Buber Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Kurcze przejechałem się fazerem 1000 od kumpla i się zakochałem. Masakra:)) Tylko skąd dorwać używany egzemplarz w dobrym stanie..Pytanie jest ile chcesz dać. Gaźnikowe chodzą od 10 do powiedzmy 15, na wtrysku to już ile chcesz wydać :)Ja tam wolę gaźnikowego, więcej można pogrzebać :) :) P.S. u kumpla co handluje stoi gaźnikowy z jukeja, niebieski za chyba 12 klocków do wzięcia.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Buber, dasz jakieś szczegóły dot. tego Fazera? Zaczynam się właśnie rozglądać za gaźnikowym... Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Buber, dasz jakieś szczegóły dot. tego Fazera? Zaczynam się właśnie rozglądać za gaźnikowym...Co się stało się? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Dziadzieję na starość :) Wymyśliłem se drugiego grata do "turystyki" i tak padło na Fazera... A Ty żyjesz w ogólę? Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riders82 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W yamsze fazer 1000 2005 czyli na gaznikach moje moto tez bylo zablokowane i takze z francji. 230km/h i dalej nie chcialo isc. Motocykl jest blokowany w gaznikach posiada pod dekielkami takie plastikowe podkladki aby przepustnice podcisnieniowe dalej sie niepodnosily. W moto na wtrysku niewiem jak to bedzie moze na module albo zobacz czy masz pelen obrot gazu czy moze malo ci sie otwiera gaz. Czasami jest gdzies blokada na linkach od gazu przy wtryskachtez mam takiego fazera 230 i koniec wlasnie zamierzam odblokowac bo mam dosc odpychania sie nogami ;D czy to tylko podkladki w gaznikach? bo slyszalem ze rowniez modul jest do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PCe Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Cześć, Wczoraj wziąłem się wreszcie za sprawdzenie synchronizacji w moim FZ1 i przy okazji sprawdziłem filtr powietrza. Okzało się, że filtr jest już dość brudny i wymaga wymiany. Zastanawiam się nad zakupem K&N, ale jednocześnie nad zmianą ustawień Co w komputerze FZ1. Czy ktoś jeździ z KNem na stadardowych (fabrycznych) ustawieniach mieszanki? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez PCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam!Wiecie co ile wymienia się rozrząd w Fazerze 1000? Poprzedni miał nalatane 12 tys więc się tym nie przejmowałem kompletnie ale od kilku dni w garażu się błyszczy następny i ma teraz nalatane 40 tys i zastanawiam się czy rozrząd nie kwalifikuje sie do wymiany. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zależy co masz na myśli pisząc wymiana rozrządu.Jeżeli myślisz o regulacji luzów zaworowych - to przy tym przebiegu właśnie się ją powinno przeprowadzić - a przynajmniej skontrolować.Jeżeli o napędzie rozrządu to tam wymiana jest w zależności od zużycia bardziej niż przy jakimś konkretnym przebiegu.Zakładając, że te 40 tys. to prawdziwy przebieg to napęd jeszcze powinien pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Cześć, Wczoraj wziąłem się wreszcie za sprawdzenie synchronizacji w moim FZ1 i przy okazji sprawdziłem filtr powietrza. Okzało się, że filtr jest już dość brudny i wymaga wymiany. Zastanawiam się nad zakupem K&N, ale jednocześnie nad zmianą ustawień Co w komputerze FZ1. Czy ktoś jeździ z KNem na stadardowych (fabrycznych) ustawieniach mieszanki? Ja mam filtr K&N oraz tłumik akcesoryjny miv - wsadziłem bez żadnych zmian w komputerze - w serwisie też potwierdzili, że nic nie trzeba robić. Masz na tyle inteligentny wtrysk, że sobie poradzi ;). Natomiast co do wartości dodanej K&N - oprócz ego, nie specjalnie widzę różnicę. Tłumik tak - obciął dół (brak exupa) ale szybciej wkręca na górze. I mniej waży o kilka kg - a to już jest organoleptycznie wyczuwalne. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez maniek_7 Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PCe Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ja mam filtr K&N oraz tłumik akcesoryjny miv - wsadziłem bez żadnych zmian w komputerze - w serwisie też potwierdzili, że nic nie trzeba robić. Masz na tyle inteligentny wtrysk, że sobie poradzi ;). Natomiast co do wartości dodanej K&N - oprócz ego, nie specjalnie widzę różnicę. Tłumik tak - obciął dół (brak exupa) ale szybciej wkręca na górze. I mniej waży o kilka kg - a to już jest organoleptycznie wyczuwalne. Mariusz, Dzięki za odpowiedz. Sprawdzałem również moje ustawienia Co i wszystkie cylindry były ustawione na 10, zwiększałem te wartości nawet do 30 i wg mnie nic to nie dawało, dlatego powróciłem do swoich fabrycznych ustawień. Tłumik wymieniłem na poczatku sezonu, nie mam już excupa i wydaje mi się, że motocykl poniżej 3 tyś troszkę jest słabszy jednak już jak wchodzi na 4 tyś ciągnie bardzo dobrze. Filtr K&N założony raczej z racji długowieczności i możliwości czyszczenia, nie spodziewałem się po założeniu jakis specjalnych fajerwerków. Motocykl jeździ, a przy okazji sprawdzę kolor świec i zobaczę czy dobra jest mieszanka paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 ...... nie mam już excupa i wydaje mi się, że motocykl poniżej 3 tyś troszkę jest słabszy jednak już jak wchodzi na 4 tyś ciągnie bardzo dobrze. .....Eeeee... a pamiętasz po co fabryka wstawiła system EXUP? Właśnie celem poprawy dolnego zakresu. Więc to normalne ;) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam!Coś brak ruchu w temacie. Jakie macie przebiegi w swoich FZS 1000?Ciekaw jestem ile to może nakulać do naturalnej śmierci...Mój póki co 40 000 km. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Na amerykańskich forach są fazery z przebiegami typu 170 tysi bez remontu..... Jedyna różnica że tam są długie proste drogi... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid125 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Czy wie ktoś jak zresetować komputer w FZ1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PCe Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Czy ktoś z Was ma wprowadzone modyfikacje w swoich FZ1? Mam namyśli blokowanie AIS, modyfikacja airboxa, wydłubany katalizator, power commander? Naczytałem się dużo na amerykańskim forum, że te modyfikacje zwłaszcza airbox oraz PC III zmieniają ten motocykl nie dopozniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi