Boa Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Shuy :clap: za zdrowy rozsądek :) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Jest coś takiego jak konstytucja która gwarantuje KAŻDEMU prawo do obrony. I podstawowa zasada prawna - winę należy UDOWODNIĆ, więc jeśli prokurator jest głupszy (lub ludzie którzy dla niego pracują) od adwokata, to nie wina adwokata. Jest coś takiego jak np. adwokat z urzędu - nie ważne w co wierzy, z racji swojej funkcji ma zrobić wszystko aby bronić klienta. Mimo, iż w życiu to już różnie wygląda... ;) OFF-TOP: Czym innym jest prawo do obrony, a czym innym obrona za wszelką cenę, oparta na kłamstwie. Z moralnego punktu widzenia oczywiście. Ja np. nie spałbym z czystym sumieniem gdybym bronił morderce i go wybronił (w sensie UNIEWINNIŁ) będąc przekonanym o jego winie. Co innego reprezentowanie (np. przytaczanie argumentów w celu innej kwalifikacji czynu), a co innego postępowanie wbrew sumieniu i dowodzenie wbrew faktom. I z tego co się orientuję - adwokat ma prawo odmówić obrony tak jak lekarz aborcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 I z tego co się orientuję - adwokat ma prawo odmówić obrony tak jak lekarz aborcji. ...naruszając tym samym prawo każdego obywatela do obrony, podobnie jak lekarz - do aborcji (zakładając, że pacjentka takie prawo w konkretnej sytuacji ma). śliski temat, proponuję podyskutować przy piwie - ten wątek jest o czymś innym jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mobilaiz Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 NAJLEPSZY ADWOKAT W MIEŚCIE ROBI SWOJE :biggrin: SPRAWA WYGRANA, MOTOCYKL ZROBIONY, GOŚĆ MA ODEBRANE KWITY I IDĄC ZA CIOSEM JESZCZE POLICJANTA POSĄDZIŁEM O NIESUMIENNE WYKONANIE CZYNNOŚCI PODCZAS WEZWANIA :buttrock: CZASAMI PRAWO BYWA I PO NASZEJ STRONIE :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 NAJLEPSZY ADWOKAT W MIEŚCIE ROBI SWOJE :biggrin: SPRAWA WYGRANA, MOTOCYKL ZROBIONY, GOŚĆ MA ODEBRANE KWITY I IDĄC ZA CIOSEM JESZCZE POLICJANTA POSĄDZIŁEM O NIESUMIENNE WYKONANIE CZYNNOŚCI PODCZAS WEZWANIA :buttrock: CZASAMI PRAWO BYWA I PO NASZEJ STRONIE :lalag: Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!! ps. kwity masz na mysli zielone papiery czy prawo jazdy tez ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 NAJLEPSZY ADWOKAT W MIEŚCIE ROBI SWOJE :biggrin: SPRAWA WYGRANA, MOTOCYKL ZROBIONY, GOŚĆ MA ODEBRANE KWITY I IDĄC ZA CIOSEM JESZCZE POLICJANTA POSĄDZIŁEM O NIESUMIENNE WYKONANIE CZYNNOŚCI PODCZAS WEZWANIA :buttrock: CZASAMI PRAWO BYWA I PO NASZEJ STRONIE :lalag: Oooooo ....... o to przykład że trzeba walczyć o Swoje!!!! Gratulacje!!!!! :buttrock: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Gratuluję . Nie sadziłem że tak pozytywnie zakończy się ta sprawa. Z doświadczenia wiem że w Polsce opłaca sie udawac niepoczytalnego i olewac prawo. Dobrze że choć tym razem czarne jest czarne , a białe białe. Jeszcze raz gratuluję. Ps. Ciekawe czy bez adwokata wynik byłby ten sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Gratulacje wygranej sprawy. :) Jednak w Polsce może być prawo i sprawiedliwość po słusznej stronie. :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Gratuluję Mobil :) Z tego co rozmawiałam z kolegą to prawo jazdy zabrali temu pomyleńcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 NAJLEPSZY ADWOKAT W MIEŚCIE ROBI SWOJE :biggrin: [...] CZASAMI PRAWO BYWA I PO NASZEJ STRONIE :lalag: Zawsze prawo jest po stronie jak się ma kasiore... GRATULACJE za dopięcie swego i eliminację jednego idioty drogowego z naszych ulic. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) :lalag: Gratuluję wygranej sprawy. Co do samego odebrania PJ-swawolnemu i tak bez różnicy :bigrazz: Będzie robił swoje, zatem trzeba na niego uważać (chyba, że został odizolowany od reszty społeczeństwa). Słusznie zrobiłeś pociągając policjanta do odpowiedzialności za niesumienne wypełnianie obowiąków. Niech się reszta uczy. Edytowane 28 Października 2009 przez marzka Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_N Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Gratulacje z wygranej :clap: Mnie bardzo zdziwiło, ale i bardzo ucieszyło tempo w jakim sprawa się rozwiązała, super. Czekamy jeszcze na informacje, jak oberwie policjant. Raz jeszcze gratulacje :flesje: Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 no cóż, dowód na to że jeszcze obowiązuje prawo w tym kraju - chociaż czasami nie jest ani łatwo, ani samo z siebie osiągalne gratulacje za wytrwałość i oby Twoja historia pozwoliła kolejnym osobom uwierzyć w sens walki o sprawiedliwość ;) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksylwia Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 mając złe doświadczenia z sądem (sędziną - ściślej mówiąc) troszkę mi ulżyło, że jednak istnieją i pozytywne przykłady. :) Gratuluję :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Gratuluję, ma dziad za swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi