Limo Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) No tak, jak ja kupowałem swoją to widziałem identyczną w Larssonie, i co ciekawe w podobnej cenie, coś powyżej 200zł. Potem widziałem za około 360zł, a teraz w ogóle nie ma. A ta co teraz oferują w Larssonie, z Twojego linka, wygląda troszkę inaczej, no i nie napisali jaka to firma. A i jeszcze jedno, tym Laserem można zakuwać i rozkuwać łańcuszki rozrządu. Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zastanawia mnie jedynie ta wzmianka "RECOMMENDED FOR LIGHT TO MEDIUM DUTY USE" dobra ok, rozumiem, to najwyższego złotego DID'a nie można? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Lać na to. Najszerszy łańcuch jaki można tym zakuć to 630 a do przytłaczającej większości motocykli szosowych idą łańcuchy w okolicach 530 więc zapas jest spory. Tu chyba bardziej chodzi o to że ten zestaw nadaje się raczej do użytku domowego, gdzie nie wymienia się napędów codziennie czy co drugi dzień. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja mam Taką. Kupiłem również na ebay tylko u innego sprzedawcy, ale jego aktualnie nie widzę. Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Mor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 No i zamówiłem: http://www.motor-land.com.pl/data/pdf/did.pdf Zobaczymy czy oryginał jest wart swojej ceny :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 No i mam. Oryginał DID'a, sprawia wrażenie bardzo solidnego, dobrze prezentują się japońskie hieroglify, ale za c*j nie mogę zrozumieć co jest napisane :biggrin: Mam nadzieję, że się sprawdzi i będzie służyć lata, bo za 499 zł z wysyłką tego bym oczekiwał... :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 To ja dodać coś od siebie. Pierwszy łańcuch zakuwałem młotkiem i punktakiem plus podparcie pod łańcuch. Wyszło rewelacyjnie. Do drugiego pożyczyłem zakuwarkę (taka jaką na scigacz,pl sprzedają) ale efekt zakuwania jakoś nie wzbudział mojego zaufania więc poprawiłem młotkiem i punktakiem i wyszło modelowo. Wadą młotka i punktaka jest jednak to, że by dobrze przymierzyć strzał przydaje się druga para rąk do pomocy. Zakuwarką można zrobić wszystko samemu. Vector - jak możesz pochwal się efektem zakuwania tą maszynką DIDa Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Vector - jak możesz pochwal się efektem zakuwania tą maszynką DIDa Oczywiście, że się pochwalę :wink: :flesje: Troszkę czasu jeszcze minie (październik) bo chcę dojechać ten napęd maksymalnie. Na ten moment czekam za zdawczą zębatką bo importer wszystko wyprzedał i czeka na dostawę :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś1 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 DID robi dobrą zakuwarkę .......nie jest tania , ale posłuży kilka lat :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 DID robi dobrą zakuwarkę .......nie jest tania , ale posłuży kilka lat :biggrin: Robuś, miałeś/masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli_87 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Witam, korzystał ktos moze z tej zakuwarki ? http://www.marek-sklep.com.pl/Nitownica_lancuchow_B-71.html Edytowane 15 Maja 2010 przez buli_87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jakiś czas temu wymieniałem w kumpla 636 napęd. No i jeśli dzie o zakuwarkę DID'a - bajka. Cały proces rozkuwania i zakuwania trwał 5 minut. Z zakuciem poradzi sobie dziecko, zakuty łańcuch wygląda jak łańcuch zakuty fabrycznie :) Warto było kupić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Odkopię trochę temat bo JONNESWAY wprowadził na rynek trochę narzędzi motocyklowych. Wśród nich znalazła się zakuwarka do łańcuchów. http://www.jonnesway.pl/index.php?item=1231 Może ktoś z Was miał do czynienia z tym konkretnym narzędziem i podzieli się opinią czy warto zakupić. Ceny zaczynają się od 230pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Odkopię trochę temat bo JONNESWAY wprowadził na rynek trochę narzędzi motocyklowych. Wśród nich znalazła się zakuwarka do łańcuchów. http://www.jonnesway...x.php?item=1231 Może ktoś z Was miał do czynienia z tym konkretnym narzędziem i podzieli się opinią czy warto zakupić. Ceny zaczynają się od 230pln. Mam identyczną ale innej firmy. Ogólnie polecam. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Mam identyczną ale innej firmy. Ogólnie polecam. Zakupiona zakuwarka jonnesway. Sprawdzimy jaks się sprawuje i dam znać. Cena całkiem przyzwoita w granicach 230pln z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi