klocek Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 witam mam pytanie jak w temacie ...czym i jak malować plastikową szybke od motoru musi to być jakiś specjalny lakier,czy zwykły w sprayu do malowania plastiku starczy..może proste pytanie ,ale niechcem zje*ać szybki...jak można i powinno sie to najleoiej zrobić jak ktoś wie to prosze o porady z góry dzięki pozdrawiam... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel IceMoto Opublikowano 13 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 Koniu, wcale to nie jest głupi pomysł! Po cho chłopak ma wydawać kilka dych/stówek na nową szybkę jak może sobie zmienić wygląd za 15 zł?? :)Klocek, ja u siebie zrobiłem najpierw dokładny mat całej szybki papierkiem ściernym - drobnym, z jednej i drugiej strony, a później flaszka sprayu czarny mat i poszli! Malowałem z dwoch stron. Efekt - jak ze sklepu... Polecam - tanio i jak się przylozysz to solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 13 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2004 "A po jaka cholerę malować szybkę? Nie chcesz żeby była przezroczysta? Jesteś z Olsztyna to podjedź do MGG i zamów sobie szybkę kolorową i przestań jakieś głupie pomysły miewać " dla wyjaśnienia pisze że szybka jest już CZARNA ale ktos przedemną ja malował już a ja chcem to poprawić,bo już odpryski są.nie bede przecież wydawał ponad 150pln na nową szybke------czy to głupi pomysł....hmmmmm :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 14 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2004 Popieram Damiana w 100%.Malowana szybka wygląda tak sobie. Obrazuje albo "tuningowanie", albo odbudowę sprzęta po linii najmnejszego oporu. Ładnie pomalowane owiewki, zadbany i czysty motocykl kiepsko pasują do malowanej farbą szyby ... no, chyba że cały sprzęt jest walnięty sprayem, lub pędzlem ... jak ma to być ratbike, to ok (ale wtedy nawet odpryski na starym lakierze są w klimacie)z resztą zrobisz jak zechcesz. Powodzenia.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel IceMoto Opublikowano 14 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2004 Ja malowałem swój sprzęt pistoletem, i czarna matowa szyba wygląda bardzo konkretnie efektownie i fajnie... szczerze, lepiej niz lakierowana, czy nowa kupowana... luknijcie na foto w profilu :) moge wysłać w zblizeniu fotke to ocenicie... :) bye!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 16 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2004 A jak wygląda sprawa z pomalowaniem szybki ale bezbarwnym lakierem w celu "odświeżenia" i poprawy połysku. :?: Z opowiadań wiem że polerowanie plexi nie wychodzi na zdrowie bo usuwa sie ochronną warstwe i uzyskany efekt wystarcza na b.króto.Potem szyba gwałtownie matowieje. Nie pamietam ale ktos ze znajowych o tym mówił. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 16 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2004 Wiesz Avalon podliczając koszty lakieru i pracy to lepiej jest kupić w MGG nową szybkę.No i efekt końcowy będzie duuuużo lepszy przy nowej szybce Tak wiem ,ale jak zdążyłeś sie zorientować, w moim przypadku koszt robocizny i materiału to ok 0,5 l :buttrock: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolek112 Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 jeśli potrzebujesz polerowanie plexi to warto zajrzeć do firmy Levelup ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 jeśli potrzebujesz polerowanie plexi to warto zajrzeć do firmy Levelup ;-)Chłopie, nie wiem czy autor pytania jeszcze żyje : Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 jeśli potrzebujesz polerowanie plexi to warto zajrzeć do firmy Levelup ;-)Dobry jest ! Nie dosyć że pierwszy post na forum , to jeszcze odpowiedział w temacie który umarł 11 lat temu . Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Wniosek jest prosty - kryptoreklama. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Krypto? Chyba początki wv marketingu szeptanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jak kolega jeszcze poszaleje z pozycjonowaniem to edytujemy podpis albo wyślemy na wakacje...chyba, że wyjaśni zaistniałą sytuację. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi