jannikiel Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Akurat ta firma jest mi w miarę dobrze znana... Myślałem, że znalazłeś jakiś sklep co sprzedają części...w zasadzie mi brakuje łączników gumowych z gaźników do ramy ( rama - airbox), niby mam ale w okropnym stanie, lecz sprawę załatwię w inny sposób, zaadoptuję od Virago :icon_mrgreen: ...Jeszcze 750-900 w miarę części pasują od japonii, np tarcze hamulcowe, lub zębatki, a ja musiałem tylną tarczę dorabiać z tylnej tarczy od Imbryka 600, ponieważ innych brak...czyli rzeźba jak za dawnych dobrych czasów "Juncola" hahahahahahahaPozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicek27 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Akurat ta firma jest mi w miarę dobrze znana... Myślałem, że znalazłeś jakiś sklep co sprzedają części...w zasadzie mi brakuje łączników gumowych z gaźników do ramy ( rama - airbox), niby mam ale w okropnym stanie, lecz sprawę załatwię w inny sposób, zaadoptuję od Virago :icon_mrgreen: ...Jeszcze 750-900 w miarę części pasują od japonii, np tarcze hamulcowe, lub zębatki, a ja musiałem tylną tarczę dorabiać z tylnej tarczy od Imbryka 600, ponieważ innych brak...czyli rzeźba jak za dawnych dobrych czasów "Juncola" hahahahahahahaPozdr. J-999 Co to Janku za moto, że tarcz hamulcowych nie ma..? :ohmy: Paso? Cytuj Pisz jeśli potrzebujesz czegoś do Cagivy Elefant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Znam tylko taką stronę http://www.oemmotorparts.com/oem4.asp?M=Cagiva&T=ELEFANT%20%20750&Y=1994&L=CA-ELEPH-2 .Mały wybór a ceny kosmos.Całe szczęscie ze silnik jest ducati.Więc do niego częci są jakoś dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicek27 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Znam tylko taką stronę http://www.oemmotorp...94&L=CA-ELEPH-2 .Mały wybór a ceny kosmos.Całe szczęscie ze silnik jest ducati.Więc do niego częci są jakoś dostępne. Ja się zaopatruje w graty na http://www.stein-dinse.biz/ . Jeśli coś taniej to na ebaju się porozglądam. Z rzeczy użytkowych jest raczej wszystko. Cytuj Pisz jeśli potrzebujesz czegoś do Cagivy Elefant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Do 2 sztuk Ducati przybył Ducati enduro - Cagiva Elefant 350 w wersji "do samodzielnego montażu"... na dodatek strasznie zaniedbany, zlitowałem się i teraz się bujam, ale jestem na dobrej drodze...Tarcze hamulcowe Brembo tył 240 na 6 śrubek( fi w środku chyba 120 mm) , a przód chyba 260, dlatego taki problem, ale już ogarnąłem, mam problem z iskrą, raczej jej niemaniem, ale tak to jest jak nie miałem schematu instalacji elektrycznej, a pamięć po paru miesiącach potrafi zawodzić, szczególnie jak papierki z opisem okablowania wzięły i zamokły, ale jest bujanie jest fan :icon_mrgreen: , teraz już mam schemat, ale pogoda nie sprzyja, dużo śniegu i - 10 , aha silnik musiałem zmienić bo 350 trzymała ciśnienie, ale dawała na niebiesko, więc teraz jest M 600 hehe...Dzięki za linki, zaraz tam zajrzę..Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldik Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Kolego u Mnie na ebayu jest sporo gratów nawet tarcze hamulcowe są.http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=ducati+paso&_sacat=0&_odkw=ducati+paso&_osacat=0&_from=R40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Do Paso, akurat niczego nie potrzebuję, a i tarcze do Pasiaka łatwiej kupić, ale Elefanta 350-650 to już inna sprawa...ale dzięki, oglądam aukcje, jak coś ciekawego w oko się trafi to się kupi..Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicek27 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Do Paso, akurat niczego nie potrzebuję, a i tarcze do Pasiaka łatwiej kupić, ale Elefanta 350-650 to już inna sprawa...ale dzięki, oglądam aukcje, jak coś ciekawego w oko się trafi to się kupi..Pozdr. J-999 Gdyby Ci coś jeszcze brakło to pisz, a może uda mi się coś rozkminić z takich nietypowych gratów czy jakiegoś schematu. Znajomy miał albo i ma multum różnego złomu do sprzedania np. 2 boczne chłodnice oleju razem z owiewkami do Elefanta. Teraz żałuje, że się nie skusiłem, bo chłodzenie lepsze by się zdało.. :dry: Cytuj Pisz jeśli potrzebujesz czegoś do Cagivy Elefant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 OK, będę miał to w pamięci... dzięki!Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marx Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam wszystki słonie, Wczoraj nabyłem słonia 750 95 r w malowniu LE. Małem sobie kupić DL-kę 650 do spokojnej jazdy, w piątek już miałem zapinać przyczepkę a koleś dzwoni, że wyjeżdża do Zakopanego i proponuje prełożyć zakup na poniedziałek. Lekko się wkurzyłem i powiedziałem na koniec że jak coś innego nie znajdę to dzwonię w poniedziałek.Ale........... w sobotę zobaczyłem ogłoszenie na tablicy.pl i we wtorek był mój. Już go powoli rozbieram bo chcę sprawdzić w jakim stanie się wszystko znajduje, ile śrubek jest nieorginalnych ( nawet mało ). Parę rzeczy wyszło - szkło przedniego migacza niepełne, podstawa pod aku "zjedzona" ( nie sprawdzałem jescze napięcia ładowania, regulator org. ducati ),gumowe loty do obudowy filtra pow popękane.Posty trochę stare ale mam nadzieję, że ktoś z Was się odezwie. Widziałem wyżej kolegę z Krakowa, może się uda spotkać i wymienić info o słonikach witam Potrzebuję serwisówkę do słonia 750 95 rok, może ktoś z Was takową posiada ??? byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam, serwisówki nie mam, ale wrzucam, parę ciekawych stron: http://www.alexfischer.de/index.asp http://www.cagivaelefant.it/pages/storia_pag.asp?ID=1 http://elefantriders.fr/ Sprawdź:- stan pasków rozrządu- luzy zaworowe- napięcie ładowania- łączniki łączące gaźniki z puszką filtru powietrza- po odpaleniu i zagrzaniu motocykla nie powinno być zapachu spalonego oleju, nie mówiąc już o przydymianiu- silnik podchodzi od Ducati SS 750, z prostokątną lampą, przy odpowiedniej ilości czasu, narzędzi i oprzyrządowania wejdzie każdy chłodzony powietrzem silnik Ducati oraz niektóre cieczówki... W KrK jest klub Ducati - Desmobsesion- można co nieco się dowiedzieć lub ewentualnie znaleźć odpowiednią osobę do serwisu motocykla... Powodzenia w eksploatacji..Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Oto Kaczuszka mej lubej... http://www.forum.ducati-klub.pl/viewtopic.php?f=9&t=531&start=30 Czyli 3 Ducati w domu...Pozdr. J-999 P.S.Może ktoś sprzedaje Elefanta lub Gran Canyona ( tylko silniki DUCATI ), tel 606814703 Ryszard Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ropuch15 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 fajna szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marx Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Wymieniłem w elefancie paski, teraz dochodzę do porozumienia z ich naciągiem i zbieram wiadomości.Znalazłem w sieci program do pomiaru częstotliwości drgań pasków, nie pamiętam teraz nazwy ale brzmi francusko, z tego programu wynika iż częstotliwość drgań dla pasa H to 121Hz natomiast dla V to 146Hz.Są to ustawienia podane dla modeli 600 , 750, 900 2v. paski trapezowe. Podobno od któregoś roku ducati zrobilo dużą kreskę i zastosowali częstotliwość 110Hz dla modeli 2velefant 95r LE , nie wiem jaką częsttoliwość zastosować ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam...W moich starych zapiskach jest, że 110 Hz, ale lepiej zapytaj jeszcze na zagranicznych forach...Pozdr. J-999 Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez jeszua ogłoszenie handlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi