Domieniek Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Witamzastanawiam sie nad zmiana moto, niestety mam ograniczony budzet (3000 - 3500 zl), myslalem o czyms z lat ok.85r tylko troche sie obawiam czy moto z tych lat nie sa za stare? interesuje mnie pojemnosc ok 500cm, cos do turystyki... kiedys kupilem jawe 350, wymagala lekkiego remontu a okazalo sie ze to calkowity gruchot ktorego nie warto naprawiac, dlatego jestem troche uczulony na starsze moto. czy mozecie mi polecic jakies konkretne moto??? czy ktos z was kto jezdzi takimi sprzetami moze sie wypowiedziec na temat ewentualnych usterek itp. czy wato kupowac taki motorek? z gory dziekipozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 oczywiscie ze warto kupic..wiadomo ze kupujac starszy sprzet jestes bardziej narazony na to ze bedziesz musial czesciej w nim grzebac niz gdybys kupil motocykl z salonu ale majstrowanie przy moto tez ma przeciez swoj urok;) a pozatym nie mozna zakladac ze caly czas bedziesz siedzial przy nim i cos naprawial bo w takim razie kupowanie czegokolwiek nie ma sensu...jak sie nie ma pieniedzy na cos z mlodszego rocznika to trzeba szukac w starszych i brac to co jest...przeciez chyba nie zrezygnujesz z tego powodu nie?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 OCZYWIŚCIE ŻE NIE WARTO :!: :!: :!: ale cóż począć jak nie ma kasy :lol: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 a ja uważam że warto, jeżeli jest w dobrym stanie to czemu nie,pewnie kiedys sam będe szukał moto w podobnej ceniespodobał mi się GS 550 http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...gs550/gs550.htm jak się ten sprzęcik sprawuje i czy warto go kupić? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazyrider Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Witamzastanawiam sie nad zmiana moto, niestety mam ograniczony budzet (3000 - 3500 zl), myslalem o czyms z lat ok.85r Witka!Za te pieniądze możesz kupić totalną minę, ale równie dobrze całkiem fajny motorek. :clap: Musisz mieć tylko oczy i uszy naokoło głowy podczas kupowania. Moje rady: :idea: Celuj w klasę pojemnościową 250-500 ccm, bo to są stosunkowo niedrogie sprzęty, a jednocześnie raczej trudne do zajeżdżenia. :idea: Raczej klasyki,golasy. Unikaj sprzętów typowo sportowych. Zawsze są po glebie, albo im granat w silniku wybuchł. :idea: Masz marne szanse za te pieniądze na coś w stylu chopper. Armatura nawet 20-letnia jest w cenie. :idea: :!: Im prostszy sprzęt konstrukcyjnie, tym mniejsze szanse, że się popsuje, a zarazem większe, że sam go naprawisz. Dlatego najlepsze są single - jeden gar, jeden łańcuch rozrządu, jedna świeca itp. A koszt części zamiennych potrafi być wyższy niż kupionego właśnie motorka! :eek2: :idea: Unikaj egzotyki. Im sprzęt bardziej typowy, tym łatwiej o części do niego. Nowe i używane.I to by było tyle z moich dooość ogólnych radPzdrLazyrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matek Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Myśle że nie warto-stare to jest dobre ale tylko wino :clap: Lepiej dozbierać i za rok kupić coś młodszego.To jest moje zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Dzieki za odpowiedzi, widze ze zdania sa podzielone wiec dalej mam dylemat, chyba jednak poczekam i uzbieram ok. 7tys zl a za ta kase to juz gs500 kupie lub kawe gpz500, hmm... juz raz sie przekonalem ze lepiej poczekac, dolozyc i kupic cos mlodszego (oczywiscie to nie regula ale...) ale tak bedzie chyba bezpieczniej dla mojego portfela :-)pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ja swoją obecną Sukę kupiłem za dość małe pieniądze i choć borykam się z klikoma usterkami to myślę że było warto Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 konrad a czy moglbys mi powiedziec ile dales za swoj sprzet? mowisz ze borykasz sie z pewnymi usterkami, a czy te usterki sa czeste? i czy nie obawiasz sie ze mot sie zepsuje w podruzy? bo to w sumie jest najgorsze gdy czlowiek sobie jedzie, sloneczko swieci, banan na twarzy a tu moto pada...masakra, juz tak mialem i tego wlasnie sie boje.pozdro Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Konkretne przykłady trwałych, sympatycznych motocykli japońskich z lat 80tych, które mogą dostarczyć wielu dobrych wrażeń - nawet wzruszeń przy założeniu dobrego stanu: 1) Honda CB450S/CB400N4) Honda CBX5502) Suzuki GS550 G lub M3) Suzuki GSX4003) Kawasaki GPZ 3055) Yamaha XJ5506) Yamaha XS400 Z całego tego towarzystwa wybrałbym CB450S. Jeśli trafiłbyś egzemplarz w cenie do 4000 i byłby w realnie dobrym stanie - brać i nie pytać. Lżejsza od GS, CBX. Mocniejsza od GPZ, GSX, XS. Ceny niewygórowane, zdażają się dobrze utrzymane egzemplarze. Plusem jest dodatkowo dźwięk silnika, który sprawia wrażenie dużo większego - coś jak V2 o poj. 600ccm. Jeśli masz jednak cierpliwość i możliwość zarobienia na GS500, to warto poczekać, bo kupisz sprzęt o kilka lat młodszy, a to moim zdaniem ważniejsze niż moc itd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Moim zdaniem można kupować stare motory jedynie w sytuacji gdy mamy pewne źródło ( pewność że to nie mina ) lub gdy się znamy na tym i jesteśmy w stanie ocenić stan techniczny lub wykonać jakieś naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 konrad a czy moglbys mi powiedziec ile dales za swoj sprzet? mowisz ze borykasz sie z pewnymi usterkami, a czy te usterki sa czeste? i czy nie obawiasz sie ze mot sie zepsuje w podruzy? bo to w sumie jest najgorsze gdy czlowiek sobie jedzie, sloneczko swieci, banan na twarzy a tu moto pada...masakra, juz tak mialem i tego wlasnie sie boje. tajemnica handlowa :clap: -ale spokojnie zmieściłbyś się ze swoim budżetem,wystarczyło by spokojnie na rejestracje,oc,wymane filtrów i oleju,pewnie jeszcze na dobry kask :) tzn może troszkę się źle wyraziłem z tymi usterkamipo prostu nie mam ładowania-najprawdopodobniej wymienie regulator i bedzie OK -tak wszystko wpożądkuna razie zrobiłem 500km i jeszcze nic więcej nie padło :D Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 embe dzieki wielkie za wyczerpujaca odpowiedz, o to mi chodzilo, niestety nie znam osob ktore maja tym podobne sprzety wiec kupujac starsze moto podejmowalbym pewne ryzyko ktore raczej wyklucze tym ze jednak poczekam, troche pozbieram i kupie cos w rodzaju gs500. a powiedzcie mi prosze co Waszym zdaniem lepiej jest kupic : kawasaki gpz 500, suzuki gs500, czy kawe er5? kupic moto to mniejszy problem ale pozniej je utrzymac to juz inna sprawa, chcialbym abyscie mi powiedzieli ktore moto z tych trzech jest najtansze w utrzymaniu, glownie chodzi mi o ceny czesci ktore trzeba co jakis czas wymieniac itp. pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ceny czesci mysle ze sa porownywalne chociaz wydaje mi sie ze najtansze beda do GSa ale to mniej wiecej te same klasy motocykli...porownanie GSa i ER5 masz w najnowszym swiecie motocykli...jesli jestes poczatkujacym motocyklista to chyba GS500 bylby najlepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2004 w swiecie motocykli? kurde szukalem ostatnio nowego numeru ale juz nigdzie nie znalazlem, jutro musze kupic... poczatkujacym nie jestem, jezdze od malenkosci :-) teraz mam etke i mysle ze juz czas na zmiane, a cos w rodzaju gs500 bedzie idealne:-)dziekipozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi