zajc Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Kurna, Vector z tego co słyszałem każdy mechanik odradza naftę do czyszczenia... :icon_rolleyes: Zmień mechaników :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nafta jak najbardziej jest OK. Jeśli jakiś mechanik kwestionuje ją jako środek do czyszczenia łańcucha, to chyba należałoby zakwestionować jego kwalifikacje. :icon_mrgreen: Natomiast nie należy stosować benzyny ekstrakcyjnej, bo może zniszczyć gumowe uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Dobre to? -> http://allegro.pl/item1179369849_smar_spra...be_factory.html Ponoć bardzo. Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ja obecnie testuje to http://moto.allegro.pl/item1169408028_motu...o_lancucha.html nic nie zarzuca na felgę a po 300km łańcuch jest jeszcze w miarę mokry od smaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandw Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) Używa ktoś smarowideł Motorex? Motorex Chain Strong albo Racing? Na forum znalazłem tylko jedną wzmiankę (z pozytywną opinią), no i jedną o motorexie off road. Aha, co z tymi smarami Ipone? Dobre to? Dodam że do tej pory trzymałem się Motula Road Plus, ale coś mnie kusi żeby zmienić, mimo że byłem zadowolony - trzeba mieć jakieś porównanie ;) Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez gandw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Wszedłem dzisiaj do Leroy w celu zakupu nafty. Jako, że ostatnio sam nie wiem jaką miałem na półce znalazłem tylko naftę oświetleniową. Taka może być do czyszczenia łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja obecnie testuje to http://moto.allegro.pl/item1169408028_motu...o_lancucha.html nic nie zarzuca na felgę a po 300km łańcuch jest jeszcze w miarę mokry od smaru. Właśnie zastanawiałem się, czy ten psikacz jest dobry. Dostałem puszkę gratis przy kupnie oleju (też motula) i nie wiedziałem czy trzymać w garażu, czy oddać znajomym. Sam mam scottoilera, ale na wszelki wypadek warto mieć zapasowe smarowidło pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Wszedłem dzisiaj do Leroy w celu zakupu nafty. Jako, że ostatnio sam nie wiem jaką miałem na półce znalazłem tylko naftę oświetleniową. Taka może być do czyszczenia łańcucha? Ciężko chyba teraz o inną jak oświetleniową . Używałem takową i wszystko ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 jest taki przeźroczysty w żelu-ten biały smalec tez mnie irytuje... kupiłem na mototargu na słuzewcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolega_PL Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Używa ktoś smarowideł Motorex? Motorex Chain Strong albo Racing? Dla mnie w wersji racing nr 1. Teraz testuje Motula Road+. Wszedłem dzisiaj do Leroy w celu zakupu nafty. Jako, że ostatnio sam nie wiem jaką miałem na półce znalazłem tylko naftę oświetleniową. Taka może być do czyszczenia łańcucha? Tak. pięknie czyści łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 No dobrze kupiłem złotego DID-a i ma być złoty, a nie biały od Motula. Więc potrzebuję bezbarwny szprej, który będzie zajebiście się trzymał na łańcuchu, a nie na feldze. masz tez przezroczystego motula, masz przezroczystego castrola masz przezroczystego elf moto - wychodzi najtaniej (28 zl detal) i w tym roku, gdy zmienili sklad to naprawde nie wali sie na felge.. sam tego obecnie uzywam w bladziochu Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dla mnie w wersji racing nr 1. Mógłbyś napisać coś więcej o tym smarowidełku Motorex'a? Tak. pięknie czyści łańcuch. No nic, jutro muszę iść na zakupy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Również polecam Wurth HHS DRY LUBE ... latam na tym od marca i dobrze się spisuje ... co więcej łańcuch cały czas czysty i nic nie chlapie Dokładnie Man! Polecam wszystkimi odnóżami :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_W_wa Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 ja używam castrola ... po przyjeździe na ciepły łańcuch i odstawiam moto... felga praktycznie czysta, wczęsniej używałem kluber;a i brudził bardziej. Interesują mnie opinie jakie tu przeczytalem naforum, ktoś napisał że łańcuch się smaruje tylko po to by nie rdzewiał - według mnie totalna bzdura Smarowanie o-ringów jest oczywiście najważniejsze, ale według mnie rolki tez nie powinny się świecić jak psu jajca na wiosnę. A są opinie że rolki można wytrzeć do sucha mogą być lśniące, oby tylko o-ringi były nasmarowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 No dokładnie. Dla mnie właśnie oznaką, że łańcuch wymaga pryśnięcia są błyszczące ogniwa. Pilnuję, aby były muśnięte smarem ;) Ja stosuję obecnie Motula Chain Road Lube i faktycznie psikając na rozgrzany łańcuch nie syfi felgi praktycznie w ogóle, ale co mnie na maksa wkurza, to to, że starcza na te 300 km MAX. Jest jakiś patent, aby to na dłużej starczyło? Może psikanie warstwami? Muszę sprawdzić, ale to już muszę kupić nowy, bo ten mi się właśnie skończył. Denerwujące jest też to, że czuć, że na dnie jeszcze jest płyn w puszcze, ale już ciśnienia brak i nie mogę tego wypsikać. Często to zjawisko w tych motulach? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi