bzq Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 (edytowane) To mnie może być takie skomplikowane: Imadło, wiertarka, szczotka, olej + dobre chęciA teraz ciężka sprawa: szczotka Osborn do honowania typu Novoflex-HFo średnicy 115mm i dł. roboczej 100mm, w granulacji 120 lub 320.Cena netto szczotki wynosi 442 zł. Edytowane 3 Marca 2011 przez bzq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Trzymam kciuki i wierze, że się uda!!!Chyba jako pierwszy w Polsce będziesz miał VN15 która nie bierze oleju :icon_biggrin: Większość z nas już dawno by go sprzedała albo jeździła dalej z zapsem oleju.Gratuluje wytrwałości w dążeniu do celu :buttrock: Pozdro i czekamy na dalszy rozwój sprawy i oczywiście szczęśliwe zakonczenie :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Dlatego musisz znalezc warsztat, ktory ja ma.Nie kupuj browaru dla wypicia piwa.Zwroc uwage jak dokladnie czyszczony jest cylinder po honowaniu woda z mydlem.Na koniec trzeba go przeleciec zaolejona szmata o czym nie powiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzq Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Trzymam kciuki i wierze, że się uda!!!Chyba jako pierwszy w Polsce będziesz miał VN15 która nie bierze oleju :icon_biggrin: Większość z nas już dawno by go sprzedała albo jeździła dalej z zapsem oleju.Gratuluje wytrwałości w dążeniu do celu :buttrock: Pozdro i czekamy na dalszy rozwój sprawy i oczywiście szczęśliwe zakonczenie :crossy: No ja nie jestem takim optymistą i w cuda nie wierzę...ale chciał bym.Dobrze by było żeby po remoncie normalnie odpalał z czym były wielkie problemy no i żeby tyle nie brał oleju.pozdr jeśli chodzi o Opole to jedynie w KDB ale nie wiem czy tam coś takiego robią, a nim skoczysz do Wrocławia albo Katowic zapytaj w Przyworach ( PMR Przywory)W Przyworach robiliśmy pare lat temu cylindry do GS1000 brata i nam zrobili....miało być 0,03-0,04 luzu wiec nam zrobili 0,08. I oczywiście nieważne że my mówiliśmy, jeszcze się wykłócali...kur..ZNAWCY.Zresztą nie mają takiego sprzętu. A KDB to oni handlują TATĄ:))) wiec sorry ale dzięki. Dlatego musisz znalezc warsztat, ktory ja ma.Nie kupuj browaru dla wypicia piwa.Zwroc uwage jak dokladnie czyszczony jest cylinder po honowaniu woda z mydlem.Na koniec trzeba go przeleciec zaolejona szmata o czym nie powiedzieli.Że myję się i "przelatuje szmatą z olejem" to widziałem/wiedziałemCzuje że w okolicy nie znajdę kogoś kto ma taki sprzęt i umie to zrobić...dobrze. Kiedyś kiedy jeszcze nie było takich szczotek:) to chyba po prostu robiło się to także po honowaniu tą głowicą z kamieniami zakładało się papier ścierny na głowicę, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Mysle ze tylko w Polsce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzq Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Mysle ze tylko w Polsce :)tylko pytam:)a Polak potrafi...jest w stanie zrobić różne rzeczy z niczego albo z gó..na :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzq Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 ależ mnie długo nie było...maszyna poskładana i odpalona...oczywiście z problemamibez kupienia nowego akumulatora się nie obeszłoNormalnie by to pewnie trwało miesiąc lub dwa, no ale...Jak po drodze wypadło nam sprzedanie i kupienie nowego mieszkania + remont to 24 godzinna doba to mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 i jak teraz lata lepiej niz wcześniej przed remontem ?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzq Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 i jak teraz lata lepiej niz wcześniej przed remontem ?? :)no narazie pierwsza jazda dwa razy po 15 km. Jedzie jedzie...wg mnie lepiej.Zobaczymy jak będzie z tym zapalaniem, może trzeba było wymienić całe te dekompresatory, czas pokaże.Tak samo z tym olejem...wszystko wyjdzie z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 dekompresatory czy one u ciebie po odpaleniu moto wydaja jakies dzwieki ?? bo u mnie cos stuka i nie moge zlokalizowac co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzq Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 dekompresatory czy one u ciebie po odpaleniu moto wydaja jakies dzwieki ?? bo u mnie cos stuka i nie moge zlokalizowac cow zasadzie nie zauważyłem żeby coś dzwoniło, może trochę odzywały mi się regulatory zaworów...ale mam nadziej że to minienarazie śledzę wątki o docieraniuhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/40287-jak-docierac-nowy-motor/chociaż więcej tam kłótni:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Bzq , musisz kochać ten motocykl :bigrazz: Ja bym nie dał rady , jak z wkurwiającą babą. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzq Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 noo trudna to miłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Jezeli chodzi o docieranie to inaczej wygląda w przypadku tego pełnoletniego prawie dizla VN1,5 a inaczej w przypadku 5 letniego sporta . Nie wiem jak z VN , ale sporta nalezy traktować sportowo od początku , a w szczególności używać szerokiego zakresu obrotów przez pierwsze 500km i pilnowac zmiany oleju. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzq Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 z tego co czytałem to też trzeba jezdzić w różnych zakresach obrotów ale nie na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi