toma_ta Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) czy kto wie jak podciągnąć sprzęgło wB12 K2 bo ostatnio jak zapinam pierwszy bieg czasami wyższy to straszliwie wali. Edytowane 5 Listopada 2009 przez toma_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 czy kto wie jak podciągnąć sprzęgło wB12 K2 bo ostatnio jak zapinam pierwszy bieg czasami wyższy to straszliwie wali. Zacznij od naciągnięcia łańcucha, bo hydraulicznego sprzęgła za bardzo nie podciągniesz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Zacznij od naciągnięcia łańcucha, bo hydraulicznego sprzęgła za bardzo nie podciągniesz :D w duzych silnikach zawsze jedynka wali jak mlotem po deklu, nic tylko sie przyzwyczaic :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Jak już mozesz wymienić płyn w układzie sprzęgła (zazwyczaj każdy o tym zapomina), ale trzask jednynki to już zupełni inna i w pewnyym sensie normalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_ta Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 w duzych silnikach zawsze jedynka wali jak mlotem po deklu, nic tylko sie przyzwyczaic :icon_mrgreen: dzięki łańcuch jest ok Jak już mozesz wymienić płyn w układzie sprzęgła (zazwyczaj każdy o tym zapomina), ale trzask jednynki to już zupełni inna i w pewnyym sensie normalna sprawa. olej wymieniony łańcuch naciągnięty i nic chyba macie racje z tym te typy tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 A sprawdzałeś w jakim stanie jest gumowa wkładka absorbera w zabieraku tylnego koła? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_ta Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 olej wymieniony łańcuch naciągnięty i nic chyba macie racje z tym te typy tak mają jasny gwint nie wiem o czym mowa chyba trzeba mechanika motocykl ma 14 tys km spokojnej jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Wydaje mi się, że szukasz dziury w całym, ale jak chcesz mieć pewnośc, podjedź do jakiegoś warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 z Dąbrowy do Sosnowca masz niedaleko = czyli do Piotra blisko - podpytaj może obsłuch twoja maszinu. Może to normalna sprawa , ale tak naprawde to nie wiemy jak moco Ci to stuka i na ile to jest normalne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Jakiś sezon psujących się B12 sądząc po tematach w mechanice. Jaki olej lejesz? Mi też kiedyś strasznie walił, ale zmieniłem olej na Motula i przez pierwsze 4 tysiące na tym oleju jest w miarę cicho. I wymień płyn hudrauliczny w sprzęgle bo mój portfel właśnie płacze z tego powodu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkoch Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) Jakiś sezon psujących się B12 sądząc po tematach w mechanice. Jaki olej lejesz? Mi też kiedyś strasznie walił, ale zmieniłem olej na Motula i przez pierwsze 4 tysiące na tym oleju jest w miarę cicho. Eeeee, co to za ilość, parę przypadków. A przecież tyle tego jeździ. Nie deprecjonujmy sprzęta, przecież to pancerniak. Na motulu też wali, ale mam raczej luźno ustawiony łańcuch - jazda wyłącznie z plecaczkiem i obciążenie i ugięcie większe. I wymień płyn hudrauliczny w sprzęgle bo mój portfel właśnie płacze z tego powodu A cóż się stało?? Edytowane 7 Listopada 2009 przez mkoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_ta Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Eeeee, co to za ilość, parę przypadków. A przecież tyle tego jeździ. Nie deprecjonujmy sprzęta, przecież to pancerniak. Na motulu też wali, ale mam raczej luźno ustawiony łańcuch - jazda wyłącznie z plecaczkiem i obciążenie i ugięcie większe. A cóż się stało?? no racja pewnie to olej ma przejechane pare km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi