tomxx92 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 witam mam taki problem: posiadam aprilię etx 125- dwusuów. I dzieje sie takie coś że motor zapala i normalnie pracuje na odpowiednich obrotach dodaje i odejmuje mu gazu i jest wszystko ok, ale nagle gdy puszczam gaz i zejdzie z obrotów to po chwili dostaje takich obrotów jakbym odkręcił przepustnice na maksa ale ja nie otwieram przepustnicy. Wiem że przepustnica się nie zawiesza i normalnie po puszczeniu gazu się zamyka ale mimo to wkręca się sam na obroty- wkręca się tak jakbym gaz na maksa odkręcił co może być przyczyną tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 i co gaśnie zaraz czy kręci tak aż zgasisz ją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 " wkręca się tak jakbym gaz na maksa odkręcił" - czyli do odcinki? czy np do 6000tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 na bank bierze lewe powietrze - albo na połączeniu gaźnik - cylinder albo są uszkodzone uszczelniacze na wale korbowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyder84 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 dostaje lewego powietrza. a sprawdź jeszcze zawór membranowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 tomxx92 musisz trochę zacząć myśleć. Otwierasz przepustnice czyli dajesz mu więcej powietrza (mieszanki). Jeżeli jesteś pewny iż przepustnica jest zamknięta a obroty rośną to diagnoza jest prosta lewe powietrze za przepustnicy. Sam sobie tego powietrza nie urodził... Aker prawdę prawi: kruciec za gaźnikiem, uszczelniacze na wale. Może opaska zaciskowa na połączeniu jest luźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Może nie ma dopływu paliwa do gaźnika - ale wtedy wchodziłby na wysokie obroty, nie reagował na przepustnicę i po chwili zgasł. Przy okazji przeczyść porządnie gaźnik - miałem w Simsonie przypadek że dostawał kosmicznych obrotów mimo że przepustnica chodziła dobrze a dolot był szczelny - coś się w gaźniku przypchało. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi