karolek850 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 czesc, mam kask nolan n62 i chcialbym do niego kupic pinlocka http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=20122 lecz wydajac prawie stowke na orginalnego pinlocka dochodze do wniosku ze moge sobie rownie dobrze wkleic zwykla folie uniwersalna antifog np ta ktora jest o wiele tansza http://allegro.pl/item612677891_oxford_ant...ca_na_kask.html lecz niewiem jak z jej skutecznoscia widzialem tez w sklepie z artykulami motocyklowymi podobna folie za 45 zł ;) co radzicie? kupic tego oryginalnego pinlocka czy zwykla folie anti fog? chodzi mi o to zeby nie praowalo i nie ograniczalo widocznosci, czy te anti fogi i pin locki powoduja ze szyba w kasku staje sie mniej pzezroczysta? np jest mętna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Stałem przed tym samym dylematem. Tyle ze o pinlocka pytałem w 4bikes i tam kosztował koło 60zł (chwilowo był brak takowych). Stwierdziłem że jak już to kupię pinlocka bo wg opinii które znalazłem jest skuteczniejszy. A skończyło się tak że miałem okazję kupić lepszy kask za dobrą kase i skorzystałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 zajrzyj na motogen.pl, jest test tych przyklejanych antyfogów. w skrócie: jest ok, technicznie niewiele się to różni od siebie. mam fog-city i efektywność jest bardzo dobra, rzekłbym że taka sama jak w pierwowzorze obu produktów, czyli podwójnej szybie starego uvexa :D jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 czesc, mam kask nolan n62 i chcialbym do niego kupic pinlocka http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=20122 lecz wydajac prawie stowke na orginalnego pinlocka dochodze do wniosku ze moge sobie rownie dobrze wkleic zwykla folie uniwersalna antifog np ta ktora jest o wiele tansza http://allegro.pl/item612677891_oxford_ant...ca_na_kask.html lecz niewiem jak z jej skutecznoscia widzialem tez w sklepie z artykulami motocyklowymi podobna folie za 45 zł ;) co radzicie? kupic tego oryginalnego pinlocka czy zwykla folie anti fog? chodzi mi o to zeby nie praowalo i nie ograniczalo widocznosci, czy te anti fogi i pin locki powoduja ze szyba w kasku staje sie mniej pzezroczysta? np jest mętna? Tutaj masz wszystko o antifogu Oxforda, a tutaj o Fogcity. Są też fotki pokazujące jak to się sprawuje Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mam N62 i pinlocka w nim, na poczatku genialna sprawa. Ale z czasem zczal mi rysowac szybke, prawdopodobnie od wibracji i wstrzasow kasku. No jezdze na nakedzie i kask wylapuje wszystko. Ale sam pinlock spisuje sie rewelacyjnie. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 A jak jest z kształtem ?? Mam Airoha Mathiss, który ma takie małe wycięcie w szybie w okolicy nosa. Nie będzie z tym problemu?? Mathisse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) Kształt pinlocka dobrany idealnie, nie przeszkadza a widoczność bardzo dobra. Sam na początku miałem obawy czy nie zmniejszy on pola widzenia, ale okazało się że nie ma się o co martwić. Tylko ta porysowana szybka. Jakbyś kupił to polecam raz a dobrze dopasować pinlocka i już go nie ruszać, jak będzie dobrze przylegał to nie dostanie się pod niego brud i nie trzeba będzie go czyścić. EDIT : @aftys6 Nie doczytałem że tobie chodzi o antifoga :biggrin: . No nic he he. Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez Cerb Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja mam antifoga i jestem bardzo zadowolona-nic nie paruje. Znam osoby co miały pinlocka a teraz maja antifoga gdyż pinlock rysował im szybkę. Co do tej mętności wiesz zwróciłam uwagę, że jak zjadę oczami w dół lub górę szybki gdzie nie ma antifoga to wszystko dokładniej i ostrzej widzieć. No ale zawsze coś jest kosztem czegoś i nie przeszkadza to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mój pinlock sprawuje się rewelacyjnie. Odmówił współpracy dopiero przy -11*C ale nie dziwię się mu ;) O rysowanie szybki się nie martwię, bo i tak jest brudna heheh :) pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafik Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja 2 tygodnie temu kupiłem NolanaN84 z pin lockiem.Naczytałem się tutaj na forum wiele pozytywnych opinii o tym wynalazku,a w praktyce wielka kicha. Test przeszedł teraz podczas wyjazdu do Częstochowy-nie spisał się za dobrze. Startowałem z domu w niedziele rano,był około 1 stopień w plusie. Szyba parowała niesamowicie,nie można sobie tej pary wytrzeć ani nic,pomagało uchylanie szybki. Tylko nie po to kupowałem taki kask zęby z uchylona szybka jeździć. Przestał parować dopiero wtedy gdy zaczęło na szybkę słońce świecić.Pomyślałem sobie ze mam coś możne popsute,ale w drodze powrotnej zatrzymaliśmy się na jedzenie,patrze a obok mnie siedzi gościu i ma taki sam kask,wiec pytam jak się jego spisuje a on mi mówi ze jego zachowuje się dokładnie tak samo. Gdybym wiedział ze tak będzie kupiłbym najzwyklejszy kask bez tych wszystkich wynalazków. :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel BMW Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 to dziwne co piszesz, mam n84 i nigdy ale to nigdy nie zaparowal, jezdzilem w temperaturach kolo 5 stopni, para jak juz to sie pojawi na okolo pin locka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) A wyregulowałeś docisk pinlocka do wizjera? Obracając piny się to robi. Chyba, że masz wadliwy kask, ja kiedyś kupiłem takiego wadliwego N84 i nic mu nie pomogło (wymiana pinlocka, wizjera, obu na raz, wymiana mocowań...). Poleciał n a gwarancję do producenta (do Włoch) i wrócił w tym samym stanie. Ostatecznie pinlock wylądował na śmietniku i na jego miejsce przyszło FogCity. Ale to wina wady fabrycznej, a nie pinlocka Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dziś odebrałem nowiutkiego Shoeia XR-1000, w zestawie pinlock i od razu pytanie czy zakładać czy nie ? Wyjąłem go z opakowania żeby popatrzeć jak jest wykonany a tam na obwódce pinlocka ładna gumowa uszczelka. Już zamontowany i nawet nie drgnie, w Nolanie N62 był to tylko zwykły kawałek plastiku który nawet po dociśnięciu tymi mocowaniami po bokach latał sobie jak chciał. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Fafik, a może ty po prostu nie masz pinlocka? fakt, że na kasku jest napisane pinlock nie oznacza, ze jest on zamontowany, może być tylko przystosowany do niego tak było z moim N102 dopoki jezdzilem bez pinlocka czyli dodatkowej szybki, wizjer parował koszmarnie teraz nic a nic... dziś rano było +3°C i nawet mgiełka sie na wizjerze nie pojawiła. sprawdź dobrze bo ja też byłem taki mądry, że sądziłem że mam fabrycznie zamontowanego pinlocka a jak już będziesz kupował to koniecznie z silikonową uszczelką naokoło, zeby brud się pod niego nie dostawał Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mam pinlocka w Shoeiu Hornet i działa rewelacyjnie. W jakichkolwiek warunkach mogę stać na światłach bez uchylania szybki i nic mi nie paruje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi