Magik Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 witam,szukam butow tak do 400zł dla siebie.Myslalem o falco hoot - tylko, ze byly na allegro za 350zl teraz sprawdzilem oferte to najtaniej sa za 480... Co polecicie do 400zl? Jesli chodzi o uwagi to takie, zeby nie bylo "plastikow", material skora i zeby bardzo nie siakly w deszczu. Jakies modele? Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistral111 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 To chyba trzeba kupić - trepy wojskowe ..... powinny być trwałe , wygodne i może jak smalcem wypicuje to nie przemokną ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) przemokną, kwestia deszczu i kałużsam byłem zwolennikiem butów wojskowych (ze względu na to, że są solidnie uszyte i dość mocne - testowałem i polskie opinacze, desanty i obuwie bundeswehry) i dalej jestem, jeśli kogoś nie stać na buty typowo motocyklowe lub/i jeśli motocykla używa w mieście i sporo chodzi, na pewno zapewniają dużo lepszą ochronę niż "adidasy"niemniej po wypróbowaniu kapci typowo motocyklowych (sportowych i crossowych/enduro) raczej ciężko byłoby mi powrócić do butów wojskowychw zeszłym roku udało mi się kupić amerykańskie Belleville z gore-texem ale używam ich tylko "po cywilu" Edytowane 5 Marca 2012 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 No dobra, ale dalej nie mam odpowiedzi na moje zapytanie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martes Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jeździ ktoś z was w butach z membraną gore-tex? Generalnie szukając butów chciałem kupić bez membrany, bo w deszczu nie wsiadam na moto, ale różnica w cenie modelu "z" i "bez" to 50 złotych, więc zacząłem się zastanawiać czy nie warto... Czy z membrany jest jakaś korzyść w ciepłe dni, czy tylko w zimniejsze/deszczowe? Bo generalnie membrana to chyba taki zaawansowany technicznie, ale jednak "worek", w który dodatkowo wkładamy stopę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistral111 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 prawdopodobnie większość zakłada, że nie będzie jeździć z deszczu - jednak często deszcz leje a ty musisz jechać bo : ..... i tu można wymieniać. I wtedy pierwszą rzeczą o której się myśli to - nowe buty które nie przemakają. Szczególnie jeśli masz mokre buty i nie jest zbyt ciepło. Sam jestem przed zakupem i myślę, że warto zainwestować jeśli to różnica tylko 50 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 A jaki to model i producent butów bo różnica w cenie 50,00 przy z gore i bez jest zastanawiająco mała. Jak szukałem butów czy innej odzieży to tam gdzie była membrana Gore-Tex cena mocno szła w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martes Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 TCX Competizione S GTX. Okazało się jednak, że sprzedawca to pała, bo gdy zadzwoniłem, to był zdziwiony, że chcę takie buty, bo dawno już sprzedali ostatnie sztuki, a model został wycofany. Szkoda tylko, że bodaj wczoraj wystawili nową aukcję z tymi butami na Allegro, a gdy znowu zadzwoniłem, to znowu zdziwienie, że nie ma już takich butów. Jakiś burdel mają widać i nie panują nad tym co wystawiają, ehh... No cóż, idę przymierzyć jutro TCX S-Race bez membrany. Gore-tex za te 5 dyszek więcej to bym wziął, ale 20 dyszek już nie dopłacę, tym bardziej, że w sumie nie jeżdżę w kilkudniowe trasy na których może mnie zaskoczyć burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Competizione S z gore-texem są ok. 200zł droższe od zwykłych, a przynajmniej w zeszłym roku były jak kupowałem. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martes Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) ...a przynajmniej w zeszłym roku były jak kupowałem. W zeszłym roku jak kupowałem truskawki, to były po 8 złotych za kilo. ;P Sprawdź sobie na Allegro, różnica 50 złotych. Ale to już i tak nie ma znaczenia, bo po telefonie do firmy, która sprzedaje te buty, okazuje się, że produkt jest wirtualny i sami nie wiedzą co mają na aukcjach wystawione. :) Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez martes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Buty to nie truskawki więc daruj sobie takie porównania. Sam widzisz że ta różnica 50zł nie jest prawdziwa tylko to jakiś błąd, więc poinformowałem Cię grzecznie jaka ta różnica jest w rzeczywistości. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martes Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 A ja grzecznie dałem ci do zrozumienia, że twoje nieaktualne informacje o cenach sprzed roku są bezużyteczne i warte dziś tyle, co prognoza pogody z 7 lutego 2011. :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi