Vector Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Dojeżdżam teraz do końca Motula Rad Plusa i spróbuję Factory Line. Zobaczymy. Tego R+ mogłoby mniej wyrzucać, ale i tak jest świetnym smarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemysl Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Mam bel-ray i jestem bardzo zadowolony.Nie mam porównania co prawda ale według mnie jest jak najbardziej ok.Trzyma średnio 200-300 km jak jest chłodniej to trochę więcej.istotne jest to że nic nie brudzi i nie chlapie.Ma niebieski kolor , za puszkę około 500-600 ml zapłaciłem coś około 50 złotych.Smaruje łańcuch jakieś 4000 km i jeszcze jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Nie czytałem całego wątku bo mnie temat łańcuchów już nie dotyczy (na szczęście :biggrin: ) ale korzystam w pracy ze szprajów i z góry odradzam produkt CarTech. Bieda nie smar. Śmierdzi jak rozpuszczalnik, można wypsikać całą puszkę a na łańcuchu i tak nie będzie go widać. Tania lipa dla frajerów. ODRADZAM! Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 A co z smarem miedzianym w sprayu? nadaje się to to do smarowania łańcucha z gumowymi oringami? znajomy smaruje tym w srad'zie, przyznam że po smarowaniu wygląda jakby był wyłowiony z morza po x latach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nic nowego nie napiszę: Motul Chain Lube Road Plus http://www.moto-akcesoria.pl/smar--do-lanc...oad-plus,p,4505 W ciągu kilku dni będą dostępne "od ręki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 W Larssonie mają zawsze "od ręki" :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Ja kupilem teraz spray shell'a, niestety strasznie brudzi felge. Teraz kupie spray muc-off i zobacze jak sie sprawdzi. Lancuch czyszcze takze sprayem do lancuchow lub WD-40. Przecieram szmatka do sucha i nakladam smar. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nic nowego nie napiszę: Motul Chain Lube Road Plus http://www.moto-akcesoria.pl/smar--do-lanc...oad-plus,p,4505 W ciągu kilku dni będą dostępne "od ręki" Jeszcze, żeby cena była dla "portfela" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jeszcze, żeby cena była dla "portfela" Niestety kolego, ale produkty Motul'a do tanich nie należą. A cenę akurat mają normalną, sklepową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Ja natomiast chciałbym polecić teraz szpreje Wurtha. Są bardzo dobre i sprawują się lepiej niż Motul Road, ale bez plusa,bo z plusem nie używalem to nie wiem :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Mi się właśnie skończył spray TAKI O. Jest bardzo dobry moim zdaniem, nie syfi felgi, dobrze się trzyma i ogólnie spoko. Doszedłem do wniosku, że za niewiele więcej kasy niż jedna puszka tego sprayu mogę sobie zrobić automatyczną oliwiarkę, która na pewno lepiej zadba o łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf234 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Mam bel-ray i jestem bardzo zadowolony.Nie mam porównania co prawda ale według mnie jest jak najbardziej ok.Trzyma średnio 200-300 km jak jest chłodniej to trochę więcej.istotne jest to że nic nie brudzi i nie chlapie.Ma niebieski kolor , za puszkę około 500-600 ml zapłaciłem coś około 50 złotych.Smaruje łańcuch jakieś 4000 km i jeszcze jest sporo. Do tej pory używałem smaru Bel Ray, to mój pierwszy smar w sprayu. Jestem średnio zadowolony, zawsze się upaprze mi opone na biało (przy smarowaniu, pod czas jazdy nic sie nie odrywa) i mam wrażenie ze łańcuch szybko się błyszczy więc jest suchy :icon_rolleyes: Teraz wyczyściłem dokładnie łańcuch i posmarowałem hipolem, zobaczymy jak się sprawdzi. Spodziewam się, że przy pierwszej jeździe tez troche pobrudzi felge ale to normalka. Jak widać, rzecz gustu, kto co lubi. W sumie nie mam porównania z innymi w sprayu. Jeden i drugi sposób ma swoje wady i zalety, nie wyobrazam sobie w długiej trasie pędzelkiem smarować łąńcuch. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelek84 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Również polecam Wurth HHS DRY LUBE ... latam na tym od marca i dobrze się spisuje ... co więcej łańcuch cały czas czysty i nic nie chlapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Preparaty do mycia silników są zbyt agresywne. A ringi bardzo szybko chooy może strzelić. Najlepsza jest nafta, żadne agresywne ścierwa. Kurna, Vector z tego co słyszałem każdy mechanik odradza naftę do czyszczenia... :icon_rolleyes: Swoją drogą, spotykasz się może z Niezniszczalnymi pod Okrąglakiem :icon_question: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Kurna, Vector z tego co słyszałem każdy mechanik odradza naftę do czyszczenia... :icon_rolleyes: Swoją drogą, spotykasz się może z Niezniszczalnymi pod Okrąglakiem :icon_question: Boa, nie jeżdżę pod okrąglaka bo w tygodniu absolutnie nie mam czasu. I do tego jescze środy :icon_rolleyes: Co do nafty, wyczyściła lepiej niż Motulowy czy Larssonowy czyścik w spreju :) Mnie się wydaje, że lepiej naftą aniżeli benzyną, ale niech mnie ktoś poprawi jeśli źle myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi