PrzemekGS Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Mialem kiedys poloneza po zlomowaniu zostala mi kompletna instalacja z wszystkimi elementami, poldek byl na gazniku tak jak moja gs i przyszedl mi taki plan zeby zalozyc lpg do suzuki? jak myslicie mozna tak zrobic? bedzie to działac? nie robil bym tego gdyby benzyna nie byla taka droga, ruskiej nie chce lac bo nawet jawa na niej wariowala a co dopiero suzuki, a takie lpg to jednak byloby duzo ekonomiczniejsze nawet jesli by troche wiecej palil, co do montazu butli lpg to myslalem aby dac znlecenie sasiadowi zeby uspawal mi taki stelaz pod kufer na tyl (tam za siedzenie) i kupic kufer i w niego dac butle, zastanawial sie ktos nad taka przerobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider143 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 W tym motocyklu możesz sobie odpuścić ten pomysł, popracuj lepiej nad stanem technicznym silnika to bedzie mniej paliwka konsumował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Są chińskie szroty z LPG w oryginale.... da się, ale ...daruj se, jak kogoś stać na motor, to chyba stać na paliwo? To tak jak kiedyś widziałem, jak podjeżdża S klasa, a koleś gaz ładuje :clap: brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocks Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Jedyny sens by to robić, to dla zabawy i sprawdzenia własnych umiejętności inżynierskich. Ogólnie bieda jak z gdańska do zakopanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekGS Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 To tak jak kiedyś widziałem, jak podjeżdża S klasa, a koleś gaz ładuje :clap: brak słów a co w tym dziwnego niby? teraz sa praktycznie bezobslugowe intalacje nowego typu, nie obnizaja osiagow. Po co tankowac paliwo za 4,50 jak mozna za 2 i tak samo sie dojdzie do celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Dobra, spokojnie, nie chcę się kłócić, przedstawiam jedynie MOJE zdanie na ten temat, dla mnie to głupie że ktoś kupuje samochód za parę set tysięcy, a potem brakuje na benzyne? oO poza tym, swego czasu widzialem na allegro corvette z gazem...po prostu spadłem z krzesła :] Oczywiście nie mam nic przeciwko LPG, ale sam raczej tego nie chcę, bo IMO nie ma to jak płynne złoto ;] ten zapach, smak, to jest to :P KONIEC FLAMWARa !!! NIE ODPISYWAĆ na ten post Edytowane 12 Września 2009 przez lionix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Gdyby to było moto z koszem bocznym,jakiś rusek,to kto wie?Pomysł raczej chybiony :bigrazz:pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Są, swojego czasu to chyba Africe widziałem z LPG w kufrze - jak ktoś robi po 40 tys rocznie to mu się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) a co w tym dziwnego niby? teraz sa praktycznie bezobslugowe intalacje nowego typu, nie obnizaja osiagow. Po co tankowac paliwo za 4,50 jak mozna za 2 i tak samo sie dojdzie do celu? Jestem tego samego zdania co Ty. Na ktorejs wystawie widzialem skuter z instalacja LPG. Ogolnie da sie i sa tacy co to robia, ale przepisy by zjadly... Koles w przerobionej wsce wstawil LPG ;) Ps. Jeszcze na ktoryms filmiku z Szrot Team byl skuter na gas. Edytowane 12 Września 2009 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Witam A jak zamierzasz rozwiązać problem chłodzenia Suzy? do zasilania gazem potrzebny jest raczej obieg cieczy chłodzącej (do ogrzania miksera czy jak to zwą). Suza GS 500, z tego co pamiętam, chłodzona jest powietrzem. Podobnie jak kolega Lionix mam podobne zdanie na temat tankowania auta za ponad 300k paliwem drugiej kategorii. To dla mnie kastracja!! PS Na gaz to dobre są ale zapalniczki. Edytowane 12 Września 2009 przez Zbyszekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 CO do gazu - ojciec miał Nissana 100NX - dobrze wyregulowany gaz był tak samo mocny jak benzyna. Co do parownika (bo o niego chodzi z chłodzeniem) to zamiast niego można dać BLOSa i po problemie. Za mikser może robić dysza wkręcona w gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider143 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Blos zastępuje tradycyjny mikser (mieszalnik gazu) ale nie zastępuje parownika (reduktora). Do dwugarowej suzi trzeba 2xBlosy co daje koszt ok 800zl, ale te zabawki są warte swojej ceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Panowie!! Pierwszym założeniem autora wątku była oszczędność!! Zdaję sobie sprawę że można tak wyregulować że i lepiej od benzyny będzie chodził i będzie mocniejszy ale to zwiększy spalanie, tak?? Drugie to instalacja od jakiegoś Poldka!! Tam raczej parownik był nagrzewany CIECZĄ chłodzącą!! Ludzie... i jak będzie teraz z tą oszczędnością?? Wg mnie tylko pozorna. GS-ka i tak mało pali więc po jakiego grzyba wciskać na siłę gaz, regulować tak żeby był mocny i dodatkowo zwiększać wagę całym osprzętem... Jak w powiedzeniu: Zamienił stryjek: siekierkę na kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 hmm jak to widzisz zalozysz butle,parownik pociagneisz weze do gaznikow i pozatykasz dysze??Chodzilo by to moze ale juz widze jak nierowno ten silnik pracuje zamula sie nietrzyma obrotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Z tego co wiem to zdarzają się instalacje LPG w skuterach - opłacalne przy kurierce. Malutka butla w kuferku na miejskie kręcenie wystarcza, ale większe moto i większe dystanse to chyba jednak będzie problem. Cytuj VZ800 => ZR-7http://www.forum.zr-7.plhttp://www.bikepics.com/members/ptok/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi