Boho Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Szanowni, kolejny temat - wydaje mi się, że standardowe żarówki H4 jakie posiadam w oryginalnych reflektorach delikatnie rzecz ujmując trochę słabo doświetlają drogę I tu pytanie - czy polecacie jakieś wzmacniane żarówki (jest wiele typu 130% i więcej, ale czy to tylko chwyt marketingowy, czy faktycznie lepiej świecą i czy nie uszkadza to jakoś reflektora lub instalacji) albo ledy (ale te chyba nie mają homologacji)? Założenie jest takie, że chce zostawić oryginalne reflektory. Ktoś coś poleci i doradzi?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyk potworów Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Cześć Fanatyku, Spokojnie możesz odkręcać. Nic nie wyleci. Oczywiście może trochę kapnąc z czujnika.Masz jakiś problem z obrotami? PzodrawiamWspinakerodpala elegancko jadąc np 1500 obr to lubi sobie podtrzymać mimo to że zatrzymuje się na światłach i manetke mam puszczoną ale po pewnych ruchach manetki lub też sam od siebie schodzi powoli z obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsaw Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Macie koledzy dziwne dylematy na temat rocketa, ja to wsiadam zapalam i zapi.....am i tyle w temacie, chętnie bym zmieniłł motocykl tylko na jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinaker Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 odpala elegancko jadąc np 1500 obr to lubi sobie podtrzymać mimo to że zatrzymuje się na światłach i manetke mam puszczoną ale po pewnych ruchach manetki lub też sam od siebie schodzi powoli z obrotówJeżeli czyszczenie czujnika nie pomoże to będzie najprawdopodobniej problem z czyjnikiem położenia przepustnicy. Powszechny problem Rocketów, dość powszechnie opisywany wcześniej na forum. Wymiana wymaga regulacji przy pomocy oprogramowania. Sam to przerabiałem w Classicu. Można go kupić na stronie Triumpha. Ponieważ mieszkasz niedaleko, jak by co mogę "społecznie" pomóc w wyregulowaniu przy pomocy TuneECU.PozdrawiamWspinaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socgrz1252 Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Macie koledzy dziwne dylematy na temat rocketa, ja to wsiadam zapalam i zapi.....am i tyle w temacie, chętnie bym zmieniłł motocykl tylko na jaki ?Popieram w 100%. W końcu ktoś co ma podejście do moto jak ja.☺ Macie koledzy dziwne dylematy na temat rocketa, ja to wsiadam zapalam i zapi.....am i tyle w temacie, chętnie bym zmieniłł motocykl tylko na jaki ?W 100% popieram. Jechać, jechać,jechać. No chyba że się sp... Tarnów - Lublin, Lublin-Tarnów blisko. Kawa w Mielcu? Cytuj G.S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socgrz1252 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) https://ifotos.pl/zobacz/279083321_qnwenre.jpg Powyżej link do zlotu Rocketa w Finlandii. Jednak Was zapytam, może znajdzie się ktoś chętny. Byłem w zeszłym roku, super ludzie, średnia wieku odpowiednia☺, 30 rakiet w jednym miejscu. Polecam. Mam od Finów błogosławieństwo, żeby brać wszystkich chętnych.Zajebisty klimat. Polecam. Edytowane 30 Marca 2018 przez socgrz1252 Cytuj G.S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socgrz1252 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 <a href=https://zapodaj.net/f0b429345e1e6.jpg.html>27908332_10156053077108416_1798748484016066235_o (1).jpg</a> Powyżej link do zlotu Rocketa w Finlandii. Jednak Was zapytam, może znajdzie się ktoś chętny. Byłem w zeszłym roku, super ludzie, średnia wieku odpowiednia☺, 30 rakiet w jednym miejscu. Polecam. Mam od Finów błogosławieństwo, żeby brać wszystkich chętnych.Zajebisty klimat. Polecam. Cytuj G.S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsaw Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Mielec połowa drogi będzie ciepło się zgadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michol Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Hey, gdyby ktos z kolegow byl zainteresowany , "Zlot Rocketa" ( la Printaniale 2018 ) . . 10 -13, Maja Francja . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semtexx Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam kolegów w nowym już chyba sezonie , bo pogoda w końcu się ruszyła. Dwa pytania , czy jest jakiś wzrost mocy przy zamianie puszki przed tłumikami w roadsterze na y rurę przy założeniu iż zostawiam oryginalne tłumiki - przypomnę iż tam nie ma katalizatora bo Roadster ma go w tłumikach. Zysk pewnie niewielki ale w tej puszce są zawirowania i nie wiem czy jednak jakiś wzrost mocy nie był by widoczny , tłumiki na razie zostawiam bo te które mi się podobają kosztują ponad 2 tys euro , a te które są tańsze albo nie pasują do roadstera albo średnio wyglądają. Drugie pytanko to ustawienie zaworów i sprawdzenie napinacza łańcucha rozrządu i jakiś mechanik w okolicach Poznania , może ktoś kogoś polecić kto na pewno zna się na rocketach bo tam gdzie byłem to albo średnie opinie (moto 44 ) albo nigdy Rocketa nie robili. Wiem ze temat niby prosty ale zarazem skomplikowany bo sam wolę tego nie ruszać. Z góry dzięki , pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Jak chcesz odczuć łatwo wzrost mocy to sobie raczej wgraj ostrzejszą mapę w ECU, wsadź filtr K&N, zalej dobra 98E i wywal klapki podwójne na wtrysku. Wywalenie puszki przed tłumikami raczej poprawia dźwięk a nie moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boho Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Panie i Panowie, nie wie ktoś gdzie można kupić tą małą fikuśną owiewkę do TRIII w przeźroczystą ewentualnie czarną, z zestawem montażowym? Nie pytam o allegro, bo tam same plastiki widziałem po 800-900 zł, ale tyle za kawałek plastiku nie dam. Nie musi być oryginalna, może być tzw. zamiennik. Widziałem też uniwersalne, które by pasowały z montażem na kierownicę, ale na części było że są do 90 km/h, a mnie chodzi właśnie o prędkości powyżej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Witam Kolegów.Mam problemy z rozrusznikiem może ktoś miał podobne.Chodzi o to że czasami elektromagnes słychać jak wbija ale nie kręci.Trzeba wtedy parę razy popstrykać starterem i załapie.A czasami cały dzień jest ok.I jeszcze wskaznik dodatkowy od paliwa też pokazuje co chce.Może ktoś miał podobne problemy za rady z góry wielkie dzięki. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyq Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Witam wszystkich forumowiczów. Trochę dałem ciała bo wrzuciłem post powitalny na ogólny-ale się poprawiam:) Jestem od roku użytkownikiem rocketa III roadstera z rocznika 2005(później dorzucę zdjęcia). Zainstalowany mam w nim fajny pusty wydech firmy jardine-dedykowany do niego z przerobionymi króćcami za kolektorem-z czego wychodzą tylko dwa wydechy-brzmi bardzo agresywnie i głośno i basowo. \dodatkowo przez zimę zrobiłem przy nim mnóstwo remontu i czyszczenia. Do wszystkiego posiadam zdjęcia które dorzucę później.Z takich podstawowych rzeczy to udało mi się:- wymienić łożyska kół przód- zedrzeć lakier,zmatowić i wypolerować felgi obu kół- oczywiście standard to wymianaoleju filtrów etc.- co najważniejsze-udało mi się rozebrać cały wał kardana - zostały wymienione w nim łożyska stożkowe - były już luzy na wałku zdawczym,- ogólnie pół motocykla zostało przeze mnie rozbebeszone i złożoneMam nadzieję że zainteresuję Was tym postem i naprawami - sporo rzeczy elektrycznych też jestem w stanie podpowiedzieć - schemat elektryczny z angielskiej serwisówki bardzo przydatny. Wszystko mam ładnie udokumentowane w formie zdjęć. I teraz moje małe pytanie - czy miał ktoś problemy z trzymającymi wysokimi obrotami. W serwisie wykluczyliśmy praktycznie wszystko, pozostał tylko chyba jednak już do wymiany silnik krokowy. Moto ma przebieg aktualnie 58500 MIL (ponad 90 tyś.km) - miał wymieniany rozrząd. Silnik krokowy został ustawiony w odpowiednim zakresie napięciowym-jednak podczas jazdy zdarza mu sie trzymać obroty w granicach od 1500- do nawet prawie 3000 obrotów. Uffff trochę się rozpisałem:) Pozdrawiam wszystkich - kamyq vel TomaszPs. cieszy mnie że jest tu mnóstwo takich zapaleńców - pochłonąłem prawie w pełni forum tr III. Wiele rzeczy się dowiedziałem.....mniej lub bardziej szczęśliwych. Gdybym wiedział to wszystko wcześniej.....to i tak bym go kupił hehhe:)A przesiadłem się z suzi volusii 800 na takiego prosiaczka. ale z racji mojego wzrostu - 195 i 100kg - to w końcu nie wyglądam jak na reksiu z bocznym kółkami:) pozdro dla wszystkich z dolnego śląska. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyq Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Tak jak obiecałem parę zdjęć z wymian - jeśli kogoś zaitneresuje:)Ogólnie dokumentacji mam porobione mnóstwo - od wymiany klocków, poprzez polerowanie własnoręczne felg na wysoki połysk, demontaż kolektora i rur+ czyszczenie+ montaż nowych podkładek, wymiana łożyska koła przód, wymiana olejów: w kardanie i filtra oleju. Polerka lakieru i czyszczenie silnika, wymiana klocków tył.....i dużo dużo innych:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi