motoivan Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 MAM PROBLEM Z MOIM CB 500 . PRZEPALAŁEM GO OSTATNI PROFLAKTYCZNIE W GARAŹU , ZAPALIŁ JAK ZWYKLE OD PIERWSZEGO RAZU . PO DWÓCH GODZINACH POSTANOWIŁEM JESZCZE RAZ POWĄCHAC SPALIN , I NIESTETY NAWET NAJMNIEJSZEGO DŹWIĘKU OPRÓCZ ROZRUSZNIKA I JEDNEGO STRZAŁU Z RURY. WACHA JEST AKOMULATOR JEST NAŁADOWANY , CO TO MOŹE BYĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Otwórz korek od baku ? Ile czasu pracował silnik w cebuli za pierwszym razem ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 kolego sprawdz swiece zobacz jak wygladaja. przy sprawdzaniu iskry pamietaj zeby za dludo nie krecic rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Otwórz korek od baku ? Ile czasu pracował silnik w cebuli za pierwszym razem ? OKOŁO 10 MIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 nie odpala się silnika zimą jeśli już był "zazimowany", to raz dwa jeśli już musisz, to doprowadź do pełnego zagrzania silnika, najlepiej robiąc kilka km. Po trzecie przyjęło się, żeby nie pisać WIELKIMI LITERAMI bo to oznacza krzyk, a głuchy nikt nie jest. Wracając do problemu, to może spadł wężyk podcisnienia z kranika i paliwa nie dostaje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 no to stanowczo za malo pracowal twoj motocykl. szkoda silnika na takie odpalenie 10 minutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Stycznia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Mogłeś załatwić świece. Nie wygrzały się odpowiednio i do wyrzucenia. Przy tej wilgotności i gęstości powietrza - nie odpalać! pzdr I wyłącz caps lock, albo przestaniesz w ogóle pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zniszczysz silnik jak będziesz tak sobie "profilaktykował". Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Wszystko powyzej prawda, jak chcesz wachac spaliny to idz na stacje benzynowa. Najczesciej stosowane swiece NGK musza byc dobrze wygrzane ( czyli musza osiagnac temperature samooczyszczenia ) zeby odpalac bez problemow. Jak chcesz jezdzic zima to zmiana swiec na Denso, albo NGK Irydium i jakies zabezpieczenie instalacji WN przed wilgocia tez pewnie by sie przydalo. Jak nie chcesz jezdzic to odstawiasz i nie ruszasz do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Dziękuję za porady , a co do duźych liter to jestem nowy i nie znam wszystkich zasad forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys34l Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Dziękuję za porady , a co do duźych liter to jestem nowy i nie znam wszystkich zasad forum. Wykręć świece i wyczyść wysusz i będzie chodzila normalnie mialem tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 nie zawsze "wysuszenie" świec pomaga, tak jak i wypalanie ich np. palnikiem. Bo zalane NGK-i to już na 90 % do śmieci powinny iść. Tak jak Koledzy wyżej pisali szkoda odpalać silnik na chwileczkę. W tych temperaturach po 10 minutach silnik nie jest zbytnio rozgrzany. Wymiana świec i na pewno odpali, ale z tym poczekaj może do wiosny. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wreszcie dziś znalazłem czas i udało się . Niestety czyszczenie świec nic nie dało i trzeba było wymienić na nówki , po wymianie od razu zagadał. Pomny błędów i wypaczeń rozgrzałem moto porządnie i odbyłem pierwszą jazdę w tym roku. Zestaw kluczy nasadowych 119 pln , świece 56 pln , pierwsza samodzielna naprawa moto bezcenne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja w ten sposób kiedyś załatwiłem świece w CB odpaliłem wiosną, pochodził 3 minuty, zapomniałem odkręcić paliwa i zgasł, potem już nie zapali :evil: Dopiero nowe świece przywróciły go do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wreszcie dziś znalazłem czas i udało się . Niestety czyszczenie świec nic nie dało i trzeba było wymienić na nówki , po wymianie od razu zagadał. Pomny błędów i wypaczeń rozgrzałem moto porządnie i odbyłem pierwszą jazdę w tym roku. Zestaw kluczy nasadowych 119 pln , świece 56 pln , pierwsza samodzielna naprawa moto bezcenne !!! :buttrock: a nie mówiłem, ale spoko wszyscy się uczymy na błędach :icon_biggrin: mi ostatnio o mały włos do baniaka szmatki nie zassało. też dałem ciała :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi