Piotr Dudek Opublikowano 22 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2004 Za te kase ktoś zrobił Ci prezent,kolor nieistotny pod warunkiem że czerwony (żartuję)ale tarczę należy nabyć nową niekoniecznie w Hondzie , EBC produkuje zamienniki dobre i w tym przypadku przy zastosowaniu klocków tej firmy efekty porównywalne z orginałem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 24 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 jak by ktoś miał cb500 po małym szlifie to prosze o PM Siema Jakis czas temu rozmawialem z kumplem co ujezdzal CB500 rok 99,wiem ze mial na niej szlifa ,w sumie nic powaznego i z tego co mi mowil to raczej ze bedzie chcial ja sprzedac,ceny nie znam ,bede go musila jakos zlapac,telefonnu niestety niemam ale jakos przez kolege sie z nim skontaktuje.W razie czego dam znac PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 24 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 oo wielkie dzięki za zainteresowanie :oops: :mrgreen: czekam z niecierpliwością na jakieś informacje ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 27 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2004 Wczoraj w nocy kupiłem mój wymażony 1 motocykl. Bolid jest po małej przewrotce (kosmetyka)' date=' ale silnik, skrzynia i cały osptrzęt pracują extra. Trzeba go tylko doprowadzić do porządku od strony wizualnej. Jest to wersja zdławiona na bodajże 48 KM (nie moge znaleźć zadnego info na ten temat- pomóżcie), a jedynym poważniejszym mankamentem jest tarcza hamulcowa, która dotała lekkeigo bicia (szczerze to boje sie jeździc- niebezpiecznie) i jest to rzecz jaką musze koniecznie pierwszą zrobić (podobno można przetoczyć- prosze o jakieś info na temat takiej opcji). Moja prośba: dawajcie jakieś stronki na temat hondy cb 500 i adresy gdzie moge dostać czesci do tego modelu (głównie plastiki). Jeszcze jeden drobiazg to złamany podnóżek (pasażera) i podobno można pospawać (aluminium), nastepna prośba to info na ten temat. Pozdrawiam wszystkich[/quote'] Cb 50059 KM50 KM34 KM Te ostanie prosto z rajchu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenio Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 No dobra czyli mam wersję 50KM. Teraz pytanie- w jaki sposób jest on zdławiony. W starszej cb450 dławiony był wałkiem rozrządu i gaźnikiem, więc otwarcie kosztowało by sporo pieniędzy, a w cb500nie moge znaleź takich danych. (widziałem sporo ogłoszen, ża wiele osób poszukuje aparatu zapłonowego tylko od otwartej wersji- pewno to jest tylko częśc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 No dobra czyli mam wersję 50KM. Teraz pytanie- w jaki sposób jest on zdławiony. W starszej cb450 dławiony był wałkiem rozrządu i gaźnikiem' date=' więc otwarcie kosztowało by sporo pieniędzy, a w cb500nie moge znaleź takich danych. (widziałem sporo ogłoszen, ża wiele osób poszukuje aparatu zapłonowego tylko od otwartej wersji- pewno to jest tylko częśc)[/quote'] Jak jest dlawiona ? Nie mam pojecia. W kazdym razie jak masz 50 KM to Ci wystarczy. Ciesz sie, ze mie masz 34 KM. Mozna wiedziec skad ta CB jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 28 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2004 z tego co pamietam to cb500 była dławiona na gaźnikach i chyba jakieśkryzy na krućcach i jak się niemyle w niekórych krajach aparatem zapłonowym :roll: czy jakoś tak poszukaj w archiwum pl.rec.motocykle pamiętam że tam było opisane jak oddławić cb500 :buttrock: :banghead: :banghead: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Gratuluję zakupu, Honda to świetny motorek! jeszcze za tą cenę. Ostatnio na giełdzie w Krakowie oglądałem cb500 z 98 roku. koleś chciał 8tys zł plus koszty rejestracji. Przymierzałem się do niego :banghead: pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ResoR Opublikowano 2 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Hey,Chwilę mnie nie było.Ja też we wrześniu zanabyłem u Niemców Cb 500 tyle że w owiewkach. Moja nie jest zdławiona. Przed zakupem szukałem info na temat oddłąwiania i dotarło do mnie, że na wałkach ją dławią i dlatego szukałem niezdławinej. Jak już dokonałem zakupu to w briefie było napisane, że była ona na początku zdławiona i to nie na wałku a właśnie gdzieś coś w gaźnikach. Jakieś krućce zasysające czy coś....nie pamiętam dokładnie teraz.Widać więc, że na wałkach nie koniecznie dłąwią. Gratuluję zakupu.. :banghead: Tu: http://www.resor.neostrada.pl/gal_moto/ można zobaczyć jak ściągałem swój motocykl. Jeździ się znakomicie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 6 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 Elo Wiesz Adam ten znajomy od Hondzi niestety nie bedzie jej sprzedawal jak narazie,mowi ze posmiga jesczze jeden sezon na niej.Niestety Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 6 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 A wiesz to się nawet dobrze składa bo u mnie narazie cienko a może pod koniec sezonu już bede miał wystarczająco kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 7 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2004 Siema No u mnie podobnie jak narazie ciezko z kasa,al mam nadzieje ze bedZie dobrze i w przyszym sezonie bedziemy ujezdzac jakies maszyny :lol: ,jak nie to chyba zrobie jkais napad :twisted: Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 7 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2004 jak nie to chyba zrobie jkais napad Też o tym myślę :) Ale mam nadzieję, że z pracą będzie wszystko ok i już nie długo będę śmigał nowym sprzętem :D Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam lenio bratnia duszo! Niesamowita sprawa. Czytalem Twojego maila i zastanawialem sie czy przypadkiem to nie ja pisalem tego maila. Ten sam sprzet, ten sam rocznik i ten sam problem. Powiedz udalo Ci sie zakupic jakas tarcze. Jak tak to za ile? Szukam i pytam i zastanawiam sie czy ponizej 550zl nie da sie zejsc? Czekam z niecierpliwoscia na jakis sygnal. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21adam Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam wszystkich w mojej cb mam taki problem że jak wrzucam 2 bieg to coś zgrzyta jak jadę na 1 i tak zmieniam przy około 4 tys. obrotów jest ok ale jak ją wkręcę do 8 to słychać zgrzytanie a nieraz wejdzie tylko luz a nie bieg ma ktoś jakiś pomysł czy da to się jakoś usunąć nieraz sie zdarza nawet jak na postoju z luzu na dwójkę wrzucę to też zgrzytnie ;/A i czy wie ktoś jak się ustawia zawory w cb500 płytkami, czy dźwigienkami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi