaya cały układ hydrauliczny bo używany kosztuje 20 dolarów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 ja sie troche oderwe od tematy bary gdzie i za ile kupiles ten slizg na wahacz to lancucha ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Jak dla mnie' date=' to zbyteczny bajer. Pomyśl co będzie jak uszkodzisz. Mam takie cudo w swoim KTM SX 125 i gdzieś jest wyciek, ponieważ co kilka treningów muszę dolać płyn. Nie wiem skąd ucieka. Nie polecam. I tak sprzęgła się prawie nie używa w crossach.[/quote']No trochę się spóźniłeś bo to było ponad rok temu.Mnie to sprzęgło kosztowało 300zł więc aż tak nie będe płakac jak coś sie poważnego stanie. Poprostu wróce do linki. A po czasie mogę powiedzieć że to hydrauliczne chodzi lżej niż linka.Jakoś super wielkie udogodnienie to nie jest z tym, że ja mimo wszystko je trochę używam.ja sie troche oderwe od tematy bary gdzie i za ile kupiles ten slizg na wahacz to lancucha ??Ten ślizg i reszte dorzucił m ten koleś do wydechu i sprzęgła.Chyba w każdym dobrym sklepie można coś takiego kupić ewentualnie zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam!!! Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak odpowietrzyć sprzęgło w moim sx-ie?? Miałem potrzebę zdjęcia silnika, a co za tym idzie trzeba było odkręcić pompę od sprzęgła( siłownik ) dużo płynu sie wylało. Teraz kiedy złożyłem moto dwie godziny się męczyłem żeby go odpowietrzyć icon_evil.gif niestety efekt mizerny.... Czy to się odpowietrza tak samo jak np. hamulec? Klamka w ogóle sie nie napina, a z odpowietrznika wylatuje za każdym razem może z 1mm plynu( na odpowietrznik nałożyłem gumowy wężyk). Czy robie coś nie tak?? Jak to kur**stwo odpowietrzyć?? Czy możliwe żeby sie z pompka coś stało?? Dodam że wcześniej sprzęgło lekko ciągnęło, ale chodziło w miarę normalnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theNaturat Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Wezyk+strzykawkaNapelniasz strzykawke plynem, zakladasz wezyk na odpowietrznik, naciskasz ( upewnij sie ze laczenie strzykawka-wezyk jest szczelne), banan na twarzy :) Zbierz stary plyn ze zbiorniczka na klamce oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiTa Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 mam ten sam problem przy KTM 125 EXC.. odpowietrzam standardowym sposobem i raz chodzi a raz nie ! ciagle to je*ane powietrze wylatuje ! :icon_mrgreen: :cool: jak mam zrytą pompke to sie roz.... motor ma zaledwiie 2 tyg .. chyba odda do serwisu! po drugie nie wiedziałem ze trzeba robic miesznake paliwową i zalałem raz normalnej PB98 ale jest ok narazie ufff... DOMINIK jaka robisz proporcję do swojego SX'a?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HusqvarnaCR Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 To które sprzęgło jest lepsze ?? Jakie zalety ma hydrauliczne i jakie minusy ... a jakie plusy ma sprzęgło tarczowe ( linkowe ) i jakie minusy .. Bo hydrauliczne to chyba chodzi cały czas płynnie no i nie trzeba kupowac tarcz ..... prosze o opinie ... Mam na oku zakup motocykla HONDA CR 125 rocznik 2001 z hydraulicznym sprzęgłem .. na co patrzeć przy zakupie tego motorka ( jak sprawqdzić że ze sprzegłem jest wszystko OK ?? ) :bigrazz: :D :P pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Nie słyszałem o czymś takim, jak hydrauliczne sprzęgło, ale być może takie coś jest. Na pewno nie jest stosowane w motocyklach Rozumiem, że masz na myśli mechanizm wyłączający sprzęgło - w przypadku sterowania linką potrzebna jest większa siła, dochodzi do tego zawodność - zużycie linki itp. W przypadku sterowani hydraulicznego tych wad nie ma. Ale są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HusqvarnaCR Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 np. jakie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi