patryk3860 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam Moje moto przeszło remont silnika. Zmieniony został min. tłok. Proszę mi powiedzieć jak mam go docierać. Cylinder jest na nicasilu. Wiem, że było wiele podobnych tematów ale w żadnym nie było napisane konkretnie jak to jest w przypadku gdy cyl jest na nicasilu. Moto to 2t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 pierwszy zbiornik na spokojnie a kolejne już na ostro tyle w docieraniu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 pierwszy zbiornik na spokojnie a kolejne już na ostro tyle w docieraniu To jest ostra wersja. Ja tłok docierałem ok. 250 km powoli otwierając przepustnicę odpowiednio na 1/4 , 2/4 itd... Motor chodził jak złoto . (: Z tym, że używam moto rekreacyjnie bo to SM, także o ostrym terenie nie ma co gadać. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIDIUSZ Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 rozumiem ze chodzi ci o yamahe dt 80 czyli niezbyt wysilona ważne jest również jak był przeprowadzony remont tzn jaka jest tolerancja tłok cylinder a także czy gładz cylindra była honowana ogólnie sposób sprawdzony to - pierwsze odpalenie bez jazdy chwile na ssaniu potem na wolnych obrotach bez gazu do zagrzania wodyzgasic czekać az ostygnie - drugie odpalenie jaksie zagrzeje kilka razy dodać gazu do srednich obrotów zgasic niech ostygnie - trzecie odpalenie jak sie zagrzeje wsiadać i jechać spoko przez kilka km a następnie 1dociagnąc do maksa 2 tez i chwila spokoju tzn odpuscic ale cały czas jechać i to wsio tak robić cały czas do ok 3 motogodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 1. w DT80 nie masz powłoki nicasylowej :) 2. Jeśli jest tuleja, to docierasz 500-1000km, jeśli jest nicasyl, to docierasz 1 bak. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Pierdolicie panowie jak złoto. Akurat w 2T czas docierania jest cholernie mały. W gaźniku iglica do samej góry i oprócz tego jedyne co pilnujesz przez 200km to temperatura silnika. Opowieści o powolnym docieraniu bajki dziadków spod sklepu. Żaden mechanik z prawdziwego zdazenia tego nie stosuje ja nawet stara poczciwa MZ śmigałem juz godzine po złożeniu 120km/h przy czym osioga tylko 140km/h;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIDIUSZ Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 mam pytanie do poprzednika -----po co iglica do samej góry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 wzbogacenie mieszanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannex Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Wyżej iglica=więcej mieszanki=więcej oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Wyżej iglica=więcej mieszanki=więcej oleju. jak nie masz zbiornika oleju. Edytowane 12 Lipca 2009 przez seba13 Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 tu chodzi o wieksza temperature silnika przy docieraniu dlatego iglica idzie wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi