karolek850 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam. Mam takie pytanie dlaczego nie montuje się gazowych amortyzatorów w przednich lagach? Bo nie byłoby problemu z wymianą oleju który trzeba zmieniać co jakiś czas. A jak to jest w tylnym amortyzatorze takim pojedynczym jak w bandycie? Jest olejówy czy gazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Pojedyncze masz i olejowe i gazowe (ściślej olejowo-gazowe). A przód to wiem że są konstrukcje gdzie się pompuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 W HD mam olejowo-gazowe. A wentyl do pompowania mam w.....kierownicy, na lewym końcu. :biggrin: Służy to do antynurka, amorki działają jak zwykłe olejaki. W wielu starszych moto można spotkać wentyle w lagach, jakieś Suzuki to miały, bodajże GSX400 czy jakieś takie. CZ crossowe też chyba to miały. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 albo GPZ 550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 mowimy o gazowo olejowych czy powietrzno olejowych bo o jest roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 GP i WSB maszyny maja gazowe z przodu tyz.Nowa technologia,z czasem przesiaknie do produkcyjnych,kwestia czasu. W miedzyczasie mozesz przerobic swoje standardowe widelce na gazowa.Dwa i pol kola. http://traxxion.com/detail-2.aspx Na marginesie w gazowych tez trzeba wymieniac olej,aczkolwiek moze nie tak czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Swego czasu kolega zrobił w swojej dywersji taki patent że wywiercił otwory w nakrętkach od lag, nagwintował i wkręcił tam wentyle, po czym napompował chyba 0.3 atmosfery czy jakoś tak, nie pamiętam. W każdym razie z rezultatów był bardzo zadowolony bo xjoty jak wiadomo mają bardzo miękkie przednie zawieszenie i brak regulacji. Edytowane 12 Września 2009 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Tak też można, łatwo i szybko domowym sposobem. :biggrin: Albo można wrzucić progresywne sprężyny Hagon. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi