Katsumoto Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Dzisiaj dostałem list od PUP w Limanowej w którym napisane jest ze: "utraciłem status osoby bezrobotnej z dniem 4.11.2009" powód prosty, moje zaniedbanie :( ale napisane jest tez ze przysługuje mi odwołanie od tej decyzji, jak takie odwołanie napisać? Co powinno być w nim uwzględnione i czy jest szansa na pozytywne rozpatrzenie (nie zależny mi na zasiłku bo i tak go nie dostawałem) W liście napisane jest tez ze aby odzyskać status osoby bezrobotnej może nastąpić co najmniej 3 miesięcy od niestawienia się w PUP - w wyniku ponownej rejestracji? Co to znaczy? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 to znaczy, że za 3 miechy możesz tam pognać jeszcze raz się zarejestrować i znów będziesz "bez roboty" jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 a jak pojadę np w poniedziałek to i tak dupa zbita i muszę czekać te 3 miechy? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) a jak pojadę np w poniedziałek to i tak dupa zbita i muszę czekać te 3 miechy? Jesli pojedziesz w poniedziałek z jakimś dobrym odwołaniem(bo np. byleś w szpitalu itd.-ale na to trzeba miec papier np. wypis)i rozpatrzą pozytywnie to nadal będziesz osoba bezrobotna.Jesli nie masz żadnego takiego papieru,to zostanie Ci zarejestrować sie ponownie za 3miesiace.Zapewne zapomniałeś o terminie wizyty ;) Pojedz,bo może coś uda się zrobić. P.S Chociaż,skoro z dniem 4.11.2009 utraciłeś status osoby bezrobotnej,to minęło już 14 dni na odwołanie :icon_question: Edytowane 26 Listopada 2009 przez Pozytywnie Zakrecony Wariat Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Chociaż,skoro z dniem 4.11.2009 utraciłeś status osoby bezrobotnej,to minęło już 14 dni na odwołanie :icon_question: terminy biegną zazwyczaj od doręczenia zawiadomienia jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Jeżeli pismo otrzymałeś listem poleconym/a takim powinieneś dostać/to termin na odwołanie/ 7 lub 14 dni masz to napisane w tym piśmie /liczy Ci się właśnie od tego dnia.Jeżeli możesz udowodnić że z przyczyn od ciebie niezależnych nie mogłeś się stawić,to powinno wszystko wrócić do normy i będziesz kontynuował bezrobocie. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Dzisiaj dostałem list od PUP w Limanowej w którym napisane jest ze: "utraciłem status osoby bezrobotnej z dniem 4.11.2009" powód prosty, moje zaniedbanie :( ale napisane jest tez ze przysługuje mi odwołanie od tej decyzji, jak takie odwołanie napisać? Co powinno być w nim uwzględnione i czy jest szansa na pozytywne rozpatrzenie (nie zależny mi na zasiłku bo i tak go nie dostawałem) W liście napisane jest tez ze aby odzyskać status osoby bezrobotnej może nastąpić co najmniej 3 miesięcy od niestawienia się w PUP - w wyniku ponownej rejestracji? Co to znaczy? Jeśli naprawdę chcesz znaleźć pracę to daj sobie spokój z tą zwapniałą instytucją, szkoda czasu. Sam byłem kiedyś zarejestrowany ale jak zobaczyłem jakie oferty mi znaleźli to zrezygnowałem z ich pomocy. Zamiast pilnować tych głupich terminów, lepiej zacząć szukać samemu... Edytowane 26 Listopada 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 pożytkiem z bezrobocia nie są oferty pierdzistołków, tylko raczej ubezpieczenie... jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Tia. Dla samego ubezpieczenie warto być w PUP. Też tylko dlatego się u nich rejestrowałem, nawet kilka razy bo zdarzyło się nie pójść na wizytę. A te ich oferty niech se w d... wsadzą. Mam swoje patenty na szukanie roboty. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 druga sprawa to kursy-cięzko sie na nie dostać ale można zdobyć ciekawe uprawnienia.... ja rok temu byłem bezrobotny chyba 4 miechy i jakąs tam lipną prace znalazłem (umowy co tydzień, najniższa krajowa) a co sie okazało kumpel był bezrobotny dalej i zrobili kurs spawacza warty jakieś 1400 zł za free i kumpel sie załapał :D normalnie myślałem że sie potne a mnie wyrzucili po 3 tygodniowych umowach to kurs był już w trakcie i nie było wolnych miejsc :evil: a ja bym sobie uprawnienia spawalnicze zrobił jeszcze za free..... pozatym prawko C robią , wózki widłowe, kursy komputerowe itd....w tym roku robili uprawnienia na koparko ładowarki też kupe kasiory warte i fajny zawód i dobrze płatny, ale jak to w polsce bywa 3/4 matołow nie potrafiło tego docenić i nauczyć sie paru pierdół z mechaniki(regulator obrotów, jak można przegrzać silnik, jak nie wolno postępować z turbodieslem, co zapobiega rozbieganiu sie silnika diesla i takie tam) i 3/4 oblała i w przyszłym roku już chyba nie zorganizują :rolleyes: A te ich oferty niech se w d... wsadzą nie oszukujmy sie jak pracodawca daje dobre warunki to ludzie sami przychodzą.....aczkolwiek ja 2 razy prychałem że nie zrobie stażu na wózek widłowy bo 690 zł na ręke i bede zamiatał zamiast jeździć (wiadomo jak traktuje sie stażystów)a teraz żałuje.....g***o nie pieniądz ale staż na 1/2 roku jakiś czas miałbym spokój z problemem pracy.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 i wszystko skończyło się happy endem :D przywrócili mi status bezrobotnego :D Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 No to powiedz chociaz jak to zalatwiles ;) Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 napisałem odwołanie w którym wyjaśniam ze nie moglem być w up poniewaz bylem na uczelni, i napisałem jeszcze żeby mi nie wyznaczali terminów stawienia się w up w dniach zjazdów na studia i podałem je i tyle :] Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi