Vatzeque Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Nie polecam podnośników motocyklowych od użytkownika Motogarage_2008 z allegro.pl. http://www.youtube.com/watch?v=TuVDjCScmI0 na wideo uwieczniłem kunszt tego arcydzieła. Sprzęt w kwocie 85PLN aukcje pod tytułem: Podnośnik- Stojak Motocyklowy-PRZÓD/TYŁ Stojak zrobiony z kwadratowego profilu (góra 20mm w przekroju), ocynkowany, bardzo niestabilny pod 200kg motocyklem. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Mogła mini założyć ..... Ty ale za 85 PLN to co się spodziewałeś? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Pozytywnie Zakręcony, tak się to gówno wygina. Pot zimny mnie zalewał jak opuszczałem motocykl. Teraz to już to też wiem klaudiuszu :) Ale ze dwa lata temu znajomy kupił stojaczek za 85PLN z giętej rury (conajmniej 35mm), i rewelka. Sztywny jak trzeba. Taki sam kształt jak ten: http://www.allegro.pl/item838031389.html Posiada ktoś taki jak w aukcji? Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Grudnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Potwierdzam, przetestowałem w serwisie przynajmniej kilka rodzajów podnośników. Wiele z nich wyleciało, bo były tak niestabilne, że strach stawiać motocykli klienta na nich... Ostały się tylko podnośniki BikeLift. Drogie, 250 zł za tył, 500 zł za komplet przód-tył i to bez sztyc pod główkę ramy. Niemniej jako jedyne mogę polecić, że przetestowane i nigdy nie zawiodły, a wszystkie mam już z 8 lat, non stop używane w serwisie, a więc domyślacie się, ile razy itd. Dowodem na ich solidność jest choćby to, że do dziś nie puściły gumy na mocowaniach pod wahacz, co przy tanich podnośnikach zdarzało się po kilku zastosowaniach... pzdr Taki sam kształt jak ten: http://www.allegro.pl/item838031389.html Posiada ktoś taki jak w aukcji? Vazteq, ten wygląda toczka w toczkę jak 3 razy droższy BikeLift, których używam. Po prostu dokładnie zerżnięta konstrukcja. Jeśli jakościowo jest tak samo dobry, chętnie zakupię kilka takich i dla serwisu i na sprzedaż. Gdyby ktoś kupował do testów, proszę o informację, zersztą sam pewnie też zakupię, zeby przetestować. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Dominiki, kupię go, bo rura jest 38mm. Dam znać wkrótce jak się spisuje. Znajomy wspomniany wyżej ma właśnie taki stojak w swoim serwisie. Brak jakichkolwiek odchyleń choćby na milimetr pod Hornetem. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glootik Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Skoro już zostałam w to wmieszana :biggrin: to się wypowiem tak się to gówno wygina. Pot zimny mnie zalewał jak opuszczałem motocykl. Potwierdzam, badziewstwo przeokropne... choć sprzedawca uważał oczywiście inaczej...A w końcu nie po to kupuje się podnośnik, żeby trzeba było i tak wołać asystę...I nieważne ile kosztuje. Ma spełniać swoją funkcję, do której ponoć jest "stworzony"... ja tam oprócz długich nóg i ładnego tyłeczka nic nie widzę :) to musisz bardziej skupić uwagę Kolego :icon_mrgreen: Mogła mini założyć ..... Mini zakładam tylko do kościoła- gdy siadam w pierwszej ławce i na moto :icon_twisted: . Do garażu na 10 minut mi się nie chce stroić :icon_razz: To nogi Agnieszki. Agnieszka pozdrawiam serdecznie. :biggrin: ja też :flesje: Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Agnich Cytuj ...Gott weiss ich will kein Engel sein... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Grudnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 OKi, w takim razie czekam na relację i kupuję, jeśliu okaże się si. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keryn Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) Nie polecam podnośników motocyklowych od użytkownika Motogarage_2008 z allegro.pl. http://www.youtube.com/watch?v=TuVDjCScmI0 na wideo uwieczniłem kunszt tego arcydzieła. Sprzęt w kwocie 85PLN aukcje pod tytułem: Podnośnik- Stojak Motocyklowy-PRZÓD/TYŁ Stojak zrobiony z kwadratowego profilu (góra 20mm w przekroju), ocynkowany, bardzo niestabilny pod 200kg motocyklem. Skoro w temacie podnośnika - to lepiej omijajcie TEN podnośnik dostępny tak w internecie (poniżej link) jak i u partnerów serwisu w kilku miastach Polski: http://www.moto-akcesoria.pl/stojak-moto-detail,p,1275 Prosta konstrukcja, brak rączki czy najprostszych choćby rolek oczywiście kłuje w oczy, ale nie w tym największy problem. To cudo jest po prostu... za krótkie! :eek: W moto z 17-calowym kołem punkt podparcia belki łapkami jest możliwy tylko na wysokości osi koła (nie głębiej) - nie mieści się po prostu :icon_mrgreen: Co więcej - podniesienie moto tak, by łapki stojaka nie haczyły o śruby zębatki i nie blokowały obrotu koła jest sporym wyzwaniem (szerokie łapki + konsekwencja położenia punktu podparcia) - szczęka mi opadła, gdy się okazało, że nie mogę ruszać kołem. Dopiero metodą prób i błędów ustaliłem, że "się da" wyłącznie wtedy, gdy tylko końcówki łapek podnośnika wsunąłem pod belkę, nie więcej niż na 1 cm (bardzo się wtedy zrobiło bezpiecznie..). Żeby było śmieszniej - na zdjęciach podniesiony jest tył zielonej Kawy Z1000, prawda? A u mnie w garażu co?... :wink: Także, tego.. :notworthy: Żeby TAKIE zdjęcia zrobić, to się ktoś musiał nieźle nadygać! Pamiątkę z kupowania na szybko mam więc szałową :lalag: Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Keryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Grudnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Skoro w temacie podnośnika - to lepiej omijajcie TEN podnośnik dostępny tak w internecie (poniżej link) jak i u partnerów serwisu w kilku miastach Polski: http://www.moto-akcesoria.pl/stojak-moto-detail,p,1275 już ze zdjęć widać, że to badziew totalny... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Keryn - niestety też mam nieprzyjemność korzystania z tego "sprzętu" jako podnośnik to tragedia, ale jako stojak (tak wynika z nazwy) :biggrin: spisuje się dobrze :biggrin: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keryn Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 (edytowane) ...jako stojak (tak wynika z nazwy) :biggrin: spisuje się dobrze :biggrin: Masz pewnie na myśli, że, gdy emocje stawiania opadną i się uda, to stoi stabilnie? To prawda, rzeczywiście tak jest, nawet spoko :lalag: . Tylko jeden drobiazg szarpie nerwy... jak te 200 kg wstawić na ów stojak... :wink: (Osobny temat to stawianie jednoosobowo... :icon_twisted: , ale chyba przy większości moto z boczną stópką jest to po prostu "Ahoj, przygodo!" :buttrock: Edytowane 6 Grudnia 2009 przez Keryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Skoro w temacie podnośnika - to lepiej omijajcie TEN podnośnik dostępny tak w internecie (poniżej link) jak i u partnerów serwisu w kilku miastach Polski: http://www.moto-akcesoria.pl/stojak-moto-detail,p,1275 Trzeba było mnie chociaż zapytać... :bigrazz: Naprawdę zwykłe g...., to widać... nie brałeś pod uwagę innych? ------- Najprostsza zasada do podnośników, nawet jak się jest totalnym dyletantem - lepiej gięte niż spawane. Potem cała reszta "za i przeciw". Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukepl Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) ja mam taki zestaw: http://www.allegro.pl/item836969860_podnos...t_1_zobacz.html http://www.allegro.pl/item836971149_podnos..._zl_zobacz.html i nawet jak na taką cenę (zapłaciłem 180zł razem z wysyłką) są ok. Edytowane 7 Grudnia 2009 przez Lukepl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nice Gay Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 a co chciales za te pare złoty? moze jeszcze zeby podnosił sam? po za tym widac ze jest lipny bo takie cieńkie profile maja dzwigac 200kg moto? dobry pewnie jest ale do motorynki. zreszta kupuj taki co nie jest skladany z osobnych elementow tylko w calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Sorry Vatzeque obejrzałem ten film 2 razy i nie widzę żeby to stojak był niestabilny. Nie chwieje się i nie buja. To, że motocykl przechyla się w drugą stronę to niekoniecznie wina stojaka. Sam kupiłem stojak za podobną kwotę i jest jeszcze bardziej prostacki niż Twój. Moja Cbr 929 ma asymetryczny wahacz i póki nie zamontujesz tylnego stojaka o oś to motocykl kładzie się na prawą stronę. Żadna rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi