Skocz do zawartości

rozrząd st 1100 pan european

konrad1f
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Żaden to cud. Jeden forumowicz opisywał, jak mu się zerwał łańcuch rozrządu w "Endziurze" na biegu jałowym. Rozebrał, założył nowy łańcuch i banglało.

Nie chce mi się szukać tego przypadku :P

A świstak siedzi i zawija................................

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

najprawdopodobniej założę nowy pasek i spróbuję odpalić ścierwo :biggrin:

Nie nazywaj jej tak! Ja miałem STeka 5 lat,i były to cudowne chwile... :smile: Dziś mam Xxa,ale tęsnię za wygodą Steka...

Edytowane przez goguś

Tak Panie Piotrze a swistak siedzi i zawija je .........

Ja tak mialem w dr 350 ze zamonotwalem nowy lancuch zamowiony z motobotu orginalny suzuki czyli tourmax. Lancuszek rozciagnal sie w ciagu 800km, jadac motocyklem slyszlaem ze cos zaczyna glosniej pracowac, zgasilem poszedlem do sklepu, odpalam i slysze rzezolenie, motocykl po chwili sam zgasl. Po sciagnieciu pokrywy zaworow, okazalo sie ze lancuszek spadl, rozciagnal sie jak gumka z majtek. Po obruceniu walem oczywiscie recznie poprzez klucz, nie czuc bylo zadnych oporow, tak wiec zamowilem lancuszek dida i odpalilem, maszyna smigala az milo i pare tys. km zrobilem nie dotykajac sie do silnika.

Wiec glowa do gory montuj pasek i sprawdzaj czy zawory nie dostaly po tylku.

Edytowane przez pikus91

Tak Panie Piotrze a swistak siedzi i zawija je .........

Ja tak mialem w dr 350 ze zamonotwalem nowy lancuch zamowiony z motobotu orginalny suzuki czyli tourmax. Lancuszek rozciagnal sie w ciagu 800km, jadac motocyklem slyszlaem ze cos zaczyna glosniej pracowac, zgasilem poszedlem do sklepu, odpalam i slysze rzezolenie, motocykl po chwili sam zgasl. Po sciagnieciu pokrywy zaworow, okazalo sie ze lancuszek spadl, rozciagnal sie jak gumka z majtek. Po obruceniu walem oczywiscie recznie poprzez klucz, nie czuc bylo zadnych oporow, tak wiec zamowilem lancuszek dida i odpalilem, maszyna smigala az milo i pare tys. km zrobilem nie dotykajac sie do silnika.

Wiec glowa do gory montuj pasek i sprawdzaj czy zawory nie dostaly po tylku.

Opanuj się i nie porównuj silnika DR350 z jednym cylindrem do ST z 4 cylindrami.

Spawa druga - kupiłeś łańcuszek za kilka zeta i chciałeś śmigać do końca świata?" lancuch zamowiony z motobotu orginalny suzuki" czyżby SUZUKI produkowało łańcuszki?

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

zapewne chodzi o OEM Suzuki.

W singlu przy urwaniu łańcucha jest spora szansa na ocalenie głowicy, ale nie o tym rzecz. Dmuchanie w cylinder to nie jest partyzankta, taką metodę opisują serwisówki Claymera. I jest to najprostsza metoda.

Ale skoro kupiłes już pasek, to poskładaj, zakreć kluczem kilka obrotów zwracając uwagę na płynność ruchu (brak zacięć). a potem to już gaz i pomiar ciśnienia.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Dmuchać ustami Panowie to możecie co najwyżej materac do namiotu. Za małe ciśnienie żeby sprawdzić cokolwiek chyba że będą pokruszone grzybki zaworów albo w ogóle nie będą się zamykać.

A jeśli będą się zamykać to znaczy że jest git. Miałem podobną sytuację w Gixxerze, rozpoznałem po tym że gdy kręciłem silnikiem ręcznie i obserwowałem zawory to dwa z nich jakby się zacinały. Niby krzywka już zeszła i się obróciła a zawór dopiero po chwili odskakiwał na swoje miejsce. Krzywy trzonek to powodował, po prostu na chwilę przytrzymywał zawór. Wszystko pracowało płynnie oprócz 2 zaworów które zachowywały się chaotycznie. Oba były trafione, krzywe i wyłamane prowadnice. Łańcuszek przeskoczył na niedorobionym napinaczu i klops gotowy.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

A świstak siedzi i zawija................................

Gdyby wyszukiwarka forum była użyteczna, to bym tego szukał. Druga sprawa, było to - chyba - przed wielkim krachem i przenosinami forum.

Opanuj się i nie porównuj silnika DR350 z jednym cylindrem do ST z 4 cylindrami.

Chłopak nic nie porównuje, potwierdza, że nie zawsze dochodzi do kolizji.

Edytowane przez Vatzeque

Panie i Panowie

tarammm

nie chciało mi się przeprowadzać badań diagnostycznych :biggrin:

założyłem pasek

ustawiłem jak przykazała serwisówka

odpaliłem ścierwo

chyba jest git:) :flesje:

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

Git. Teraz usmaż papcia aż do drutów, co by mieć pewność że rozrząd się trzyma. :buttrock:

Obedrzyj z plastików, chlapnij wszystko pędzlem na czarny mat i nawet ładne moto z tego będzie.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Panie i Panowie

tarammm

nie chciało mi się przeprowadzać badań diagnostycznych :biggrin:

założyłem pasek

ustawiłem jak przykazała serwisówka

odpaliłem ścierwo

chyba jest git:) :flesje:

To teraz z dwoma "autobusami" możesz założyć mini PKS. Gratulacje :clap: