konradoo Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 witam od ostatniej wywrotki postojowej moto skreca na tą strone co sie połozył. wywrotka była dość nie ciekawa gdyż przetoczył się z ponóżki do przodu i wleciał dosłownie na schody. wyłamało oba lusterka, skrzywiło nawet kierownice. wizualnie jest juz naprawiony, natomiast sam skręca w lewo podczas jazdy. lekko ale skreca. :( jak myslicie co moze byc tego przyczyną? z góry dzieki za jakies odpowiedzi. pozdrawiam (brat) FZ6 s2 / artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 może zawias przestawiony na półkach Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Tak. Lagi pewnie dostały i ściąga na bok. Może nie widać tego gołym okiem ale czuć podczas jazdy. Lagi często się krzywią przy takich glebach. Zauważysz dopiero jak poluźnisz i wysuniesz trochę lagi w dół to na wysokości dolnej półki na rurze będą ślady. MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 ja pisałem o bardziej optymistycznym wariancie tzn okręceniu się rur nośnych w mocowaniach półek możliwe też jest skrzywienie samych półek Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Poluzuj na polkach, wyprostuj i skrec. Byc moze wroca. A jak nie to trzeba sprawdzic czy lagi sa proste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trebol Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Miałem podobnie ,po wyprostowaniu w półkach moto dalej ściągało , okazało się że tylne koło się lekko skrzywiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Jak pisano wyżej, popuść wszystkie śruby na półkach, ale nie za mocno, żeby Ci lagi nie wpadły bo będziesz kombinował z wyciąganiem. Wyprostuj moto nawet metodą "na rower" - chwyć koło między nogi i poruszaj kierownicą do uzyskania względnego wyprostowania zawieszenia. Skręć lagi na półkach. Jeśli to nie pomoże, zdejmij koło przednie i sprawdź, jak wchodzi ośka w koło. Jeśli gdziekolwiek kantuje lub wychodzi z oporem - zgięte lagi lub półki. Do prostowania. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ośka raczej nie. Prędzej tak jak kolega pisał, albo samo przestawienie na pułkach, albo zgięta laga... NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradoo Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 dzieki za odpowiedzi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi