Skocz do zawartości

Ducati 1098

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdę napisała,dla mnie Ewa 75 i King Rider są zajebiste reszty nie widziałem nawet na fotkach, też mogą być zajebiści! Ale Arcidusowi który kupił moto ze względu na kolor ,a Yuby dla odkręcających się śrubek i wielu wielu innym z FM też nie można zarzucić przeciętności i braku zajebistości.Wasze zdrowie! :flesje:

Oj Jeszua, sorki, rzeczywiście pewnie ode mnie sie zaczęło, ale cóż zrobić, jak się jest Desmowariatem:-))) Peace!

Teraz na temat, jeśli dobrze pójdzie, to na wiosnę będziemy robić test:

1098, 1098 Termi 70 mm, 999R, 999N i 999, może jeszcze dojdzie Aprilka RSV...zobaczymy czy są jakieś różnice i na czyją korzyść, odbędzie się to na naszych cudownych drogach, więc będzie jak najbardziej życiowy...Pozdr. J-999N.

Edytowane przez jannikiel

Chyba się pogubiliśmy z lekka :)

Zaczęło się od testu a skończyło na wyliczance, kto jest zajebisty a kto nie i dlaczego.

Więc - jak mawiał nasz na-szczęscie-już-były-premier, rekapitulując:

Wszyscy jesteśmy zajebiści :)

Dziękuję za uwagę :)

P.S. Ducati 1098 też jest zajebiste :P :crossy:

P.S.2 kupujcie motocykle dla siebie a nie dla fun-clubu, w każdej ekipie znajdzie się jakiś idiota :)

P.S.3 NIE KUPUJCIE DUCATI !!! :biggrin: podobno klapka wlewu paliwa się odkręca i śrubki odpadają :P :icon_razz:

Ernest, może i by się udało, ale koledze trzeba silnik ściągnąć, bo wał się rozleciał, po 3000 km ot co...na szczęście tanie te silniki są - tylko czekać musi pół roku...

Może i zrobiem, ale z R-6 - brat musi tylko dojść do zdrowia -wtedy będzie w miarę wiarygodnie...ale to plany( a wiadomo jak z planami, albo wyjdą albo du...a).

Yuby czemu gó...e 848? Nie umiesz nim jeździć :icon_mrgreen: :icon_razz: hahahaha...No kuczę rzeczywiście nie każdy urodził się Larry Pegramem :lalag: :notworthy: ...

POzdr. J-999

Przed chwilą napiłem się wody z ogórków i mi przeszło :biggrin:

Pozdrawiam wszystkich.

P.S:

Jeśli Ducati robi skutery śnieżne to tez prosze o dorzucenie do testów. Coraz intensywniej myslę o tym że w smak mi jest pieknie rzeźbiona włoska gąsienica z tyłu, która bedzie pięknie skrzypieć i strzelać nakretkami w powietrze :icon_mrgreen:

Cyba chodziło, że nie ma podnoszenia i opuszczania tyłu...

Rzeczywiście , ma cholerną dziurę między 3500-6000 obrotów, jednak na wszystko jest rada...

Kupujesz używaną linkownię z 1098, wydech for race only+ chip+ filtry, zmieniasz te paskudne mokre sprzęgło na suche slippery za drobne 1500 dolców, dodajesz inne wałki z zębatkami w skrzyni biegów, a z przodu odpowietrzasz porządnie hamulce, a jak nie wystarczy zakładasz monoblocki( 848 nie ma monoblocków) z 1098 + żeliwne tarcze, dodajesz regulowany amorek skrętu...i myślę, że to by starczyło..., ale masz rację w mojej skali Ducatowania, 848 zajmuje miejsce nawet poza 748, mimo,że tak okrzyczany, że lepszy niż 999... Pozdr. J-999.

P.S. Jeździłem Hajką, więc nie porównuj jej hamulców do Ducati, bo to niesprawiedliwe- Hajka nie ma hamulców - dobrze, że miałem gumofilce na nogach, bobym w słynnym zakręcie Jana nie wyrobił...

Edytowane przez jannikiel

aaa żeliwne tarcze ZŁO :) pierdzielone rdzewieją w mgnieniu oka ale jakie wyhamowowywanie!!!

o jeszcze jedno drogi Janku, muszę z przykrością zwrócić ci uwagę, zwrócić stanowczo i zdecydowanie, Yamahahy się nie psują!!! Wybuch silnika w tak idealnym motocyklu jest najzwyczajniej w świecie niemożliwy.

Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie!

Chłopak kupił motocykl nowy w USA- i kupi silnik u tego dilera co mu sprzedał tą R1- notabene już na 2010 rok- miał problemy z rejestracją w 2009 roku- no bo jak moto z roku 2010 zarejestrować w 2009-tym?

Myślę, że to przypadek, a i właściciel sam się trochę o ten wybuch prosił, bo to miejscowy kaskader, on nie jeździ na 2 kołach, no chyba że parkuje... :icon_twisted: ... ojciec i tak mu zasponsoruje...o to nie trzeba się martwić...to nie biedny Nikiel, co wypruwa se flaki, żeby najukochańszy motojek kupić...Pozdr. J-999. P.S. Dobra- kurde koniec-zaraz się zrobi test Yamahy R1...hahahahaa

P.S 2

Ks musisz uważać bo może kardan Ci pęknie ;)

http://img524.imageshack.us/i/500q0069ib.jpg/

Nastepnym razem, jak juz bedziesz cos pisal i zamieszczal linki to zwroc uwage czy bedzie to pasowalo bo tym razem to strzel ajk kula w plot :biggrin:

Cyba chodziło, że nie ma podnoszenia i opuszczania tyłu...

Rzeczywiście , ma cholerną dziurę między 3500-6000 obrotów, jednak na wszystko jest rada...

Kupujesz używaną linkownię z 1098, wydech for race only+ chip+ filtry, zmieniasz te paskudne mokre sprzęgło na suche slippery za drobne 1500 dolców, dodajesz inne wałki z zębatkami w skrzyni biegów, a z przodu odpowietrzasz porządnie hamulce, a jak nie wystarczy zakładasz monoblocki( 848 nie ma monoblocków) z 1098 + żeliwne tarcze, dodajesz regulowany amorek skrętu...i myślę, że to by starczyło..., ale masz rację w mojej skali Ducatowania, 848 zajmuje miejsce nawet poza 748, mimo,że tak okrzyczany, że lepszy niż 999... Pozdr. J-999.

Podejrzewam, ze gdybys dokonal tych modernizacji w WSK 125 osiagi bylby podobne jak w seryjnych 748 czy 848 :icon_mrgreen:

pytanie tylko poco, wydajac ta kase mozn aod razu kupic lytra i sprawa zalatwiona :icon_mrgreen:

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

Znajomy z miasta, testuje swoje R1

YUBY wytlumacz mi jak moderator moze upubliczniac na ogolnopolskim forum motocyklowym film, na ktorym jakis psychol jedzie ponad 2 paki wislostrada w normalnym ruchu, robi stoppie i wheelie doslownie pomiedzy samochodami i (co juz jest wg mnie kurestwem zwlaszcza, ze mieszkam w poblizu) napierdala na czerwonym slalomem pomiedzy pieszymi na przejsciu. Nie uwazasz, ze przeginasz pale? :icon_evil: Do tego forum ma dostep kazdy w tym rowniez osoby patrzace na motocykle wilkiem.

Edytowane przez PeKaWu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...