Boho Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 dzięki. te faktycznie nie mają homologacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas296 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam wszystkich posiadaczy R3. Jestem z Elbląga i swojego prosiaka mam 3 lata. Maszyna z 2014 roku i ma na liczniku 21 tyś mil. Obecnie robię duży serwis i potrzebuję o poradę do jakiego serwisu się zwrócić żeby zamówić rozrząd, uszczelki, sprzęgło i przy okazji że Moto jest już rozebrane to również łańcuch pompy oleju bo jest wyciągnięty? Mam niemiłe zdanie na temat kompetencji pracowników serwisów po tym jak twierdzili, że panewki przedniego zawieszenia są elementem niewymiennym 😞 Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon70 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam, mam pytanko czy jest możliwość przełączenia licznika przebiegu z mil na kilometry w tych monstrach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur-p Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Witam Jestem tu nowy, więc wybaczcie jak coś palnę. Właśnie nabyłem Rocketa Classica z 2007 r. Czy jest na tym forum jakiś temat z częściami, kupno sprzedaż? Potrzebuję parę drobiazgów. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 jest. chociaż nie dam głowy, jak z efektywnością jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boho Opublikowano 18 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 (edytowane) Straszna cisza na forum, więc podrzucę temat akumulatora do TRIII. A mianowicie o jakich parametrach zalecacie aku to TRIII z 2006 roku? Jesienią wymieniłem aku kierując się parametrami z instrukcji 12 V i 18Ah. Przy czym, ma on CCA 270 A (a po zmierzeniu realnie 262 A). Do grudnia palił w sumie ok (ale raz czy dwa jak postał ponad tydzień to pojawił się problem), był potem zimowany w piwnicy z podpięciem do ładowarki podtrzymującej. Ale teraz pojawiły się problemy, tj. po włożeniu nie chciał odpalić, a odpalił dopiero po podpięciu pod ładowarkę. Po jeździe tego samego dnia odpala bez problemu (po przerwie od kilku minut do kilku godzin), ale rano już nie (i musze powtórzyć akcję z odpalaniem na ładowarce). Aku na mierniku pokazuje ponad 13V bez kluczyka, a po przekręceniu kluczyka ok. 12.9V, przy rozruchu gdy odpala spada do ok 10V (co jest ok), zaś w tych przypadkach gdy nie odpala spada aż do ok. 7V (a więc nie ma szans odpalić), po odpaleniu pokazuje jakieś 14,5V. Zarówno sprzedawca jak i 2 innych sprzedawców podpięło go pod różne mierniki i mówią że co do zasady jest ok (może oprócz tego że CCA ma niższe ciut niż podane na obudowie). Chyba że to kwestia nie aku ale moto, np. wadliwego rozrusznika? Ale kręci i co do zasady odpala (tego samego dnia bez problemu), prądu też raczej nic nie bierze bo wszystko mam podłączone po kluczyku no i napięcie nie spada. Jestem otwarty na sugestie i porady Edytowane 18 Marca 2022 przez Boho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Luk Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Do NAVIGATORA. Jesli to możliwe ja również proszę o instrukcje do ROCKETa 3 w j.polskim. jestem jego właścicielem oo prawie roku, właśnie szykuje go do sezonu 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propit Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) W dniu 18.03.2022 o 12:47, Boho napisał: Straszna cisza na forum, więc podrzucę temat akumulatora do TRIII. A mianowicie o jakich parametrach zalecacie aku to TRIII z 2006 roku? Jesienią wymieniłem aku kierując się parametrami z instrukcji 12 V i 18Ah. Przy czym, ma on CCA 270 A (a po zmierzeniu realnie 262 A). Do grudnia palił w sumie ok (ale raz czy dwa jak postał ponad tydzień to pojawił się problem), był potem zimowany w piwnicy z podpięciem do ładowarki podtrzymującej. Ale teraz pojawiły się problemy, tj. po włożeniu nie chciał odpalić, a odpalił dopiero po podpięciu pod ładowarkę. Po jeździe tego samego dnia odpala bez problemu (po przerwie od kilku minut do kilku godzin), ale rano już nie (i musze powtórzyć akcję z odpalaniem na ładowarce). Aku na mierniku pokazuje ponad 13V bez kluczyka, a po przekręceniu kluczyka ok. 12.9V, przy rozruchu gdy odpala spada do ok 10V (co jest ok), zaś w tych przypadkach gdy nie odpala spada aż do ok. 7V (a więc nie ma szans odpalić), po odpaleniu pokazuje jakieś 14,5V. Zarówno sprzedawca jak i 2 innych sprzedawców podpięło go pod różne mierniki i mówią że co do zasady jest ok (może oprócz tego że CCA ma niższe ciut niż podane na obudowie). Chyba że to kwestia nie aku ale moto, np. wadliwego rozrusznika? Ale kręci i co do zasady odpala (tego samego dnia bez problemu), prądu też raczej nic nie bierze bo wszystko mam podłączone po kluczyku no i napięcie nie spada. Jestem otwarty na sugestie i porady W tamtym roku po 11 latach użytkowania odmówiła posłuszeństwa Varta. praktycznie nigdy nie ładowana w czasie zimy. postawiłem na ponowny zakup Varty, jestem zadowolony. musi być dobrze naładowany, odnoszę wrażenie że ładowarki elektroniczne automatyczne /przynajmiej co niektóre/ nie doładowywują na maxa. zawsze muszę dociągnąc na prawdziwym prostowniku. Nie mam jakoś przekonania do firm typu BPower. Mam aku podobnego producenta w innym moto i nie jest to szczyt technologii. co lejecie w lagi? fabrycznie 5W. na jakiej gęstości jeździ się wam najlepiej? Edytowane 31 Marca 2022 przez propit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabat2006 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Witam kolegów.Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Rocketa 2007 r. Czy jest szansa na podesłanie instrukcji obsługi w języku polskim? Mój adres. [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ps. Czy na forum jest ktoś z Łódź ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boho Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 W dniu 15.04.2022 o 09:23, Kabat2006 napisał: Witam kolegów.Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Rocketa 2007 r. Czy jest szansa na podesłanie instrukcji obsługi w języku polskim? Mój adres. [email protected] Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ps. Czy na forum jest ktoś z Łódź ? Wysłałem Ci instrukcje do wersji nowszej (starszych w pdf chyba nie ma) po polsku i serwisówkę po angielsku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabat2006 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyk potworów Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 witam, Panowie mam takie pytanie, czy do triumpha rocketa sa dedykowane dwa różne oparcia pasażera szersze, węższe i stelaż wyższy? Cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Mam pytanie. Czy miał ktoś problemy z zegarem obrotomierza? Przestał mi działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamis2511 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Witam wszystkich, szybkie pytanie odnośnie oleju w zbiorniku. Po dłuższym postoju rocketa kilka dni lub coś ponad tydzień zchodzi mi olej praktycznie do zera po odpaleniu wraca do normy. Zakładam że coś nie gra ktoś mnie naprowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinaker Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 10 godzin temu, Kamis2511 napisał: Witam wszystkich, szybkie pytanie odnośnie oleju w zbiorniku. Po dłuższym postoju rocketa kilka dni lub coś ponad tydzień zchodzi mi olej praktycznie do zera po odpaleniu wraca do normy. Zakładam że coś nie gra ktoś mnie naprowadzi? Cześć. To normalne. Rocket ma suchą miskę olejową. Olej w trakcie pracy pompowany jest do zbiornika, a gdy stoi powoli spływa. Dlatego poziom sprawdzamy po pracy silnika (tak około 1 minutę po wyłączeniu silnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi