lof Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, Chciałbym każdego gorąco prosić o pomoc jeżeli wie coś w mojej sprawie. Dnia 19.04.2010 wieczorem zaginął z podwórka mój pies, który był dla mnie członkiem rodziny i naprawdę bez namysłu dałbym się okaleczyć poważnie za niego. Piesek jest buldogiem francuskim, ma około 30-40 cm wzrostu, białą łatę na klatce piersiowej oraz bardzo krótki ogonek. Zaginął będąc 5 minut na zamkniętym podwórku co było normalną sytuacją od 2 lat i nic się nie działo - wszystkie furtki zamknięte itd. Właśnie dlatego przypuszczam że został skradziony z powodów mi nieznanych :( Mieszkam w Jaworznie (dzielnica Góra Piasku) - gdyby ktoś wiedział cokolwiek proszę informacje najlepiej pod nr telefonu 782 700 000. Dla znalazcy przewiduję skromną jak za to ile on dla mnie znaczy nagrodę 1000 zł. " Poniżej podaję link do strony z opisem zdjęciami i kontaktem: http://www.lyszek.republika.pl/uwaga.htm BARDZO DZIĘKUJĘ za każde wsparcie w tej sprawie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Hej! Czy pisałeś na psich forach? Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Hej! Czy pisałeś na psich forach? też o tym myślałem - pisałem w portalach utracone.pl oraz zaginionepsy.pl rozwieszam wszędzie ulotki z numerami telefonów i zdjęciem, zgłosiłem sprawę do straży miejskiej oraz policji - istnieje prawdopodobieństwo, że został skradziony. Za chwilę jadę na umówione spotkanie do lokalnej jaworznickiej telewizji i gazety. walczę też sam ze sobą żeby nie wrócić po roku do papierosów :( straszna trauma :( Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie co jeszcze mogę zrobić to chętnie wysłucham. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 ...myślę, iż ogłoszenie w lokalnej gazecie z podaną wytłuszczonym drukiem kwotą nagrody pomoże... Koniecznie powiadom tez okoliczne schroniska dla zwierząt i gabinety weterynaryjne! pzdr i życzę szybkiego odnalezienia pupila :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 właśnie wracałem z gazety i wpadłem dokładnie na ten sam pomysł tylko nie miałem ze sobą więcej ulotek... po pracy dodrukuję i pojadę po weterynarzach dzięki :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Szukaj koniecznie na wszelkiego rodzaju internetowych aukcjach - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę chociażby "sprzedaż psów", a masz sporo stron z ogłoszeniami, kategoriami, rasami, warto je obserwować. Szybkiego odnalezienia :lalag: Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Mam nadzieję, że psiak się odnajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Napisze na psim forum,plus do znajomych hodowców,napisz czy piesek jest z hodowli z rodowodem itd. Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Piesek nie jest 100% rasowy, jest z domowej hodowli, nie ma tatuażu ani rodowodu więc jak ktoś by go zabrał na sprzedaż to dostanie o wiele mniej niż 1000 zł. Jak na rasowego bulldoga francuskiego ma za długie łapy, tzw. piąty pazur i lekkiego zeza (z którym de facto wygląda przeuroczo). W lipcu kończył będzie 2 lata. Dodatkowo martwię się o niego jeszcze bardziej ponieważ jest pokarmowym alergikiem i musi otrzymywać specjalną karmę oraz ma jak wiele psów z krótkimi pyskami czasem problemy z oddychaniem :( dobrze się nim zajmując można wszystko zminimalizować ale jak ktoś tego nie wie to może się źle skończyć... Był do nas strasznie przywiązany - nawet jak się wychodziło do pracy to siedział zadołowany przy drzwiach z mokrymi oczami... ... ogólnie to odchodzę od zmysłów pomału - jestem przesadnie chyba emocjonalny w takich kwestiach ale natury nie oszukasz nic na to nie poradzę.. :( bardzo gorąco jeszcze raz wszystkim dziękuję Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez lof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Wrzucilam Twoje info na psie forum,poprosilam o dalsze puszczenie informacji,odwiedz najblizszy bazar gdzie handluja psami,pogadaj z okolicznymi pijaczkami,elementem oni za kilka złotych moga pomóc. Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 tak zrobię... nie tracę nadziei bo wraz z nią stracę niesamowicie ogromną cząstkę samego siebie dużo motywacji daje mi wsparcie jakie tutaj otrzymałem - nie wiecie jak wiele to może dla człowieka znaczyć.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Podbije i powodzenia w poszukiwaniach :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
navaho Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 lof ! Rozważ też możliwość, że pies uciekł sam.Szczególnie gdy nie jest kastrowany mógł np. poczuć sukę w cieczce. Moje bulwy mają niesamowitą zdolność do wynajdywania dziur w płocie i wielokrotnie dawały nogę pomimo, że to suki. Warto więc dokładnie sprawdzić najbliższą i dalszą okolicę. Poza tym musisz pojechać osobiście do każdego schroniska w okolicy. Telefon to często za mało ponieważ często w schroniskach nawet nie wiedzą jakie psy mają. Trzeba samemu naocznie się przekonać czy go nie ma w schronisku. Ważny jest czas bo bulwy ze swoją wrażliwą psychiką długo w schroniskach nie przeżywają. Bardzo dobrze zrobiłeś z tym tysiącem nagrody i działaj w dalszym ciągu tak, aby jak najwięcej ludzi się o nim dowiedziało. Odwiedź też dogomanię, forum molosy no i allegro, gratki itp. Moja lepsza połowa rozpuści wici na forach bulwowych. Bądź dobrej myśli i nie ustawaj w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 jakim zje**em trzeba być żeby ukraść psa... wiem, jak bardzo można się przywiązać do psa i doskonale rozumiem co przeżywasz. trzymam kciuki i także mam nadzieję, że psiurek się odnajdzie. p.s. fajki sobie daruj ;) pzdr Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) navaho: Wielkie podziękowania za podpowiedzi. Wszystko co mówisz poczyniłem... porozsyłałem też maile po schroniskach i klinikach. Pomaga mi też kilka osób zajmujących się na co dzień ulotkami dodając tez do standardowego repertuaru moje bezinteresownie. rahu, tomulus: dzięki za słowa otuchy i zrozumienia Butterfly, Pawel, Grass, Staszek : jeszcze raz też dzięki jestem zawsze gotów aby się odwdzięczyć Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez lof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi