wojtekr1 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam,padla mi panewka od strony magneta- 1 glowna i jedna obrocilo na korbie rowniez od tej samej strony. Reszta panewek jest OK. Wal w tych miejscach jest bardzo delikatnie przerysowany. Silnik rozebralem zaraz jak uslyszalem ze cos stuka(stukalo jeszcze tylko podczas jazdy,na biegu jalowym bylo wszystko ok). Moje pytanie czy po zalozeniu nowej panewki glownej i jednej korbowodowej bedzie wszystko ok????? Mechanik powiedzial ze delikatnie przejedzie sie papierem sciernym wal i tolerancja bd jeszcze w normie,poniewaz wal naprawde malo oberwal. PROSZE O POMOC CZY JEST WOGOLE SENS TAK ROBIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 nie ma sensu ;] szkoda ze rozebrałeś bo mogłeś strzelić z korby Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 zapytaj na złomie ile aluminium kosztuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Pewnie że można tak zrobić, ale nie ma w tym żadnego sensu. Wał bardzo szybko padnie, może na pierwszym odpaleniu, może po 5km a może wcale nie odpali. Odpuść sobie, szkoda czasu i kasy. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Koszty, które poniesiesz będą porównywalne z kupnem silnika w dobrym stanie więc sam sobie odpowiedz. Kup nowy silnik, a ten sprzedaj na części-oczywiście to co się nadaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerider Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 nie ma sensu ;] szkoda ze rozebrałeś bo mogłeś strzelić z korby :icon_biggrin: :flesje: :notworthy: haaa niema jak poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Yo! Mechanik powiedzial ze delikatnie przejedzie sie papierem sciernym wal i tolerancja bd jeszcze w normie,poniewaz wal naprawde malo oberwal. Jezu, juz sie nie moge doczekac, az ten fragment skomentuje Piotr Dudek :D. Szykuje popkorn i piwo na te okazje! :D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakob Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 szkoda ze rozebrałeś bo mogłeś strzelić z korbyPadnięte panewki to najlepsza okazja do strzału z korby. Przygotuj kamerę, gaśnice i do dzieła : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) Yo! Jezu, juz sie nie moge doczekac, az ten fragment skomentuje Piotr Dudek :D. Pozdro O tym samym pomyślałem gdy czytałem pierwszy post. :biggrin: Może Nasi "Nad-mechanicy" przeczytali to już i padli ze śmiechu od razu? Padnięte panewki to najlepsza okazja do strzału z korby. Przygotuj kamerę, gaśnice i do dzieła : D "Najmilsza chwila z rana, je**ąć korbę bez rozgrzania." Właśnie to wymyśliłem. Jestem boski. :notworthy: Edytowane 30 Czerwca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekr1 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 A gdyby wymienic caly wal na dobry razem z kompletem panewek glownych????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek H Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Yo! Jezu, juz sie nie moge doczekac, az ten fragment skomentuje Piotr Dudek :D. Szykuje popkorn i piwo na te okazje! :D Pozdro Fakt, będzie rzeźnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Jeśli Ci obróciło panewkę na korbie to musisz korbę też wymienić. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekr1 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Dzieki za pomoc,ale niektorzy potrafia tylko zdolowac niz pomoc na tym forum. Chcialem raczej sie dowiedziec co mam zrobic w takiej sytuacji,ale widze ze ciezko mi bd. POZDRO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam,padla mi panewka od strony magneta- 1 glowna i jedna obrocilo na korbie rowniez od tej samej strony. Reszta panewek jest OK. Wal w tych miejscach jest bardzo delikatnie przerysowany. Silnik rozebralem zaraz jak uslyszalem ze cos stuka(stukalo jeszcze tylko podczas jazdy,na biegu jalowym bylo wszystko ok). Moje pytanie czy po zalozeniu nowej panewki glownej i jednej korbowodowej bedzie wszystko ok????? Mechanik powiedzial ze delikatnie przejedzie sie papierem sciernym wal i tolerancja bd jeszcze w normie,poniewaz wal naprawde malo oberwal. PROSZE O POMOC CZY JEST WOGOLE SENS TAK ROBIC Podaj nam namiary na tego "mechanika". Chętnie go poznamy bo może to zaoszczędzić innym motocyklistom będącym w potrzebie zbędnych wydatków. Dzieki za pomoc,ale niektorzy potrafia tylko zdolowac niz pomoc na tym forum. Chcialem raczej sie dowiedziec co mam zrobic w takiej sytuacji,ale widze ze ciezko mi bd. POZDRO! Szybko się zniechęcasz kolego się nie dziwi mnie wcale jeżeli głos zabierają jakieś parchy typu QPA i jemu podobni. Szukanie dobrego wału do tego silnika graniczy z cudem. A nawet jak znajdziesz takowy to następne schody zaczynają się z włożeniem tego wału do Twojego karteru bo zakup nowych panewek to nie jest kilka złotych i jeszcze dochodzi problem ich poprawnego dobrania. Jedynym rozsądnym wyjściem będzie poszukanie sprawnego silnika. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekr1 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Ok to juz wiem ze to nie ma sensu.W takim razie co Piotrze radzisz??? wolalbym zrobic ten silnik bo reszta jest ok poza tymi panewkami,a ze znaleziemniem silnika jest spory problem z tego co sie orientowalem. Dzieki Piotrze za rade,tylko gdzie taki silnik kupic?? allegro patrze od 2 tyg. i nic nie ma. Zwlaszcza do tych z lat 98-01. Czyli zakup walu odrzucasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi