gringo77 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 HelloZastanawiam się nad zmianą kasku na cichszy,aktualnie używam Suomy Spec1R który jest lekki,nie męczy szyi,wygodny z odpowiednia wentylacją ale niestety nie należy do najcichszych :smile:Może ktoś ma sugestie co do cichego kasku integralnego?? Co myślicie o Shoei Z-ONE ??? PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 HelloZastanawiam się nad zmianą kasku na cichszy,aktualnie używam Suomy Spec1R który jest lekki,nie męczy szyi,wygodny z odpowiednia wentylacją ale niestety nie należy do najcichszych :DMoże ktoś ma sugestie co do cichego kasku integralnego?? Co myślicie o Shoei Z-ONE ??? PozdrawiamWojtek Jak zadasz sobie trod i spojrzysz na mojego avatara to wlasnie to co Cie interesuje. Jest Za****sty. Jeden z najcichszych jakie podobno sa na rynku. Wada lub zaleta jest "zamek" mocowania DD. Moge tylko Ci przyklasnac pozdrawiam :) Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek145 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 ja mam shoei xr1000 i moim zdaniem jest za....ty, moja dziewczyna ma caberga V2 i tez sobie chwali, oba bardzo ciche :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo77 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jak zadasz sobie trod i spojrzysz na mojego avatara to wlasnie to co Cie interesuje. Jest Za****sty. Jeden z najcichszych jakie podobno sa na rynku. Wada lub zaleta jest "zamek" mocowania DD. Moge tylko Ci przyklasnac pozdrawiam :biggrin:Sorry ale jak mam po avatarze zobaczyc jaki masz kask? :flesje: Przez lupe?Co do XR1000 to kolega jezdzi w takim i razem jezdzimy w zatyczkach,takze chyba taki najcichszy nie jest ;) pozdrW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk1200lt Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 moze zamiast zmieniac kask kupisz sobie stopery i bedzie po bolu , i oczywiscie taniej objedziesz ja mam shoei a XV jest cichy ale jak lece bana ( honda VTR z racingowymi wydechami ) daleko to wkladam stopery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porywacz_zwlok Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 witka z waszego doświadczenia jakie kaski są najcichsze? muszę przygotować nowe nakrycie głowy do mojego golasa i chcę by było ciche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 najbardziej wiarygodne są pomiary, opinie siłą rzeczy subiektywne... a tych u nas raczej nikt nie robi, mało który producent również podaje swoje własne. baehr silencer, bodajże r1 schubertha - podają ca. 85dB przy 100kmh: trzymałbym się tych, które mają podaną zmierzoną wartość. co ciekawe taką samą zmierzono któremuś szczękowcowi (chyba najnowszy concept bmw) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IT_ Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Z opinii uzytkownikow rowniez stawialbym na Schubertha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 sory za szczerość i brutalność ale naprawdę ciche kaski są warte ok 1/3 twojego sprzęta a i pomiary nie zawsze sa miarodajne bo na pewno inny będzie hałas na golasie a inny na plastiku czy turystyku z wysoka szyba a i każdy ma inną głowę i coś innego uważa za ciche szczerze gdybym ci miał radzić to ze stosunkowo tanich a stosunkowo cichych polecam ci stary model ale wg mnie bardzo dobry uvex boss 3000 . Co prawda niektórym ich wygląd "nie przypada do gustu " ale......coś za coś :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Poszukuję niezbyt głośnego integrala, oczywiście w kolorze jedynie słusznym, czyli srebrnym (może być też biały). Byłem już bliski zakupu Shoeia Raid II, ale na szczęście odbyłem jazdę próbną - szum większy niż w starym Uveksie. Podobnie z XR 1000. Podejrzewam, że ma to związek z dość wysoką szybą w X-Maksie (i/lub wyprofilowaniem tyłu kasku); podczas jazdy na stojąco tak nie huczy. Z góry dziękuję za polecenie konkretnych modeli. Ze swojej strony będę starał się potestować różne kaszkiety w miarę możliwości (wolnego czasu). Myślę, że podobny problem mogą mieć inni posiadacze jednośladów wyposażonych w wysoką szybę, nie tylko skuterów (pierwszy na myśl przychodzi mi V-Strom - tam były jeszcze większe turbulencje). Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek PO Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 U mnie posiadacze maxi skuterów kupują Schuberthy model J1 lub C3. Podjedź do MOTOCYKLOWEGO CENTRUM SERWISOWEGO na Al. Prymasa Tysiaclecia 76H i spróbuj. Schuberth robi nahcichsze kaski. Pozdr. Cytuj http://maciejbanaszak.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 U mnie posiadacze maxi skuterów kupują Schuberthy model J1 lub C3. Podjedź do MOTOCYKLOWEGO CENTRUM SERWISOWEGO na Al. Prymasa Tysiaclecia 76H i spróbuj. Schuberth robi nahcichsze kaski. Pozdr. Wielkie dzięki za namiar, akurat miałem dziś spotkanie rzut beretem od MCS, więc pooglądałem i poprzymierzałem Schuberthy, niestety cena odstrasza. :icon_eek: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwicjusz Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 osobiście testowałem C3 przy wysokiej szybie (pc800) i niestety - może i jest to najcichszy kask na rynku, może ma wspaniałą aerodynamikę i przemyślaną wentylację... ...ale przy turbulencjach zupełnie sobie nie radzi - głośno jak w każdym innym a dodatkowo duszno (wymyślna wentylacja nie działa jak nie wieje pełnym wiatrem w pysk). Dodatkowo zawirowania powietrza wciskały krople wody pod szybkę - zgroza w kasku za ok 2500! Wróciłem do wiekowego lazera, a kasę przeznaczę na jaki wyjazd, o. Tyle moich bojów z pragnieniem ciszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek850 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 stopery se kup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 stopery se kup Zawsze mam pod ręką kilka opakowań, jednak używam ich jedynie podczas snu - i niech tak zostanie. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi