Rocks Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Z racji, że porobiło się ludziom w głowach i poprzewracało się w dupach, dziecko które na komunie nie dostanie quada jest w klasie nieudacznikiem i wyrzutkiem społecznym, więc potrzebuję kupić taki pojazd. Dzieciak ma 140+cm wzrostu, chudzinka, na owego quada po zrzutce mamy 1500zł. Na allegro dużo jest takich zabawek, nie znam się na nich w ogóle, więc proszę o radę jaka pojemność, czy taki bardziej turystyczny czy pseudo sportowy i wszystko co powinienem wiedzieć. Nie piszcie pierdół, że za taką kasę to nie quad. To zabawka dla dziecka i takie coś potrzebujemy. Pozdro MGS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 tylko nowy wchodzi w gre ?? każdy 110ccm one w zasadzie są takie same :D większej pojemności nie kupisz za tą kase a mniejszą nie ma sensu.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) ja bym kupił pierwsze lepsze bo i tak się zesra po tygodniu, zwłaszcza pod dzieciakiem gdzie katowanie non stop. Btw. potem tacy mi wyskakują przed koła, ja wyhamuję, ale oni nie i wjeżdżają w krzaki.... 0 techniki, umiejętności, nie mówiąc o ochraniaczach,na moich oczach dzieciak przy 60 km/h chyba na XL 600 wjechał w krzaki bo nie ogarnął zakrętu, jechał bez kasku i prawie w kąpielówkach, ale to już jest skrajna patologia :P (bracia też debile jak dają takim się przejechać na moto) taki np http://allegro.pl/item1002580015_quad_atv_...t_wsteczny.html Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez lionix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muka! Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Takie suzuki będzie lepsze od jakiegokolwiek chińczyka http://moto.allegro.pl/item1008317620_quad...cka_kielce.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 ja bym kupił pierwsze lepsze bo i tak się zesra po tygodniu, zwłaszcza pod dzieciakiem gdzie katowanie non stop. Btw. potem tacy mi wyskakują przed koła, ja wyhamuję, ale oni nie i wjeżdżają w krzaki.... 0 techniki, umiejętności, nie mówiąc o ochraniaczach,na moich oczach dzieciak przy 60 km/h chyba na XL 600 wjechał w krzaki bo nie ogarnął zakrętu, jechał bez kasku i prawie w kąpielówkach, ale to już jest skrajna patologia j.gif (bracia też debile jak dają takim się przejechać na moto) jak zwykle połowa to bzdury i offtop na ale nie chce być niemiły :D to co muka poleciła jest fajne nazywa sie suzuki lt50 szukaj też lt80, albo aeon cobra 50/100 niezniszczalne wieczne quady nawet dorosły pojeździ dla jaj :icon_twisted: z tym że nie wiem czy w gre wchodzi używany....... http://allegro.pl/item993694794_aeon_cobra_okazja.html np taki tylko że za drogo chce kilka razy widziałem po 1000 zł a chinole wcale nie są takie słabe i cierpliwie znoszą takie szaleństwa więc szybko sie nie rozleci Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 a chinole wcale nie są takie słabe i cierpliwie znoszą takie szaleństwa więc szybko sie nie rozleci No rzeczywiście szatan, chyba sprzedam moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muka! Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jak nie chcesz, aby dziecko zrobiło sobie krzywdę, to daruj sobie chinole. Są słabe, ale chyba nie o moc tu chodzi. Przed każdą jazdą trzeba dokręcać śruby, sprawdzać luzy w kołach... Silnik też nie zachwyca. Kiedyś jeszcze miałam jakiegoś chinola, więc wiem, co mówię. Przy normalnej jeździe zgubiłam koło :banghead: Zaraz po zakupie były zabawy z gaźnikiem... Potem padł moduł. Tajwański Aeon lub koreańskie Kymco i podobne sprzęty będą o wiele lepsze. Nawet taka suzi 50 będzie brała wszystkie chińskie 110 :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 ciekawe co za 1500 kupi lepszego (nowego), a uzywany wiadomo ze nie wchodzi w gre jesli to ma byc prezent na komunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Co to sie porobilo na tym swiecie. Na serio jak dzieciak nie ma quada na komunie to przypal jest??? To chore! Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qla Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Dokładnie... ja dostałem od rodziców wieże Thompsona, a od wuja zegarek + plus kolekcje banknotów ;) I nikt się niczym nie przechwalał, co dostał, nie dostałem roweru i tez nikt się nie śmiał ze mnie...dziwny ten świat się porobił... Cytuj Mój kanał Youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Paranoja, najpierw był szał na skutery teraz na quady. Moim zdaniem jeśli już chcesz kupić quada to coś porządnego, tak jak wspomnieli przedmówcy bo później z tanią chińszczyzną same problemy=ustarki=awarie=wydatki (w najlepszym przypadku). Znajomy pracuje w sklepie RTV i wspominał, że teraz też często ludzie kupują na prezent komunijny aparaty cyfrowe, ipody i konsole gier np. xbox. A z tymi przechwałkami wśród dzieciaków to też do końca tak nie jest, w dużej mierze zależy to od rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Miałem parę takich quadów (chińskich) w warsztacie. Kompletna porażka. Dzieciak na czymś takim może zrobić sobie krzywdę. Zawieszenie jest z marchwi. Naprawiać to można w nieskończoność, bo części zamienne, choć dostępne i tanie, są fatalnej jakości. To samo dotyczy chińskich skuterów. Z tego też powodu wycofałem naprawę chińskich wynalazków z oferty mojej firmy. A swoją drogą (ale to już moje prywatne zdanie), żeby wsadzić dzieciaka w wieku komunijnym na coś, co wcale wolno nie jeżdzi, a do tego z natury jest pojazdem wymagającym wyobrażni i umiejętności, a do tego niezbyt stabilnym w prowadzeniu, biorąc pod uwagę trwałość i jakość zawieszenia, trzeba mieć niezbyt ten tego pod sufitem. Edytowane 16 Maja 2010 przez grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 A może normalnie. Jak na komunię. Zegarek dobrej firmy. Aparat fotograficzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 A może normalnie. Jak na komunię. Zegarek dobrej firmy. Aparat fotograficzny. I siara w klasie przez pół roku. ;) Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Z racji, że porobiło się ludziom w głowach i poprzewracało się w dupach, dziecko które na komunie nie dostanie quada jest w klasie nieudacznikiem i wyrzutkiem społecznym,[...] A moze ludzie pomysleli tak: "trzeba kupic dzieciakowi quada na komunie... to na pewno nie bedzie nieudacznikiem i wyrzutkiem spolecznym... jak reszta". Ludzie postanowili zorganizowac sciepe, zeby chociaz na chinola wystarczylo i sie orientuja co kupic. Jezeli sie myle, to zawsze mozna zmienic dziecku klase. BTW: Widzialem ostatnio kilku 'pokomunijnych wyrzutkow spolecznych'... smutni byli... krecic pedalami musieli... a reszta klasy smiala sie z nich szyderczo, sypiac piachem po oczach spod quadowych kol :icon_rolleyes: Cytuj Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi