jarek s Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) Accidus i Zbychoo, z jednym sie zgodze ze Ducati jest fajna marka ale troche przeonanizowana przez uzytkownikow . Momentami cholernie radykalnie i bez dystansu podchodza, to najwiekszy minus tej marki jak dla mnie, Ci ultra wyznawcy przez zacisniete usta. No ale nie ma zalamywac rak, to tylko jakis tam odlamek calosci, to juz takie pobocza i szuwary ducatizmu i nie ma co sie w to zaglebiac. Sorki ale nie mam teraz polskich znakow. Pzdr. Edytowane 29 Stycznia 2010 przez jarek s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Z ciekawosci, zdradzisz tajemnice dla jakiego ? oczywiście Top Agrar - największe europiejskie rolnicze wydawnictwo - i bardzo opinio twórcze Gdybym byl zlosliwy spytalbym czy Ty tez miales 7 traktorow ? nigdy nie było szans - a testy na rok użytkowania odbywały się u rolnika którego często wyznaczał producent - dlatego nie dało rady tego przetestować - znajdywało się użytkowników i testy zawsze były rzetelne - bo nie trudno znaleźć kogoś kto miał problemy z daną maszyną i znam to od podszewki - i mam w gołej D. wszelkie porównania od tego czasu zresztą zauważyłem jendo nigdy nie widziałem aby użytkownik MAC wchodził na forum PC i wpisywał jakiego to są testy złe windowsa i tego sprzętu i jakie wingrozy są do dupy tak samo nie widziałem żadnego użytkownika Ducati który wchodzi i pisze na forum Yamahy jak to kiepsko wyszła Yamaha czy też inna japonia za to w drugą stronę jest ich milion pięćset sto dziewięćset - ale co zrobić jakoś trzeba się dowartościować I to właśnie użytkownicy Ducati są nawiedzeni - chodzą po forach i rozpisują się jak to inne marki motocykli nie działają tylko Ducati tylko Ducati JA SIĘ PYTAM - DLACZEGO WAM TO PRZESZKADZA a wracając do gazet - pamiętacie aferę w łodzi - cytat za RMF FM (75 % rynku) "w łodzi mogło nawet być 50 tys. wyjazdów karetek w których uśmiercono ludzi pawulonem" sąd wykazał 8 przypadków przekazania korzyści majątkowych w postaci 50 zł. za zawiadomienie o zgonie firmy Pogrzebowej. W żadnym przypadku nie stwierdzono że pawulon mógł przyczynić się do śmierci 50 Tys. = 8 przypadków. żygać mi się chce gazetami Saluti FANBOJ Macintoshy i Ducati (mimo że mam motocykl tej marki od sierpnia 2009 a kosztował mniej niż japonia). KLaus alias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Yo! Klaus, litosci. Wejdz na pierwsza strone tematu i zobacz, jak zareagowali Ducatisci na CIEKAWOSTKE umieszczona przez ks-ridera. Zaraz zje*ali go z gory na dol, ze jest idiota, ze propaguje nieprawde o marce Ducati, ze w ogole sam to wymyslil. A to tylko jeden test, jednego egzemplarza, jednego modelu motocykla Ducati. Ks-Rider okresowo wrzuca na forum takie wlasnie testy. Ostatnio wrzucil test Hondy Fireblade, ktora okazala sie rowniez nieziemska padlina, bo jak nazwac motocykl, ktory po 50kkm traci na ktoryms garku niemal calkiem kompresje. I co? I nikt z milosnikow Hondy nie zaczal napier**lac ks-ridera, ze psuje opinie marki Honda, ze sobie cos wymyslil. Kazdy sie zdziwil, ze tak slabo wypadl test tego motocykla i na tym sie skonczylo. To kto tu jest przewrazliwiony? Kto sie musi dowartosciowac? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Yo! Klaus, litosci. Wejdz na pierwsza strone tematu i zobacz, jak zareagowali Ducatisci na CIEKAWOSTKE umieszczona przez ks-ridera. Zaraz zje*ali go z gory na dol, ze jest idiota, ze propaguje nieprawde o marce Ducati, ze w ogole sam to wymyslil. A to tylko jeden test, jednego egzemplarza, jednego modelu motocykla Ducati. Ks-Rider okresowo wrzuca na forum takie wlasnie testy. Ostatnio wrzucil test Hondy Fireblade, ktora okazala sie rowniez nieziemska padlina, bo jak nazwac motocykl, ktory po 50kkm traci na ktoryms garku niemal calkiem kompresje. I co? I nikt z milosnikow Hondy nie zaczal napier**lac ks-ridera, ze psuje opinie marki Honda, ze sobie cos wymyslil. Kazdy sie zdziwil, ze tak slabo wypadl test tego motocykla i na tym sie skonczylo. To kto tu jest przewrazliwiony? Kto sie musi dowartosciowac? Pozdro :lalag: :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 generalnie motocykl jest solidny, niestety w codziennym uzyciu denerwuja drobiazgi z ktorymi sa problemy. Wady jakie wykazal juz test modelu 999 nie zostaly poprawione, przenosza sie one na silnik i jego podzespoly w modelu 1098. Ducati 1098 znajduje sie obecnie na ostatnim 27 miejscu w rankingu niezawodnosci, wyprzedza go jedynie model 999 an 26 miejscu. :crossy: wyboldowalem ci abyś lepiej człowieku mógł zobaczyć sen artykułu w Motocyklu Klaus, litosci. Wejdz na pierwsza strone tematu i zobacz, jak zareagowali Ducatisci na CIEKAWOSTKE umieszczona przez ks-ridera. Zaraz zje*ali go z gory na dol, ze jest idiota, ze propaguje nieprawde o marce Ducati, ze w ogole sam to wymyslil. nie możecie sobie iść do działu np: Honda albo Yamaha - skoro i tak nie macie zamiaru nic napisać oprócz tego że właściciela Ducato są poj**ani i że się plują zapytam się grzecznie co ma udowodnić twoja wypowiedź w temacie że 1098 jest solidne ale nie solidne jeszcze jedno spostrzeżenie się nasowa po przeczytaniu na szybko kilku artykułów z tej super niemieckiej gazety: każdy artykuł o ducati kończy się takimi boskim podsumowaniami: monster jest super ale na nim wieje - to chyba neked ST3 - cudowny turystyk ale trzeba wydechy obniżać jak są sakwy i jest za solidy ABS i hamulce za dobre dlatego nie możebyć najlepszy 1098 jest motocyklem bardzo solinie wykonanym ale..... i proszę was boscy krytycy Ducati - zanim coś zacytujecie podpisująć się pod tym będzcie przygotowani do dyskusji typu: znam 3 osoby .......z tej i tej wiochy mają te ducati i jest qrwa kiepski w WSBK ten model nie zmieniony widać że sobie nie radzi a Ducati jest na ostatnim miejscu pewnie przez jakość nie można powiedzieć że coś jest solidne a jednocześnie nie jest solidne Saluti Klaus wsk, junak, virago 535, drifter 800, drifter 1500, shadow 1100, hd sportster, Triumph Bonneville obecnie: Ducati GT 1000, Ducati ST3, Malaguti F10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acidus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Czas odpuścić Panowie, nie przebijemy się przez mur zaślepienia i zadufania. Podsumowując: Ducati był by całkiem ciekawym wyborem gdyby nie "fani" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 jaaaaaa :) znowu... przeczytałem tych kilka stron i wydaje mi się że ma ktoś tu syndrom małego siuraka :) Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) podsumowując: najbardziej przyjaźni motocykliści to ci na japońskich 600* ci co mają Ducati to po*eby i fanboje z małymi siurakami a ich żony co mają Ducati to jakieś panny z małymi siurakami. To w końcu dobre są te Ducati, czy do dupy? są do dupy, bo są dobre - a właściciele to oszołomy którzy wcześniej nie mieli motocykla tylko samochód BMW a teraz szpanują czerwonym kolorem i kasiorom A teraz moje zdanie - tylko i wyłącznie moje subiektywne Jazda Ducati to kwestia ewolucji - nie którzy nie są wstanie ewoluować inni zaś ci od czoperów koniec swojej ewolucji mają na Hondzie GL 1800 - najbardziej amerykańskim motocyklu. żegnam panów nie ducatowców kropka a raczej * Saluti Tuti Fruti Edytowane 29 Stycznia 2010 przez Klaus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ducati to nie motocykle!!! To nowa sekta :icon_twisted: !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuC Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 LuC ale pie**olisz farmazony, nie chcę mi się cytować nawet Twoich ignoranckich wypowiedzi ale w skrócie odpowiem: Tak byłem w fabryce Ducati, Tak mam pojęcie o kosztach i technologii produkcji, tak widziałem nie jedną japonię i nie tylko i nigdy się nie zesrałem :banghead: Podziel sie z nami, wyrastasz na mojego faworyta, ktorego sam prezes ducati zaprosil do fabryki na zwiedzanie indywidualne. Jezeli nie pracujesz w fabryce ducati to gowno wiesz a nie o kosztach i technologii produkcji. Chyba ze to co Ci przewodnik na "Factory Tour" powiedzial:) P.S. A tak na marginesie to uzupełnij profil o motocykl którym się poruszasz bo widzę masz wiele do powiedzenia gówno wnoszącego do tematu a w domu prędzlujesz się pewnie nad komarkiem. Nara Gowno to ty masz w garazu:) Nie mam zadnego motocykla, ale czytam "Swiat motocykli" co miesiac i "Swiat skuterow" co kwartal PS. KS-Rider pytales o kraje w ktorych nie mozna kupic ducati, podalem. Teraz pytasz o kraje Europy w ktorych nie ma ducati, tez moge podac. To nastepnie zapytasz sie "podaj mi kraj nazywajacy sie Wlochy w ktorym nie mozna kupic ducati". Krecisz sie w zeznaniach szanowny panie, krecisz. A i jeszcze pytanie, czy jak sobie kupie Ohlinsa to tez bede schodzil na kolano? I co trzeba kupic zeby schodzic na lokiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Yo! No coz. Poki co nie powiedzialem ani jednego zdania na temat motocykli Ducati w tym watku, wiec sobie pewne teksty wypraszam :P. Jedno co mnie smieszy i drazni, to dopisywanie ideologii do tego, jaki motocykl sie komu podoba i jaki posiada. Okreslanie siebie jako elitarnego, dojrzalego, czy wyewoluowanego osobnika, bo sie kupilo taki czy inny motocykl jest smieszne i chore. I bije z niego taki egocentryzm, narcyzm wrecz, ze cycki opadaja. A przeciez to bujda na resorach. Jak nie bedziesz mial np. kasy, to mozesz ewoluowac i przez pol wieku, a na wymarzony motocykl nie wsiadziesz. Czy jesli marze o Triumph'ie Bonnevillu ale mnie nie stac, to juz jestem elitarny i wyewoluowalem dostatecznie, czy najpierw musze obrobic bank i moto kupic, zeby byc super-super? Ja nie lubie po prostu takiego zadufania w sobie i bede to zawsze pietnowal. Niezaleznie, czy powodem bufonady jest posiadanie wlasnej wyspy, Maserati, czy - jak tutaj - motocykla Ducati. A same Ducati sa naprawde czyms egzotycznym i stylistycznie zajebiscie dopracowanym. Mam do tych sprzetow niesamowity szacun, choc nie sa one tym, czego w motocyklizmie szukam. Pozdro PS Klaus, na zywo wydajesz sie duzo bardziej wyluzowany :]. Chyba, ze znam innego Klausa, smigajacego na Ducati :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 To że temat zboczył z 1098 na "w czym się kryje wyjątkowość ducati" to jeszcze ok,ale bandy spamerów urządzających prywatne wycieczki to nie strawię. Poszły raporty z prośbą o pousuwanie postów. http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 To że temat zboczył z 1098 na "w czym się kryje wyjątkowość ducati" to jeszcze ok,ale bandy spamerów urządzających prywatne wycieczki to nie strawię. Poszły raporty z prośbą o pousuwanie postów. teodor qrwa abyło tak już zajebiście teraz domin to przeczyta albo klaudiusz i będzie że bujda na resorach a już było tak blisko Klaus, na zywo wydajesz sie duzo bardziej wyluzowany :]. Chyba, ze znam innego Klausa, smigajacego na Ducati j.gif no ba zbyhu - jasne że to ten sam klaus od triumha bonnevilla ale zajebiście było zaraz mnie klaudiusz będzie gnał ana czoprone Saluti Di Ducatisti i inni motocykliści Klaus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 typu: znam 3 osoby .......z tej i tej wiochy mają te ducati i jest qrwa kiepski Testujac ST4S musze przyznac, ze tak wlasnie wyobrazalem sobie jazde motocyklem gdy jeszcze nie mialem o tym zielonego pojecia. W j. niemieckim mowi sie " Ritt auf der Kannonenkugel " - jazda na kuli armatniej. Owszem kopa ma nieziemskiego ale jedynie w waskim pasmie obrotow ( ca. 8 000 - 10 000 rpm. ) jazda daje naprawde duzo frajdy. 749 - nigdy bym sie nie spodziewal, ze 750 -tka moze tak przyspieszac wszystko byloby fajnie gdyby motocykl przy redukcji na II - gi bieg mi nie zgasl ( w takiej sytuacji zdarzylo mi sie to jedynie w tym modelu ), niesmak niestety pozostal, szczescie, ze jakos z tego wyszedlem. 999 - jezdzi sie naprawde fajnie, wszystko bajka, gdyby nie te koszty i ta .... ( nienapisze ). 1098 - hmmm, nie wiem czy na niego wsiasc, bo znowu moze sie cos ........, moze w tym sezonie, tylko, ze jakos mnie do niego nie ciagnie, pytanie dlaczego ? PS. KS-Rider pytales o kraje w ktorych nie mozna kupic ducati, podalem. Teraz pytasz o kraje Europy w ktorych nie ma ducati, tez moge podac. To nastepnie zapytasz sie "podaj mi kraj nazywajacy sie Wlochy w ktorym nie mozna kupic ducati". Krecisz sie w zeznaniach szanowny panie, krecisz. Nie krece sie tylko Ty nie potrafisz widac zrozumiec dlaczego w Chinach ( indie pomine bo niewiem ) go kupic nie mona. Podalem Ci wiec, ze w Chinach nie mozna kupic nic wiekszego niz powiedzmy 500 cm wiec nie rozumiem co ma zakaz sprzedazy do mozliwosci jego kupna - kumasz ? W Chinach nie bedzesz mogl go kupic nigdy, przynajmniej do czasu kiedy przepisy czy prawo sie nie zmieni wiec Twoj przyklad jest do du*y. :crossy: <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 dlaczego w Chinach ( indie pomine bo niewiem ) go kupic nie mona. oj oj największe ducati store - bo w chinach wszystko jest największe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi