96robert Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Cześć koledzy, może to niezbyt na temat ale na stronie Yamahy znalazłem parę ciekawych rzeczy.Mają tam dla motocyklistów-modelarzy fajne modele papierowe motocykli.Jest kilka ciekawych motorków...Sam wybrałem R1 i DSC11, ale mają XJR1300, V-maxa i inne. Ściągasz pliki w formacie *.pdf i drukujesz na drukarce a potem tylko sklejasz.Jak za oknem pogoda do d... to fajna zabawa, polecam i pozdrawiam, robert.96 link: http://www.yamaha-motor.co.jp/eng/papercra...raft/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Robert a drukujesz to na jakimś lepszym papierze czy ze zwykłego też można coś wyczarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
96robert Opublikowano 20 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Cześć,- no na zwykłym to raczej nie. Najlepiej na 250-ce, biały kartonik wizytówkowy i druk obojętny, laser czy atrament. Jak wydrukujesz to warto taką kartkę prysnąć lakierem akrylowym, bezbarwnym w sprayu (AcrylLack-motip).Pliki są z Acrobata niestety zahasłowane - nie można dokonać zmian w grafice...Ale skala jest dość duża i można samemu coś przebudować, dodać własne elementy, linki, światła... W każdym bądź razie baza do popisu jest super...pozdrawiam, robert.96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Kiedys chciałem posklejac ale jakos brakowało czasu i odwagi az wkoncu zapomniałem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 kurcze ja od ponad roku mam wydruki w domu ale nie mam czasu na wycinanki i wyklejanki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
96robert Opublikowano 20 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Wiem jak to jest z tym zapałem... ale jak się wkręcisz to fajna zabawa, zwłaszcza jak widzisz efekt.No i tą pieprzoną zimową porą człowiek rozwija się manualnie :lol: Ale zabawa jest przednia, zwłaszcza jak kombinujesz jak tu połączyć części silnika, tłumików. To nie to samo co plastikowe modele, tu wszystko musisz sam zrobić, wymodelować...Kiedyś chciałem sam zaprojektować-zrobić model mojego Dragsia, ale jak zacząłem kombinować to zapał minął.A tu Yamaha się postarała! ...są gotowce!!! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Fajna rzecz :!: Jak tylko skończe mój plastikowy samolocik to się wezme za moto :) Dzięki robert.96 :!: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 ja kiedyś spróbowałem tych papierowych modeli, ale że jestem chłopak "nie aż tak cierpliwy" to po 3 dniach rozjeżdżania sie palców na tym papirze :D pół modelu wylądowało zmięte w koszu... i od tamtej pory preferuje modele plastikowe... tam też coś zawsze można troche przeropbić :buttrock: skleiłem już Honde CB400 (wersja torowa), Hayabuse, MV Aguste F4 Special Parts i w pudelku nie sklejona lezy R1 - ale to na specjalną okazję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaaro Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Fajna sprawa, szczególnie dla małoletnich marzycieli, którzy jeszcze długo niebędą mogli sobie takiego prawdziwego sprzęta kupić, a tu przednia zabawa i rozwijanie motocyklowego "ducha" :buttrock: Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 Fajna sprawa' date=' szczególnie dla małoletnichO mnie mowa :?: :lol: Prawie się zgadza, tylko to jedno słowo tam nie pasuje :) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Despi Opublikowano 23 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2004 Sklejam już trzeci dzień i zauważyłem gaśnięcie zapału.Bardzo czasochłonna zabawa.Niektóre elementy cosik mi krzywo wychodzą, po sklejeniu są jakieś pokrzywione (może przez klej). :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
96robert Opublikowano 24 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2004 ... :lol: :lol: :lol: , nie wymiękaj kolego!Ja też się wk....łem jak mi coś do paluchów się przylepiało. V-max do tej pory leży niezkończony...Ale jest do tego dobry klej HERMOL. Fajnie i szybko łapie a jak coś jest nie tak to można jeszcze jakiś czas manewrować lekko przesówając... Ja jak to kleiłem to leżałem w łóżku z girami w gipsie, więc nie miałem nic innego do roboty... ale takiego przymusu nie polecam!!! pozdrawiam, robert.96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 To moze byc dobra zabawa poki maszynka stoji w garazu i sie nudzi!!!! Ja w to wchodze :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuroSiedlce Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 zajebista zabawa tylko ja nie moge sie połapać co i jak na tej strnce. i nie wiem w jakim programie to otworzyc juz po sciagnieciu??? pomocy!!! :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 tu masz link do programu za pomocą którego otworzysz te pliki :arrow: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.htmlJak będziesz miał jakieś pytania to pytaj - albo tu albo PW :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi